Problém s nespavosťou

2. jan 2023

Potreboval by som poradiť. Už skoro mesiac sa nedokážem vyspať. Môj spánkový režim býval najneskôr o desiatej, keďže buď som vstával do práce alebo má zobudili dcéry. Ale to sa dalo vždy zvládnuť. Lenže poslednú dobu nezaspím skôr ako o jedenástej niekedy ešte neskôr a vstávanie ráno sa mi nezmenilo. Neviem či to môže mať aj dáky psychický dôvod. Keďže sa mi to stalo od určitého dňa a nezmenilo sa nič od vtedy.
Tak prosím rozumné odpovede ďakujem.

s_o_n_i_k_e
2. jan 2023

Určite stres je veľký pán a myšlienky ani nehovorím. Ja keď mám stres v práci, niekedy sa mi aj o tom sníva ako pracujem, len žiaľ to zaplatené nemám 🙂)). Možno by som skúsila persne na spánok, alebo ešte niečo na večer, čajík na spánok, nejaké bylinky. Mne napríklad vadí aj svetlo od cesty, tak máme v spálni úplnú tmu.

autor
2. jan 2023

@s_o_n_i_k_e v živote som mával oveľa väčšie stresy. Či už rozvod, deti a podobne. Psychicky som nebol na Tom dobre ale zo spánkom som nemával vôbec problém.

s_o_n_i_k_e
2. jan 2023

No možno to je dôsledok niečoho minulého ťažko povedať, prípadne, ak nepomôže niečo ako čajíky, bylinky, homeopatika by som zašla za lekárom sa poradiť.

autor
2. jan 2023

@s_o_n_i_k_e no ako to začalo bolo tam dosť veľa stresujúcich momentov ktoré sa už ale vyriešili okrem jedného a neviem či to môže mať dáky vplyv na to. Ťažko sa to opisuje keď to človek ešte nezažil

deti95060810
2. jan 2023

psychika... depresie.....
daj si magnézium - stres a na to Dospinox, alebo melatonín .... zaspíš do pol hodiny
lieky kúpiš v lekárni.
je možné, že ani to nepomôže...

tak potom zájdi za obvodnou nech ti predpíše niečo na spanie - napr. Sanval, ...daj si len 1/4 tabl - ak nezaberie - daj 1/2 aby si spal min. 6 - 7 hodín..... pozor, je návykový... ale ak budeš brávať malé dávky tak je to relatívne OK...

je ešte možné navštíviť psychiatra - predpíše antidepresíva... ale teraz by som ešte do toho nešla...

autor
2. jan 2023

@deti95060810 no radšej by som riešil niečo bez návyku. Takže radšej asi dáke čaje alebo niečo podobné. Niečo konkrétne viete poradiť?

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. jan 2023

@ninka297 dá sa normálne kúpiť v obchode či jedine v lekárni?

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. jan 2023

@ninka297 nieje to nejako návykové ale hádam

s_o_n_i_k_e
2. jan 2023

sú na to aj špeciálne obchody aj eshopy, ja kupujem sypané a majú čajíky na všetko a ak je predavač odborník veľmi ochotne pomôže a poradí.

autor
2. jan 2023

@s_o_n_i_k_e tak nechcem kupovať len tak hocičo. Je lepšie keď mi to niekto doporuči. A zhodne sa na Tom pár ľudí aspoň .

s_o_n_i_k_e
2. jan 2023

ak by som vedela nick pošlem stránku, kde kupujem ale jasné aj lekáreň aj rôzne bylinkové obchody na upokojenie a spánok.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. jan 2023

@ninka297 no niektoré informácie sú lepšie z prvej ruky ako z 10-tich stránok 😁 ale ďakujem aj @s_o_n_i_k_e za pomoc vyskúšam hádam mi to pomôže. Bol by som rád lebo už je to aj na mňa moc.

123nikolaa123
2. jan 2023

zacina tak napriklad depresia... ale skus nejake caje, mlieko s medom... mne nic taketo nezabralo. ale to bola ina nespavost, keby som zaspala o 11 bola by som vysmiata rano.... niekedy som sa aj 4 - 5 hodin mrvila v posteli, a to uz je fakt na prasky...

kiki234
2. jan 2023

Melatonin a magnezium. Nic navykove, jednoducho sa dostanes do stareho rezimu spankuy telo si zvykne a vysadis. Mne melatonim pomohol na skripanie zubov, a potom ho vysadila a teraz naozaj len sem tam zaskripem ked spim. Magnezium tiez navykove nie je. Medovka lekarska je z bylin na spanie najlepsia ale tiez je dobra levandula alebo valeriana.

dulazh
2. jan 2023

vyskusaj na zaciatok volnopredajny liek SEDATIF PC.