Príznaky a skúsenosti so zápalom štítnej žľazy
Pekný večer prajem. Zistili mi s krvi že mám problem so štitnou žlazou ,zápal ...beriem ATB a lieky na štitnu žlazu. Mám zovreté hrdlo bráni mi to v dýchaní a dosť je to neprijemné plus bušenie srdca .....je to pocit ako keby ma niekto škrtil 😢 mali ste aj vy niečo také pri štitnej žlaze?
@alexstav áno, autoimunitný zápal ŠŽ, tiež pocit, že som mala hrču v krku, veľmi nepríjemné. Beriem Euthyrox už 20 rokov. Po zaliečení euthyroxom to zmizlo samo. Odvtedy OK. Beriem 75mg.
Mala som subakútny zápal ŠŽ, pred cca10 rokmi. Teraz som bez ťažkostí, bez liečby, len raz ročne kontrola u endokrinológa. Opíšem aj príznaky, horúčky 3-4 krát denne, zimnice, vysoký tep 140-150 úderov za minútu, nastupjúca depresia, slabosť, závraty, silné potenie v noci, bolesť hrdla "zvonku". Najprv zamenené za "bežnú" chorobu, liečená ATB 2 krát, potom ORL, ten vylúčil ochorenie ORL, poslal na sono ŠŽ. Trvalo tri týždne, čo som v kuse toto prežívala. Obratom endokrinológ, čo mi v podstate zachránil život. Nasadený mi bol dočasne Eutyrox a lieky na zníženie tepu srdca, lebo som neudúchavala už ten vysoký tep čo to trvalo cca 3 týždne. Lieky ako také na to nie sú, tak mi bolo povedané, v zmysle priamo na ten zápal. Liečba bola Acylpirin a to v schéme každé 4 hodiny týždeň, potom každých 6 hodín 5 dní - týždeň, potom každých 8 hodín päť dní, potom každých 12 hodín. Každý týždeň sledované hodnoty v krvi, trvalo zlepšenie a ústup akútnych problémov cca ďaľšie tri týždne, potom pol roka sledovaná týždenne, kým sa hodnoty dali úplne do poriadku. Zoslabnutá som naberala potom energiu naspäť, pomaly mohla zvyšovať fyzickú aktivitu a podobne. Vďačná som doteraz lekárke, lebo to bol hrozný stav.

Tazkosti pri prehltani, pocit nedostatocneho nadychnutia sa, unava, padanie vlasov, sucha pokozka, busenie srdca, brain fog a mnohe ine. Ja mam autoimunitny zapal v podstate uz 25 rokov a beriem na to lieky. Dnes uz som na davno 137 mq.