icon

Príznaky nevoľnosti pri užívaní antidepresíva Setralin

22. júl 2025

V piatok som dostala od dr antidepresiva. Setralin, k tomu na vecer neurol. Beriem zatial iba polku tbl ale je mi hrozne. Len placem, nie je mi vobec dobre, som strasne nesvoja a navyse od vcera mi je v kuse na zvracanie. Ako toto prekonat? Ja sa zosalim ked toto mam vydrzat 3-4 tyzdne. Zo dna na den mi je horsie a to mam v piatok udvihnut na celu tabletku

mergimar
22. júl 2025

@anonym_autor Fakt to trvá minimálne tie 3 týždne, kým AD zaberú. Na to je tam neurol, aby ti pomohol prekonať toto obdobie. Myslí na to, že ti čoskoro bude lepšie. Až úplne ako predtým. Nezúfaj. Zvládneš to. Bude dobre. Držím palce ♥️

autor
22. júl 2025
@mergimar

@anonym_autor Fakt to trvá minimálne tie 3 týždne, kým AD zaberú. Na to je tam neurol, aby ti pomohol prekonať toto obdobie. Myslí na to, že ti čoskoro bude lepšie. Až úplne ako predtým. Nezúfaj. Zvládneš to. Bude dobre. Držím palce ♥️

@mergimar tie uzkosti by mi az tak nevadili ale ta nevolnoat je hrozna

anonym_5aea94
22. júl 2025

No a si predstav, ze ja som tento stav mala rok. Rok sme nasadzali AD, nechali tomu cas 2 mesiace aspon, a ked nezaberali alebo mali neziaduce, tak sme ich vysadili. Za rok som vyskusala Coaxil, Alventu, Escitalopram, Dulseviu, Tritico a nakoniec som skoncila pri Sertraline. Tu proces nasadzania a kym zacali ucinkovat trval 3 mesiace.

autor
22. júl 2025
@anonym_5aea94

No a si predstav, ze ja som tento stav mala rok. Rok sme nasadzali AD, nechali tomu cas 2 mesiace aspon, a ked nezaberali alebo mali neziaduce, tak sme ich vysadili. Za rok som vyskusala Coaxil, Alventu, Escitalopram, Dulseviu, Tritico a nakoniec som skoncila pri Sertraline. Tu proces nasadzania a kym zacali ucinkovat trval 3 mesiace.

@anonym_5aea94 jezisi, no mas moj obdiv ze si toto dala

anonym_5aea94
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_5aea94 jezisi, no mas moj obdiv ze si toto dala

@anonym_autor ja som počas nasádzania alventy potila krv doslova, to čo mi bolo ani neviem všetko popísať, to bolo strašné. A chodila som do práce a fungovala. Sertralin bol popri tom prechádzka ružovou záhradou.

mergimar
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor začalo to s užívaním AD? Nepociťovala si ich aj skôr? Skúsila by som niečo voľnopredajné alebo skonzultovala s lekárom

anonym_140377
22. júl 2025

@anonym_autor boze, už je to skoro 20 rokov, no doteraz si pamatam, ako mi bolo pri nasadení liečby. Ja som mala pocit, ze mnou elektrika prechádza, hrozne stavy, no potom to bolo každým dňom lepsie

slovakboy
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vravíš, že je ti na zvracanie a ťažšie to zvládaš ako úzkosti? Aj si sa už pozvracala? Lebo ja som mal to isté no nikdy ma nenaplo a všetko čo som horko ťažko zjedol som aj strávil. A trávenie som mal vtedy suprové prestala ma páliť záha, stolica normálna, črevá krásne fungovali. Len mi bolo na grcanie. Pripisoval som to psychike a po dvoch troch týždňoch to prešlo. Mna ale viac trápili úzkosti. Zvracanie viem nejako zvládnuť. Ako presne ti je zle? Skús to bližšie popísať.

luccija
22. júl 2025

Dávať si neurol aj 3x denne, keď prejdes na celú tbl bude to lepšie