icon

Priebehu sekcie a starostlivosti po nej

ivka224
30. júl 2025

Ahojte dievčatá, mám naplánovanú sekciu a pár otázok na žienky, ktoré to už majú za sebou. 😊
Keď vám vybrali bábätko, tak ste stále necítili nič? Ani to šitie?
Pomáhali vám laktačné s prikladaním bábätka?
Pomáhal vám niekto v sprche?
Je vpich spinalu bolestivý?
Keď ste už nehybná, prekladajú vás na operačný stôl, a potom vás prekladajú do postele?
Po akej dlhej dobe vám priniesli ukázať bábätko?
Po akej dlhej dobe vám nechali bábätko už na izbe s vami?

Ďakujem.

kirara
30. júl 2025

@ivka224 ahoj, asi by bolo dobre, keby si doplnila, v ktorej nemocnici budeš, každá má asi svoj postup. Ja som rodila v Ružinove, sekcia bola akútna ( pre nepokracujuci pôrod), v lokálnej anestézii, úplne bezbolestna. Cítiš ako ti vyberaju( ťahajú) malé von, nie je to bolestivé, skôr nepríjemne, taký tupý ťah alebo ako by som to nazvala. Šitie necitis vôbec. Spinal cítiš, ale da sa to vydržať. Po sekcii ma vzali na izbu, bola som cievkovana a spala skoro do obeda ( sekcia bola o polnoci). Potom prišli sestričky, pomohli mi vstať, vytiahli cievku, išla som do sprchy - stále boli pri mne keby niečo. Keďže bolo všetko ok, po obede mi priniesli malého. Po sekcii dostávaš lieky od bolesti, ktoré sa môžu brat aj pri kojení. Malého mi tuším nechali aj na noc až druhu noc po sekcii ( jednu noc som ešte bola sama).

saska.j
30. júl 2025

@ivka224 pri vyberaní babatka som necítila vôbec nic,niekto môže pociťovať také ako keby ťahanie,keďže po cisarskom lezis tak laktacne pomáhajú na začiatku,s prvým postavením ti tiež pomôžu a ak by sj mala problém tak si myslím ze aj do sprchy ti pomôžu vpich spinalu ma trosku bolel aj mi myklo s nohou. Ja som si sadla na operacny stol a osetrovatel ma silno drzal a ked mi pichli spinal potom ma dali lahnut ,babo mi doniesli ukázať hned ked ma dali na izbu z operačky potom mi ho doniesli na prisatie neskor postavili ma po 24h a doniesli mi ho hneď na izbu akurát na jednu noc ho ešte vzali ale potom som ho mala pri sebe

siska53
30. júl 2025

@ivka224 v oboch pripadoch som nic necitila. Na oepracnom stole som bola po vpichu anestezy, prva bola spinal, cize hned umrtvenie, druha bola epidural, tam sa cakalo. V oboch prpadoch som citila len take akoby tahanie. Laktacne neboli nejak napomocne, poradila som si v oboch pripadoch sama. V prvom pripade bolo vela mam, tak som bola na gynde, k deťom sme sa dostali neskoro, v druhom sa mi usiel nadstandard, dcerku mi nosili kazde 3hodiny a od dalsieho dna sme boli spolu. Babatka som na par sekund videla hned zabalene v perinke este pocas mojho sitia.
Ale to bolo uz dobre davno, uz maju 13 a15, no pamatam si to dost zivo.

bejbs123
30. júl 2025

@ivka224 rodila som v Bory. Pichnutie boli,po pichnuti mi prislo hrozne blbo,ja som z toho aj vracala,bolest som uz necitila,ale citis tlaky,rezanie,tahanie,vsetko,len to neboli.Bonding som mala taky,ze jedna ruka priviazana,druhu si ani nepamatam,ze som ju mala.Babo mi prikladal muz na chvilu k tvari a potom ju brali na vysetrenia. Ja som potom ani neviem ako dlho bola na jiske a muz bol s nou na izbe,kym ma nedoviezli. S prvym vstavanim a sprchou mi pomahali sestry,laktacne za cely pobyt 0 bodov,nepomohli vobec

oblecenie99
30. júl 2025

Košice, Nová Nemocnica.
Prespala som to celé, čiže som nič nevnímala. Neucinkoval spinal ani pri jednom a vďakabohu, lebo moja najväčšia hrôza bola už len predstava, že som pri vedomí, ako má režú a vyberajú dieťa a potom šiju.
Bábätko mi ukázali, ako som sa prebrala a jak tak sa spamätala. Ale dostala som ju na prvý kontakt až po nejakom čase, asi cca po dvoch, troch hodinách. Skôr by sa ani nedalo, z liekov som bola oťapená a ospalá, veľa som spala.
Majú úžasnú, brutálne zlatu laktačnú (teraz, predtým nemali), ktorá bola naozaj nápomocná. Klobúk dole pred ňou. Žiadny tlak, žiadna sektarčina, ale totálne ľudská, empatická a milá. Vzdy pomohla, poradila.
V sprche pomohli, hneď ako mi pomáhali vstať. Dokonca aj na ďalší deň, aj rehabilitačná sestra. Veľmi milé sestričky, boli úžasné.
Vpich spinalu nejak nebolel, vôbec sa na to nepamätám, v pohode sa to dalo prežiť. Len mne, ako píšem, neucinkoval.
Dieťa mi na komplet celý deň dali tuším na tretí? deň alebo tak nejak. Ale napr. na noc mi ju nenechali ešte ani na štvrtý deň. Zapotacala som sa totiž na chodbe, viackrát cez deň sa mi točila hlava. Tak by to bolo nebezpečné. Kvôli žltačke sme tam boli týždeň, čiže som ju mala už potom celý čas vo dne aj v noci, okrem času, keď bola pod lampou. Nevadilo mi to, lebo som bola sama na nadštandarde a keďže manžel navyše ochorel, tak kým sme prišli domov, stihol sa dať dokopy.