Priebeh vyšetrenia u psychologičky pre dospelých
17. máj 2023
Baby zajtra idem prvýkrát k psychológičke pre dospelých
Viete mi poradiť čo má tam čaká?
@dianka997 na úvod dotazník o rodine (napr. alkoholizmus, suicidalita, iné závislosti a psychiatrické ochorenia) Potom už rozhovor. Ja keď som bola 1x, nevedela som kde začať, či choroba, stres, prístup lekárov, komunikácia s rodinou, strata kamarátstva... Potom sa to vyvalilo ako utrhnutá hrádza, vedrá sĺz, ale šla som odtiaľ o 5 kíl ľahšia. V konečnom dôsledku to bolo celé fajn. A nakoniec sa terapia odvíjala o pomoci k svojpomoci, naučiť sa žiť aj blbé dni, prijať veci tak ako sú. A veru, žije a kráča sa mi ľahšie...
A keď potrebujete posudok na ID čo jej treba povedať? Iba odovzdať nálezy a povyprávat čo šecko sa v živoce udialo?

Mňa sa opýtala prečo som sa rozhodla ju osloviť a potom ten rozhovor úplne prirodzene plynul.. žiadne otázky že ako by ste sa opísali a aké podľa vás máte slabosti... Jasné že prirodzene vyplynula otázka o mojom detstve... A nakoniec mi povedala nejaké také "zhrnutie" čo si na mne všimla, čo som o sebe nevedela a vtedy mi to celé docvaklo a zapadlo do seba a prebrali sme, či potrebujem ďalšiu terapiu. Bolo to veľmi príjemné