Príznaky a následky zápalu pľúc spôsobeného mykoplazmou
Zdravím vás mal z vás niekto zápal pľúc ktorý spôsobíla mycoplasma pneumonia?? Ake ste mali príznaky po vyliečení ja sem tam mam kašel ktorý trval cez dva mesiace teraz ma prišerne boli chrbát stuhnute to mam na viacerých miest na krčnej chrbtici
Píšem vám tu lebo chcela by som vedieť či niekto to mal podobne ako ja strašne ma všetko desí lebo mam aj úzkostne stavy vopred ďakujem za vaše odpovede
@slaviivals na ct som bola ale výsledky budú 3.1
@vanesat2103 svagrina so svagrom mali v auguste obojstranný zapal pluc mali nejakú baktériu ci virus ci co horúčky skoro 39 40 asi 15dni niekolko antibiotik este prednedávnom hovorila ze zvykne mat zachvat kaslu aj po takej dlhej dobe....
@vanesat2103 tak si daj magnezium alebo guajacuran
ahoj, ja som pred mesiacom prekonala presne tento typ zápalu pľúc spôsobený mykoplasmou. Stále mám akoby sťažené dýchanie a veľmi nevládzem, i keď sa snažím chodiť na prechádzky a pod. Ty máš aké príznaky po prekonaní?
Ahojte..ja sa liečim už mesiac a stále z toho niesom vonku..Za každým je ešte kašeľ a občas ma ešte aj dusí.. Doberám 3 balenie antibiotík..Potvrdili sa u mňa mikoplasmy a chlamýdie. V utorok mam kontrolný rtg , tak uvidím..
@janulkapmm Ja som brala stvore atb, zabral mi moloxin. Ale vraj mykoplazmy su na dlhsie, odporuca sa aj oreganovy vytazok na odplesnenie. Pozrite si na google. Napiste ako va dopadol ten rtg, mne kontrolny ani nerobili, iba crp.
@vanesat2103
@janulkapmm
@lexie36 poprosím vás aké ste mali priznaky zapalu pluc z mykoplazmy idem si vydupať rtg pluc moja obvodna mi len predpísala 3 balenia sumamedu ze mam pozit z vyteru hrdla mykoplazmy ja som totiš bola chora a dcera mala tiez mykoplazmy ale ja som mala crp v norme bez teploty , dychanie ciste , trocha kasel mozno týždeň ale kedze lekári moc nerobili cez sviatky bol problem vsetko . Ale rtg pluc mi spravili 31.12. Ten ze vraj poriadku len nejaky zosilnena kresba mediálnych zón . Obvodna dala erdomed a bolo. Ja vobec nekaslem uz absolútne len sa mi trocha zatekaju hlieny opuch dutin este lebo som mala tak dutin 23.12. A mam sťažené dychanie a take stiahnutý hrudnik no neviem ti definovať som taka zadychana tak som si ten sumamed od vcera buchla . Je mozne aby zapal pluc prechodila ??? Ziadny vlhký kasel ani suchy zeby ma dusilo .Preto sa pytam ako sa vám prejavil ….. normálne sa bojim
@tanika vobec si nemusela mat zapal pluc. Zdravy organizmus sa vie castokrat s tymito patogenmi vysporiadat aj sam, bez atb
@tanika mne bolelo zo začiatku svalstvo hrdlo a tak potom 7 dni teploty plus kasel suchy išla som k doktorke vzala krv crp 55 potom mi zistili mycoplasma pneumonia upozornila ma že za s toho môže urobiť aj zápal pľúc dala antibiotika megamox potom dva balenia clarimedu a chodielava som 4 dni na injekcie potom kašeľ trošku odstúpil o par dni kašeľ sa vrátil zas k doktorke poslala ma rtg mala som jedno pluco zatmavene poslala ma na pľúcne tam mi aj oni brali krv crp bolo už menej 5 dni som chodielava na infúzie samozrejme dala mi sprej ecobec a biseptol poslala ma aj na ct pľúc výsledok som mala az 8.1.2025 už v norme bez zatmavenia ja som to mala od polovice novembra do nedavna kašeľ mam do teraz ale už nie taky že napína ma v kuse ale sem tam povedali mi že kašeľ potrvá ešte aj pol roka... Po pri tom od polovice novembra jak som začala brať tie antibotika 3 balenia az menštruácia sa mi zastavila až v january som dostala ale 2x za sebou myslíte že to môže byť z tých antibiotik a tej chrípky? Nemáte s tim žiadna skúsenosť mal to tak niekto?
@vanesat2103 moc dakujem za odpoveď no dcera zahlienena, kasel vlhký nedalo sa vykašľať a kedd vykašľala tak zeleno zlty hlien … napinalo ju na vracanie az par krat a to teda nasli tu klebsielu ( odber sputum) 1 bal zinatu cielene a zlepšenie ziadne az rtg ukazal ten Zapal začínajúci a uz brala aj krv na chlamyd. S mykoplazmy s pozitivne aktívne vyšili nakoniec dala dve balenia ciplofloxacinu rtg pluc zlepšenie iz len nejaka zosilnena kresba mediálnych zón a to zabralo
no len na dva tyzdne pretoze sa jej to teraz znovu vracia kasel zatekanie hlienov tak porobila vytery hrdlo nos a este to sputum msme priniest a uvidime ale ze smer riadne vysetrenie na orl a pozom plucne ak jorl bude v poriadku ….
Len je zaujimave ze ty si vobec taketo ruke e nekašlala??? dcera 17 ročná tersz menzes podunuty a len dva dni tiez divne . Ja si myslim ze to z tych atb a celkovo ako organizmus bojoval .
No poviem ti som z toho na nervy do tojo ja taka divne dychanie tiez moja obvodna ze som zo schytala od dcery 😏 no ty uplne iné príznsky ako dcera ta crp uplne v norme pred atb aj krvny obraz bez teploty kartu vlhký
@tanika kamarátka mala podobne príznaky ako vaša dcéra ja som to mala horšie ja od polovice novembra do nedavna doktorka hovorila že ta infekcia mycoplasma že je to hnusný bacil a pomaly sa to lieči kašeľ som mala dva mesiace do teraz pokašliavam a hrozne bolo jak ma bolelo svalstvo chrbát až hrudník ťažké dýchanie vzduch vonku mi vadil hneď ma to napínalo na kašeľ no mala som aj covid covid oproti tomu u mňa nebolo nič..... držím palce 🍀
@vanesat2103 ďakujem moc za info prajem zdravíčko teba aj rodinke 😉
@vanesat2103 ja som dostala menzes az po 40 dnoch!! ano a je to po atb liecbe plus ten zapal v tele. POmohlo magnezium a vitamin b6, poradili mi v lekarni, ten vitamin stabilizuje cyklus.
@vanesat2103 ach toto akoby stazene dychanie mam aj ja, no velmi neprijemne to je.

Tak si daj spravit kontrolny rtg, nech mas klud