icon

Priebeh ochorenia Covid-19

1. nov 2020

Ahojte prosim aky ste mali priebeh ochorenia? Kolko dni vas to drzalo? Stalo sa vam aj take ze uz sa zdalo ze je dobre a znova sa to vratilo?

Strana
z4
lenkakamen
30. jan 2021

Prosim chcem sa spytat...manzel predvecwrom vecer ze ho zalidok boli...v noci vracanie...na dalsi den zacal.kasel sople brucho bolest...poobede ze ho pali na hrudi
.. dnes bol na ag teste a neg. .. akurat tie tlaky ostali na hrudi...moze to byt kovid?ppsielam ho na pcr a nie ani ppcut...ja som tehu a odvcera mam problem s.mocenim jak zapal moc.ciest

majamat
30. jan 2021

@lenkakamen moze a nemusi,. bol by dobry ten PCR test.

rainbow1
30. jan 2021

@lenkakamen môj mm bol 15.1. dopolodnia na antigénovom teste lebo od skorého rána zimnice, celé telo ho bolelo a test negatívny. Cez víkend to pokračovalo, ja od soboty večera tiež, jemne zvýšená teplota, bolesť hlavy a celého tela....išli sme na PCR v utorok po nahlásení lekárke v pondelok a obaja pozitívny, takže byť vami sa dám otestovať PCR, budete mať istotu...držte sa !

red_cat
31. jan 2021

Ahojte..ti co ste mali taky tazsi priebeh s horuckami a bolestou pri dychani a kaslom, v ktory den sa uz polepsilo tak, ze uz sa nezhorsilo naspat?

majamat
31. jan 2021

@red_cat mne sa zacali prioblemy s kaslom a tlakom na hrudniku az po tyzdni od prvych priznakov. prvy priznak bola horucka a bolesti cleelho tela. neskor strata cuchu a sluchu.
kasel, tlak na hrudniku, stazene dychanie som mala asi tyzden. cize skoncilo to 2t po prvych priznakoch.

ivca77
2. feb 2021

Ahojte, je tu niekto taky co mal strasnu unavu pri Covide.?

lauritka00
2. feb 2021

@red_cat ahoj.ako ti je pisali sme si ked si to zistila,ja som bola negativ no uz som pozitiv ale hrozny priebeh, 6 dni teploty, bolesti, zaludok...uz som zufala

rainbow1
2. feb 2021

@ivca77 ja som mala celotelovú únavu, len ležať a ležať, k tomu stále bolesť hlavy, na ktorú naše lieky nezaberali, snažila som sa spať a oddychovať...

petra199099
2. feb 2021

@tanika ja som mala negatívny test v piatok a v pondelok už pozitívny.. V nedeľu so. Začala cítiť ze asi budem pozitívna preto som. Sa objednala na test

ktochytavzite
2. feb 2021

@bluebriggs ale ved ruskonje ochrana tak asi na 20percent este jed to skiro kazdy nosi hala bala a povatsine maju usite ruska,a nie kvalitje z lekarne alebo respiratory co uz je toho dostatok aj na trhu,v At aspon musia ludia nosit rusko poriadne a nie tieto usite.

iveta7677
2. feb 2021

@ivaivusa chcela by som sa opytat. Prekonala som koronu a po 3 tyzdnoch ma zacalo pobolievat na hrudi. Citam, ze aj vy ste to mali ,preslo to potom? Alebo co vam pomohlo?

iveta7677
2. feb 2021

@lenkakamen nech ide este raz na testy. Prvykrat som bola aj ja negativna a bol to kovid.

ivca77
2. feb 2021

@rainbow1 a kedy ti to preslo? Lebo ja uz s tym bojujem 5 dni a obcas som na koci so silami. Ani pohar niekedy neviem udrzat.

red_cat
3. feb 2021

@lauritka00 och chudatko...ja som mala podobny priebeh:( 8 dni teploty..na osmy som si dala flector a ten mi to zrazil na 36,6 a uz nevystupili..ale vsetko mozne hnusne priznaky som mala pocas tych dni. Tazke dychanie, nespavost, busenie srdca, unavu a slabost..:(( po 10 dnoch som sa uz citila celkom dobre len velmi unavene

majamat
3. feb 2021

@lauritka00 ja som mala tzrploty 10dni. nastastie zaludok mi probemy nerobil,a le jest mi nechutilo. asi az po 14dnoch mi bolo celkom OK. na 16 den som sla do prace.

zuzka0505
27. nov 2021

Ahojte ma niekto skusenosť s variantom delta? 3den horučka u mňa po paralene 38 nižšie nejde, únavu necítim no ako prve sa objavili take nepríjemne tlaky na hrudi ako ked zle prehĺtnete..hned na to triaška a odvtedy mam horúčky.
AG test vysiel negat, no aj ked som mala len zvysenu teplotu, nezdalo sa mi to a pre lepsi pocit som si urobila PCR...samozrejme som sa ihned izolovala...a test vysiel Pozit😔.
Mam čuch aj chuť, bolia vsak svaly,kĺby a chrbát, tiež hlava.
Najviac by som vsak chcela vediet ci ma niekto alebo mal pri variante delta aj sucho v nose, ustach, hrdle...akoby vyschli dýchacie cesty a sliznice vôbec...vratane ocí...a pocit čpavku v nose pri dýchaní.

majamat
27. nov 2021

@zuzka0505 no my mame kovid teraz, netusim aky variant. trochu taku suchost a jemne palenie v hrdle som mala v ustach tiez,a els kor pteto, ze som ustami dychala koli nadche. stratu cuchu som nemala teraz vobec, ale mm ma. no pred rokom som mala a zaciatku taky blby pocit v nose a potom uz nei,a le nemala som cuch. no pred kovidom na Slovensku som mala stratu cuchu z inej infecie a teda to som citila pachy v nose. skor ako zatuchlinu, ci taky cigaretovy dym

dubro
28. nov 2021

@zuzka0505 ano, uplne suchoty

melanyjanka
7. dec 2021

Ahojte, prosím vás bolesť brucha niekto mal ako príznak?
Dcérka (5r.) je pozitívna a sťažuje sa na bolesť brucha.
Čítala som si že tento nová" mutácia" napáda tráviaci trakt...
Bolelo ju celý týždeň bruško potom sa 2-3dni nesťažovala a teraz zase.

majamat
7. dec 2021

@melanyjanka u nas len teploty, nadcha, moerna bolest hrdla. a okrem toho aj dlasie celkvoe priznaky - slabost malatnost. dcera mala sice dlhsi priebeh, lebo aj aj som mala pred rokom dlhsi priebeh a aj mm. neviem ci je v tom enjaka predispozicia,a lebo co, lebo moja sestra s komplet celou rodinou mali prizanky 2-3dni, ja tento rok ok, pred rokom 10dni teploty, dokopy asi 2t priznaky, mm teraz toez 2t, dcera teploty 7dni a priznaky do 10dni. kamoska pred rokom mala prave traviace tazkosti, bez teploty, tiez dlhsi priebeh. jej mama mala uplne rovnaky priebeh,a ko ona.

janulla1
7. dec 2021

@majamat mozem sa opytat? pochopila som,že mate covid druhykrat, priebeh horsi ako prvý? my sme mali covid pred cca pol rokom, a zvazujem, či isť na očkovanie, bolo mi povedané , že druhýkrát budem mať horší priebeh (vtedy som mala 3 dni mierne zvysenu teplotu, bolest svaloch, stratu cuchu na 2 dni) dakujem za odpoved

majamat
7. dec 2021

@janulla1 vobec nie. mm a dcera mali kovid 1x, ja 2x.

ja som mala 1x takyto priebeh:
-10dni teploty a aj predtym, nez to skoncilo som mala cez 38°C, mierny kasel, obcas taky divny pocit v hrdle, ci v nose,a le vyslovene bolest hrdla,a lebo nadchu som nemala, bola som slaba, malatna, ked som sa uz po 2t zsnazila viac hybat, tak som sa zadychavala, totalne slaba som bola, a co bolo pre mna najhorsie, to boli bolesti celeho tela. najviac ma boleli krize a bedrove klby,a l sem tam aj bolest na hrudniku, pod lopatkami, ramena, predkolenie a pod. no to boli vacsinou chvilkove bolesti. mala som ajs tratu cuchu a chuti a po tyzdni som mala taky pocit, akoby mi nieco sedelo na hrudniku.
kovid mi potvrdil Ag test pocas plosneho testovania, to som mala 2 den priznaky. v kontakte s klovidom som bola v praci a ankazila som sa az po mesiaci, hoci cely mesiac som bola v kontakte. mm a dcera sa nenakazili vobec.

ozaj a na jar tento rok som bola opat v kontakte s kovidom dobry mesiac, ci dva a neochorela som. vsetci co ho mali pred rokom na jesen, neochoreli, az na 5 vynimiek, co boli aj 1x,a j 2x bezpriznakovi.

2x:
- tiez blby pocit v krku, nadcha a trochu kasel - slaby, z ostatnych priznakov som nemala vobec nic, doma som normalne fungovala, preslo mi to rycholo a na zaklade tych nasich blbych nadstaveni som isla asi po tyzdni od zacatia priznakov do roboty. zvladla som uplne v pohode a hned prva sichta nocna.
mm sa tentokrat nakazil prvy, v praci, mal teraz podobny priebeh ako ja pred rokom. dcera mala trosku lahsi priebeh. mala nadchu, kasel, ked jej vyskakovala teploty, bolela ju hlava ( to ju vzdy boli ), ked mala teploty, tak bola mrzuta. cez 38°C mala 2dni, potom len zvysenu 2 dni, potom 2 dni bez teplot,y uz jej nic nebolo, len torchu ten kasel a nadcha a 7 den opat cez 38°C a to len jednorazovo a potom uz nic. cize aj ked jej to dlhsie trvalo, tak to u nej nebolo zas take zle. ked bola bez teploty ten 5-6den, tak skala, mala nenormlane mnozstvo energie. asi to jej skodilo, ked jej opat vyskocila teploty.

majamat
7. dec 2021

a teda hovori sa, ze zalezi od virovej naloze. kedze moji dvaja clenovia domacnosti boli priznakovi a zrejme mali velku virovu naloz a nijak sa mi nevyhybali, tak by som mohla mat dobru virovu naloz. zaujimave je, ez som mala Ag test stale negativny. na azciatku som nemala priznaky, mm a dcere zacali tak skoro naraz. ja nic. mne sa tie lahke prejavy rozbehli az v den PCR testovania,c o bolo tusim na 6den karanteny. na 7den som si robila test a negativny. na 9den ked uz som mala vacsiu nadchu, tka som si ho znovu urobila a negativny s tym, ze ked zostal stat, asi po hodine tam vyskocila pozitivita, ale len velmi slaba. no test sa nema odcitavat po tak dlhej dobe. cize musela som mat malo virovu naloz.

janulla1
7. dec 2021

@majamat ďakujem za odpoveď 🙂

Strana
z4