Priesvitné vyrážky na prste
Ahojte, potrebujem veľmi poradiť, už dlhšiu dobu to pravidelne mávam, teda posledné 3 roky stále v teplom období..je to dosť otravné a veľmi to aj svrbí a dosť sa teda bojím či to nie je niečo zle.. Nemám poňatia čo to môže byť a teda ako sa ich zbaviť. Čítala som na internete všetko možné ale veľmi som tomu neverila. Má s tým niekto skúsenosti?

Ja to tiež mávam v tomto teple..tiez na ukazováku ľavej ruky...zmizne to samé
Aj ja to mavam v teple...
Kožnú si neskúšala navštíviť? V zime to upl e zmizne?
Aj ja to mávam na všetkých prstoch, ale najmä na ukazovákoch, Tiež netuším čo to môže byť, ale zmizne to vždy samé. Aj teraz to mám, neriešim 🙂 môže to byť aj alergická reakcia na niečo, ja som napr. alergická na nikel.
@dextella14 velmi pekne prosime,porad...uz si mnoho veci objasnila.
aj ja to mávam, najčastejšie na ukazováku, takže to sú potničky?
@simca06022011 rozmýšľala som, že niečo ešte vyskúšam a hneď pôjdem.. Nie v zime to vôbec nemám
@fd31 ja s tym mam osobnu skusenost,ja som to zanedbava od tinedzerskeho veku cca do 25rokov...raz to bolo horsie,raz lepsie a az to vyvrcholilo v dospelosti az do vodnatych velkych pluzgierov...nakoniec som skoncila na koznom a odmietla hospitalizaciu,lebo som mala par mesacne babo a som kojila a veru boli to alergie,nedala na bezne ale podrobnejsie a mne to tam vybehlo...ja by som ti odporucila koznu alebo alergo...klopem posledne roky to nemam a ver,ze to boli vtedy hrozne casy,svrbilo,palilo,davala som si az ladove obklady,boze,aka som bola blba,ze som to zanedbavala...fakt chod za vcasu a budes mat pokoj
@fd31 ja som to raz mala aj na boku chodidla a zopar aj pri velkom palci,zboku. Ale bolo to ako maly pluzgierik s vodou...resp.mini pluzgieriky...a potom.to akoby vyschlo,vytvorila,sa taka sucha koza a,odpadlo to.
@petronela10149 prosim ta,na co alergia?
Volá sa to len dyshidrosis (latinsky), resp. dyshidróza alebo dyshidrotický ekzém.
@terezka1947 na bodajake pele,u mna najviac vybehla raz,breza,timotejka a vela kadejakych trav...a presne,ked to bolo v takom miernejsom stadiu,tak to bolo take ako opisujes,puklo a vytvorila sa sucha koza...vtedy po druhom porode mi to najextremnejsie vybehlo,ale to boli velke pluzgiere uz,take akoby spojene v kope a zacalo mi to tiahnut az k laku
@terezka1947 laktu a vtedy som brala aj prvykrat antikonc.pilulky...vysadili sme,nasadila mi lieky a maste. klopem odvtedy nemam,v sezone,ale lieky beriem...myslim,ze aj antikon.mi dopomohla k extremu,lebo dovtedy som nikdy az take hrozne nemala a som radsej trpela
Ďakujem naozaj veľmi pekne, naozaj sa človek stále boji a sa pre istotu opýta.. Už viem, že ihneď pôjdem k lekárovi.. 😌
Tak mne sa tiez v lete sem tam vyhadzuju taketo pupaciky a tiez ked si ich skrabem alebo stacim tak mi ide vodicka z nich ale po lete alebo akonahle sa ochladi mi zmiznu
dyshidrosis stress ..pozri na nete. .tiež to mávam, a veru v mojom prípade to pripisujem stresu...veľmi dlho som patrala potom, čo to vlastne mám...ale je to stres
Ja to mam tiež, akurát mi z toho netečie hnis, len sú to také vystúpené pľuzgieriky. Mam to vždy keď otváram fľašu alebo keď striham veľa s nožnicami. Skúste si dat pozor na to, keď pracujete s prstami ono to zmizne samé do dvoch-troch dní 🙂
@sisa_s ja to mam pravdepodobne s antibiotik tak mi to príde

Nemozu to byt iba potnicky? 🙂 najdite si o tom nieco, v tomto teple bezne