icon

Príznaky tranzitorného ischemického ataku

26. aug 2025

Prešli ste niekto týmto atakom? Aké ste mali príznaky? Za koľko odzneli? Liečiteľ sa naň? Mojej známej podali anopirit a infúziu a išla domov. V správe má napísané terapia anopirin a infuzia, ale teda nikto jej ho nepredpisal.

anonym_a13161
26. aug 2025

Moja mama ho mala dva krát. Prvý krát nevedela rozprávať, len také skomoleniny jej vychádzali z úst, odoznelo to do dvoch minút. Druhý krát to malo všetky príznaky CMP, tlak 180/110, poklesnutý kútik, neschopnosť komunikovať, dezorientácia. Chceli ju poslať domov, že jej nič nie je. Urobila som tam trochu bordel a hospitalizovali ju. Urobili jej CT hlavy, USG ciev, odbery, RTG a bola tam týždeň. Dostala lieky na riedenie krvi, atak sa už neopakoval.

autor
26. aug 2025
@anonym_a13161

Moja mama ho mala dva krát. Prvý krát nevedela rozprávať, len také skomoleniny jej vychádzali z úst, odoznelo to do dvoch minút. Druhý krát to malo všetky príznaky CMP, tlak 180/110, poklesnutý kútik, neschopnosť komunikovať, dezorientácia. Chceli ju poslať domov, že jej nič nie je. Urobila som tam trochu bordel a hospitalizovali ju. Urobili jej CT hlavy, USG ciev, odbery, RTG a bola tam týždeň. Dostala lieky na riedenie krvi, atak sa už neopakoval.

@anonym_a13161 jej taktiež spravili CT, aj MR, liek na riedenie kervy berie stále?

anonym_a13161
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_a13161 jej taktiež spravili CT, aj MR, liek na riedenie kervy berie stále?

@anonym_autor ano lieky uz treba brat stale, mala vrodeny trombiflny stav ako ja. Cize chodila aj na hematologiu.

miska444
26. aug 2025

ja som prekonala pred 9 rokmi, lieky uzivam stale

anonym_fe41ed
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor s nalezom z nemocnice hned k vseobecnemu lekarovi, poriesi ju

autor
26. aug 2025
@anonym_fe41ed

@anonym_autor s nalezom z nemocnice hned k vseobecnemu lekarovi, poriesi ju

@anonym_fe41ed dnes bola , vraj netreba užívať.

autor
26. aug 2025
@miska444

ja som prekonala pred 9 rokmi, lieky uzivam stale

@miska444 mala si to len raz? Aké si mala príznaky? Veľmi málo sa o Tom píše

anonym_fe41ed
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_fe41ed dnes bola , vraj netreba užívať.

@anonym_autor tak odporucaci listok na neurologiu

anonym_a13161
27. aug 2025

Predpokladám, že USG krčných ciev jej robili. Ak má USG čisté a nemá nález na MRI a CT, treba zistiť kde je problém. Čiže aj smer hematológia.

miska444
3. sep 2025
@anonym_autor

@miska444 mala si to len raz? Aké si mala príznaky? Veľmi málo sa o Tom píše

@anonym_autor áno raz, ja som bola paralyzovaná na pól tela, nevedela som ani ako sa volám, nič. Do 12 hodín to ustúpilo, zistili mi upchatu cievu na krku. Tak v skratke