icon

Problém s pleťou - nadmerné ochlpenie

28. aug 2025

Mám 24 rokov, na vyšetrenie u gynekológa som bola aj na kožnom. Môžem to mať po otcovi to nadmerné ochlpenie?

Problém s pleťou - nadmerné ochlpenie
anonym_78d581
28. aug 2025

Hormóny máš skontrolované ?

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_d1a1ad
28. aug 2025

@anonym_autor mala som to podobne, nič nezistili, veľmi mi pomohlo IPL.

autor
28. aug 2025
@anonym_78d581

Hormóny máš skontrolované ?

@anonym_78d581 Mam

autor
28. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 ano 24

autor
28. aug 2025
@anonym_d1a1ad

@anonym_autor mala som to podobne, nič nezistili, veľmi mi pomohlo IPL.

@anonym_d1a1ad Bola som aj na Ipl a stale rastu chlpky

strawberry0797
28. aug 2025

@anonym_autor antikoncepcia by mohla pomoct. Treba vyskusat.

autor
28. aug 2025
@strawberry0797

@anonym_autor antikoncepcia by mohla pomoct. Treba vyskusat.

@strawberry0797 To by som musela brať dlhodobo

anonym_ff59d1
28. aug 2025

Ak nepomohlo IPL, tak skús laserovú epiláciu v medicínskej ambulancii (s lekárom), tie sú efektívnejšie.

taktotedanie
28. aug 2025
@anonym_autor

@strawberry0797 To by som musela brať dlhodobo

@anonym_autor hormony asi v poriadku neboli , testosteron? Nadvaha? Asi plet nieje v dobrom stave
PCOS? PCO? Inzulinova rezistencia? Nadvaha?

autor
28. aug 2025
@taktotedanie

@anonym_autor hormony asi v poriadku neboli , testosteron? Nadvaha? Asi plet nieje v dobrom stave

@taktotedanie Hormóny neboli v poriadku? Testosterón? Veď som bola na hormonálnom obraze a všetko mám v poriadku…

taktotedanie
28. aug 2025
@anonym_autor

@taktotedanie Hormóny neboli v poriadku? Testosterón? Veď som bola na hormonálnom obraze a všetko mám v poriadku…

@anonym_autor pozri od otca to ochlpenie nemas blbost, to by vsetky zeny chodili s tak vyraznymi chlpmi a bezne to rozhodne nieje takze niekde problem bol a kedze si neodpovedala to co som sa pytala tak nemam co dalej poradit nebudem stracat svoj cas
Pekny vecer

karush
28. aug 2025

Môže byť za tým aj vážnejší problém, určite dovysetriť aj na endokrinológii. Gynekológ predpokladám vylúčil PCOS, takže ďalšie odbery u endokrinológa, potom nasledujú aj dynamické testy, ak niečo vyjde mimo normu. Ďalší postup už podľa výsledkov.

autor
28. aug 2025
@taktotedanie

@taktotedanie ano mam nadvahu ale testosteron v norme

autor
28. aug 2025
@karush

Môže byť za tým aj vážnejší problém, určite dovysetriť aj na endokrinológii. Gynekológ predpokladám vylúčil PCOS, takže ďalšie odbery u endokrinológa, potom nasledujú aj dynamické testy, ak niečo vyjde mimo normu. Ďalší postup už podľa výsledkov.

@karush Na endokrinológii som bola nezistila nič, tak tam nechodím.. Napísala mi do karty že mám výraznejšie ochlpenie iba

karush
29. aug 2025

@anonym_autor A kontrolovali ti na endokrinológii všetko z vymenovaného, inzulín, glukóza, homa IR, voľný testosterón, biologicky aktívny testosterón, androstendión, DHEAS, SHBG, androgénny index, kortizol, ACTH, prolaktín, pregnenolón a 17-OH progesterón? Ak nie, hľadať druhého endokrinológa.

autor
29. aug 2025
@karush

@anonym_autor A kontrolovali ti na endokrinológii všetko z vymenovaného, inzulín, glukóza, homa IR, voľný testosterón, biologicky aktívny testosterón, androstendión, DHEAS, SHBG, androgénny index, kortizol, ACTH, prolaktín, pregnenolón a 17-OH progesterón? Ak nie, hľadať druhého endokrinológa.

@karush Ďakujem budem tam volať že potrebujem taketo testy