icon

Príznaky a skúsenosti so zápalom štítnej žľazy

alexstav
Včera o 21:58

Pekný večer prajem. Zistili mi s krvi že mám problem so štitnou žlazou ,zápal ...beriem ATB a lieky na štitnu žlazu. Mám zovreté hrdlo bráni mi to v dýchaní a dosť je to neprijemné plus bušenie srdca .....je to pocit ako keby ma niekto škrtil 😢 mali ste aj vy niečo také pri štitnej žlaze?

anonym_5d45d8
Dnes o 08:53

Tazkosti pri prehltani, pocit nedostatocneho nadychnutia sa, unava, padanie vlasov, sucha pokozka, busenie srdca, brain fog a mnohe ine. Ja mam autoimunitny zapal v podstate uz 25 rokov a beriem na to lieky. Dnes uz som na davno 137 mq.

anonym_45f060
Dnes o 09:42

@alexstav áno, autoimunitný zápal ŠŽ, tiež pocit, že som mala hrču v krku, veľmi nepríjemné. Beriem Euthyrox už 20 rokov. Po zaliečení euthyroxom to zmizlo samo. Odvtedy OK. Beriem 75mg.

anonym_23f60a
Dnes o 10:04

Mala som subakútny zápal ŠŽ, pred cca10 rokmi. Teraz som bez ťažkostí, bez liečby, len raz ročne kontrola u endokrinológa. Opíšem aj príznaky, horúčky 3-4 krát denne, zimnice, vysoký tep 140-150 úderov za minútu, nastupjúca depresia, slabosť, závraty, silné potenie v noci, bolesť hrdla "zvonku". Najprv zamenené za "bežnú" chorobu, liečená ATB 2 krát, potom ORL, ten vylúčil ochorenie ORL, poslal na sono ŠŽ. Trvalo tri týždne, čo som v kuse toto prežívala. Obratom endokrinológ, čo mi v podstate zachránil život. Nasadený mi bol dočasne Eutyrox a lieky na zníženie tepu srdca, lebo som neudúchavala už ten vysoký tep čo to trvalo cca 3 týždne. Lieky ako také na to nie sú, tak mi bolo povedané, v zmysle priamo na ten zápal. Liečba bola Acylpirin a to v schéme každé 4 hodiny týždeň, potom každých 6 hodín 5 dní - týždeň, potom každých 8 hodín päť dní, potom každých 12 hodín. Každý týždeň sledované hodnoty v krvi, trvalo zlepšenie a ústup akútnych problémov cca ďaľšie tri týždne, potom pol roka sledovaná týždenne, kým sa hodnoty dali úplne do poriadku. Zoslabnutá som naberala potom energiu naspäť, pomaly mohla zvyšovať fyzickú aktivitu a podobne. Vďačná som doteraz lekárke, lebo to bol hrozný stav.