icon

Príznaky zápalu spojiviek bez viditeľného začervenania

12. apr 2025

Ahojte, mám pocit pálenie a unavených oči. Môže to byť zápal? Oči nie sú ani červene na pohľad nevyzerajú ani opuchnuté (ale mám taky pocit). Posledné dni som bola dosť na vetre.
Priateľ sa tiež posledné dni sťažuje v podstate na to iste ale len na jedno oko. Tiež ho nemá červene 🤷‍♀️
Nemáte niekto skúsenosť? Môže byť pri zápale spojiviek (bez hnisu) pocit únavy oči?

autor
12. apr 2025

@taktotedanie jedna pani mi odporúčila Vás označiť

taktotedanie
12. apr 2025

Skuste umele slzy bez konzerv latok napr hylo dual
A odporucam vys u ocneho lekara

autor
12. apr 2025

@taktotedanie davame vidisic ale žiadna zmena. Môže sa jednať o zapal? Bývajú pri ňom unavené oči?

taktotedanie
12. apr 2025

Moze
Tak skuste desodrop ak vidisic nezlepsuje stav
No je nutne pozriet tie oci, svrbenie nemate?

autor
12. apr 2025

Svrbenie práveže vôbec ani jeden. Skúšali sme aj kvapky na alergiu. To tiež nemalo nejaký efekt.
Len čo nám je obom divné, že nemáme tie oči ani začervenané, na prvý pohlad vyzerajú úplne normálne. Len take to pálenie, rezanie, únavu a pocit akoby opuchu dolnej časti. Niekedy lepšie niekedy horšie.
Dnes som si normálne šla na 20min lahnut po obede čo som na nich citila takú únavu. Nikdy som nebola na očnom a nemala problémy s očami, tak to je pre mna také nove.

autor
18. apr 2025

@taktotedanie dobry deň, prosím ktore kvapky hylo by ste mi odporúčila? Dual, intense...? 🤷‍♀️

taktotedanie
18. apr 2025

Intense
Akurat sa nesmu na kontaktne sosovky

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
25. apr 2025
@taktotedanie

Intense
Akurat sa nesmu na kontaktne sosovky

@taktotedanie dobrý deň pani doktorka. Vedeli by ste mi odporúčiť nejakú dekoratívnu kozmetiku (riasenka a púder) pre alergikov? Pravdepodobne mi to nesedí, keď to príde do kontaktu s očami.

taktotedanie
25. apr 2025

Napr LaRosePosay, Bell,Gosh,AnneMarieBorlind aj pudre aj riasenky atd je ich viac znaciek, musite skusit objednavat na notine a pod kedze toto bezne nedostanete v drogerii ci lekarni

autor
25. apr 2025
@taktotedanie

Napr LaRosePosay, Bell,Gosh,AnneMarieBorlind aj pudre aj riasenky atd je ich viac znaciek, musite skusit objednavat na notine a pod kedze toto bezne nedostanete v drogerii ci lekarni

@taktotedanie a je možne že by sa mi alergia na niektorú zložku zo šminiek prejavovala pálenim, štipanim a únavou oči?

taktotedanie
25. apr 2025

Palenie stipanie kludne z toho unava oci
Ak je to naozaj z toho bolo by fajn urobit testy u kozneho alebo alergologa ale to by ste vsetok makeup museli brat so sebou na vysetrenie a testovali by to