Príznaky zabudnutého kliešťa v tele
Aké môžu byť príznaky, keď by bol v tele kliešť ktorého som si nevšimla? Po koľkých dňoch?
vygoogli si priznaky kliestovej encefalitidy (aj s mapami vyskytu, kedze v niektorych lokalitach sa takmer nevyskytuje)
a potom si vygoogli priznaky boreliozy
a sleduj sa podla toho.
Leto sa až začína 20 - 21. Júna tak mala si tento alebo minulý týždeň? Resp kedy si ho mala?
@balerina2025 a nie?🤷♀️🤣
@stellarstar ja som si predstavila toho zabudnuteho kliesta vizualne ...🙂 ale chapem ako si to myslela
vygoogli si priznaky kliestovej encefalitidy (aj s mapami vyskytu, kedze v niektorych lokalitach sa takmer nevyskytuje)
a sleduj sa podla toho.
@deedol ďakujem
aj týždne ...
Ako dlho si ho mala prisatého? V podstate keď je kliešť infikovaný, tak je potrebné ho čím skôr vybrať, aj keď ani to nezaručí, že sa infekcie neprinesie. Ak kliešť nebol infikovaný (aj iné choroby okrem boreliozy a encefalitídy), tak nič hrozne sa nedeje ani po dlhšom prisatí. Na boreliozu si vieš kúpiť aj test v lekárni, ktorým otestujes kliešťa, keďže výsledky z krvi sú až po pár týždňoch a brat preventívne ATB tiež nieje výhra.
Je uplne jedno kolko dni si ho vozila na sebe, dolezite je ci bol nakazeny alebo nie.
Pri borelióze je vyrážka okrúhla, červená a v strede vyblednutá, vyzerá ako terč. Väčšinou vzniká v mieste prisatia kliešťa a postupom času môže dosiahnuť priemer až 30 cm !
Za 28 dni po uhryznuti sa objednaj obvodnemu na krv, aby ti urobil test na boreliozu. Ked sa prelieci ATB na začiatku, da sa vyliečit. Na internete pišu, ze sa objavi kružok červeny. Ja som kružok nemala a boreliozu som dostala.
Leto sa až začína 20 - 21. Júna tak mala si tento alebo minulý týždeň? Resp kedy si ho mala?
@stellarstar Tam je napisane v tele a nie v lete 🙂
@maciatkoe tiez pozeram, ze preco sa tu riesi leto 😀😀😀
Ja vacsinou kliesta zistim tak, ze ma po par dnoch zacne miesto prisatia svrbiet. Byva vacsinou aj zacervenane. Po vybrati kliesta zacervenanie aj svrbenie do dalsieho dna prejdu. Vaznejsie problemy som nemala. Castejsie sa mi stava, ze si ho nechtiac odskrabnem.
@maciatkoe jee ešte lepšie 🤣🤣🤣
a sleduj sa podla toho.
@deedol prezradím ti tajomstvo môjmu 5r synovi pred týždňom diagnostikovali boleriozu na základe krvných testov aj napriek tomu ze nemal ani doteraz nemá ani jediný príznak.... Takže nie vždy sa dá niečo zistit iba podľa príznakov...
Ako dlho si ho mala prisatého? V podstate keď je kliešť infikovaný, tak je potrebné ho čím skôr vybrať, aj keď ani to nezaručí, že sa infekcie neprinesie. Ak kliešť nebol infikovaný (aj iné choroby okrem boreliozy a encefalitídy), tak nič hrozne sa nedeje ani po dlhšom prisatí. Na boreliozu si vieš kúpiť aj test v lekárni, ktorým otestujes kliešťa, keďže výsledky z krvi sú až po pár týždňoch a brat preventívne ATB tiež nieje výhra.
@patus_2 my, sme mali výsledky z labaku do týždňa..
medzi zabudnutym a nezabudnutym infikovanym kliestom nieje ziaden rozdiel co sa nakazy tyka.
Ahoj,ja práve riešim kliešťa,nie síce zabudnutého,bol vybratý a celý,no po pár dňoch sa mi spravil fľak v mieste vybratia,avšak fľak sa môže objaviť aj hocikde inde na tele,nie len tam,kde bol zaklieštený.Na internete popisujú fľak kruhovitého tvaru ,ja som ho mala podlhovastý.Kvôli fľaku mi nasadili antibiotiká a po 2 týždňoch + mi brali krv,či je v tele prítomná bolerioza. Na výsledky však ešte čakám.

Z minulého roka?