icon

Príznaky piatej choroby u dospelých pacientov?

31. mar 2024

Ahojte,

Ak ste prekonali piatu chorobu v dospelosti, ake ste mali, prosim, priznaky?

Ja neviem o tom, ze by som sa stretla s niekym s touto chorobou, ale bola som v nemocnici na gyn.oddeleni, vystriedalo sa vedla mna za tyzden asi 10 pacientok. Po prichode domov som mala den teplotu do 38 a bolest spodneho chrbta- kostrce, bedier a zadku. Za den to preslo. Nic ine.

Mali ste podobny priebeh pri piatej chorobe? Dakujem.

galib
15. apr 2024

@24mima ja áno.

akrobrab
15. apr 2024

@galib Nie, nebolo treba. U nas doma to mal syn - pocas Velkej noci sa vyhadzal, takze v mojom pripade niet o diagnoze pochyb.

galib
16. apr 2024

@akrobrab ako dlho bude trvat ten pocit puchnutia, trpnutia?

24mima
16. apr 2024

@galib ja som v tomto už asi 5 týždňov. V nedeľu mi zase opuchli ruky a mierne nohy. Pocit svrbenia je strašný, mam ruky opuchnuté už 2 x. Naposledy som ich mala cez jarné prázdniny nič mi vtedy z krvi nezistili.

galib
16. apr 2024

@24mima a potvrdili nejako ze je to isto 5ta choroba?

akrobrab
16. apr 2024

@galib Netusim.. 🙂 Co citam, tak niekedy aj tri tyzdne, niekedy par dni. Syn toto vobec nemal, keby sa nevysypal, ani by sme nevedeli, ze bol chory.
Ale spomenula som si este na jednu ved od lekara - este sa ma pytal, ci som nahodou nemala kliesta.

autor
16. apr 2024

Ja som to mala negat ❤️ ak si raz niekto bude spätne pozerať túto diskusiu.

galib
16. apr 2024

@akrobrab no tie ruky dlane prsty a chodidla to je fakt otras :(

dher
21. apr 2024

Ako to dopadlo? Dcéra tiež prekonala, ja v tom čase v 15tt. Teraz som 18+6 a skrabe na v hrdle. Výsledky IgG a IgM ešte nemám

autor
21. apr 2024

@dher ja som písala vyššie, napriek príznakom som mala pozitívne dlhodobé protilátky - prekonala som to v detstve. Všetko je v poriadku. Nech ti to rovnako dobre dopadne 🍀

7rebeka11
25. apr 2024

No ešte že som našla túto diskusiu... Ja som mala najskôr zvýšenú teplotu a bolesť hlavy pár dní, potom veľká únava, malátnosť a vysyp po celom tele. Ten cca do 3 dní zmizol, no stále ma bolia kĺby, ruky, dlane akoby aj pripuchli trochu, ťažko sa chytá do ruky, kolená a priehlavky na nohách...

pattulda
26. apr 2024

@ecko80 dobry den. Moja dcera tiez mala 5.chorobu, ja som po par dnoch mala teplotu 38,5bolesti svalov, klbov, vysypala som sa na hrudniku. Teraz ma neskutocne bolia zapastia a prsty, ruky mam take napuchnute, trpnu a bolia, ze som v nnoci nespala. Ale moja dr povedala, ze to nie je 5.choroba..to by som vraj mala pluzgiere🤔

majkamasar
26. apr 2024

@pattulda ja som mala to iste. A to v decembri a bolesti klbov mam stale. Vyslo mi aj z krvi 5 choroba

7rebeka11
26. apr 2024

@pattulda moja dcéra mala napriklad len líčka vysypane, červené... Bolo vtedy veľmi teplo, tak som si ešte povedala, že zo slnka. Po cca 3 dňoch zmizlo úplne... No ja už dva týždne odpísaná, vysyp som mala na celom tele okrem tváre, a tá bolesť kĺbov to som nezažila nikdy hrozné... Ruky akoby už povolili, ale kolená a členky stále... A dr povedala, že 5 choroba. Spomenula, že sa môžu aj chodidlá ošúpať 🤔

wladhka
26. apr 2024

Moja dcéra mala 5tu chorobu pred dvoma týždňami, začalo to zvýšenou teplotou, po týždni výsev a červené líčka, ja pár dni po nej jeden deň zvýšená teplota, myslela som si, že to mám zo svalovky, z cvičenia, o 4 dni na to ma začali svrbieť chodidla, ale bola som aj na pedikúre tak som si myslela že to mám z toho no o dva dni na to výsev na trupe a včera v noci som sa zobudila na to že ma bolí zápästie až po prostredník, ráno po zobudení bolesti kolien, zápástí a členkov, členky som mala dokonca mierne naliate. Už som sa začala báť či nemám nejakú reumatickú chorobu, teraz som našla túto diskusiu a musím vám povedať že som oveľa kľudnejšia, keďze vidím, že to je v tomto období asi aj bežné u dospelých, aj keď čítam, že ste tieto bolesti kĺbov mali viac dní, tak mám dosť, tie bolesti sú hrozné. Takže viem si potom u obvodnej lekárky dať spraviť testy či to bola naozaj 5ta choroba?

pattulda
27. apr 2024

@7rebeka11 no aj u mna hrozne. Uz to mam 10 dni, stale teploty, opuchli mi ruky a uz ma bolia aj kolena a clenky. Prosim Vas, ako dlho to bude trvat? No praveze moja obvodna ma poslala na reumatologiu...o piatej chorobe nechcela ani pocut. Je nieco, co na to pomaha?

pattulda
28. apr 2024

@wladhka prosim Vas, ako dlho Vam to trvalo. ? Ja uz druhy tyzden a je to hrozne

spanielocka
28. apr 2024

Dobry den dcerka tiez jej zacali priznaky piatej choroby cca pred tyzdnom mala cervene líčka dva dni a potom výsev po tele soplik kasel trocha , ja dva dni na to prisla na mna zima a zacalo ma svrbieť cele telo na dalsi den to iste potom ma zacali boliet nohy cca dva dni aj clenky potom krize mi bola stale zima aj pod paplónom plus sa mi zacali vyhadzovat take jemne vyrazky ako keby pluzgieriky, uz to trva cca 7 dní tam kde sa mi vyrazky ukazuju ma aj ta pokozka páli a boli na dotyk , plus mam skoro kazdy den zimnicu pri tom teplotu nemam , moze to byt piata choroba aj u mna ? dakujem mate niekto takuto skusenost ?

wladhka
28. apr 2024

@pattulda ja som vypila flector pred dvoma dnami ked to bolo najhorsie a je to uz ovela lepsie, snazila som sa aj dost oddychovat, ruky mi uz odpuchli, ale stale sa necitim 100%tne. Dcera dnes dokonca po hodine na slnku mala znovu vysypane ruky a licka, asi reakcia po tej chorobe, tento rok je ta piata choroba nejaka prilis silna.

dher
29. apr 2024

@pattulda nie sú to pľuzgiere, ale ako také mramorové akoby, na povrch vystupujúce trochu, že cítiš to prstami, zhoršuje sa to na pobyte na slnku (prvá foto ruky) takto to mala dcéra. A na lícach tiež, na dotyk horúce

mimk4
1. máj 2024

Prosím vás ako tie fľaky vyzerali? Ja som celá posiata fľakmi aktuálne

mimk4
1. máj 2024

@gombicka02 prosím vás ako vyzeral ten vysyp?

zdenculka1918
3. máj 2024

@24mima Áno prišlo mi to tak teda hlavne prsty pretože má strašne koža ťahala a hrozne má ruky prsty svrbili 🙈 som 2-3 týždne po teraz sme zasa chorí ochorela som aj ja od detí (nádcha) ale ako sa mi zdalo že už budem mať pokoj tak zasa cítim tie kolená a zápästia. Tak ja už neviem kedy to konečne prejde

24mima
3. máj 2024

@zdenculka1918 aj ja som teraz chorá od deti a tiež cítim kolená. Najhoršie je to večer už ledva stojím po celom dni v práci a starostlivosti o domácnosť a deti. Som zvedavá, kedy to už konečne skončí... Prajem skoré vyzdravenie.

lenocka137
3. máj 2024

Ahojte, chcem sa spýtať, či niekto z vás nemal pri piatej chorobe aj krvácanie z nosa, ďakujem

pattulda
3. máj 2024

@wladhka ako dlho Vam to trvalo prosim Vas?

lenocka137
3. máj 2024

@pattulda ja som si tiež prešla piatou chorobou a to tak, že zobudila som sa s bolesťou hlavy, dala som si Paralen, cez deň zimnica a večer zvýšená teplota do 38,2, na noc dom si dala Paralen...potom mi bolo dva dni fajn...štvrtý deň to pokračovalo bolesťou kĺbov a bolo to tak, že dva dni ma bolelo jedno zápästie potom prestalo začalo druhé, potom kolená pri vstávaní a sadaní a potom už len ráno som cítila akoby som mala všetky prsty opuchnuté, ťažko sa mi zohýbali a boleli ma, to trvalo tak deň a pol, čiže všetky tieto príznaky tak do týždňa...po tom výsev iba na rukách zvnútra, všimla som si to v práci a preto ma aj napadla piata choroba, podľa toho miznúceho a znovu sa objavujúceho výsevu...potom bol pokoj a po pár dňoch som sa zobudila v noci na silné krvácanie z nosa...a teraz po troch dňoch mám výsev na lícach, rukách a nohách, ktorý sa po námahe zintenzívni a potom zmizne...možno sa mi to vrátilo kvôli tomu, že som bola na slnku, len to krvácanie z nosa, neviem či súviselo s tým, bola som na ORL a leptali mi cievku v nose...ach jaj, je to zvláštna choroba...a do toho ma každý druhý deň boli hlava

wladhka
4. máj 2024

@pattulda všetko to trvalo tak dva týždne, postupne stále nejaký príznak. Kĺby ma boleli 3-4 dni.

pattulda
5. máj 2024

@wladhka no mna hlavne ruky uz len a clenky..ale to su teda bolesti, zapastie a prsty mam opuchnute a trpnu mi. Toto trva najdlhsie a aj v noci ma to budi☹

wladhka
5. máj 2024

@pattulda v noci to budilo aj mna, tak mi ako keby trpli, hlavne jedna aj s prstami, vlastne takto to zacalo cele.