icon

Problém s potením, cítim sa strašne

nestastnavpraci
12. feb 2016

Ahojte baby, tak uz ako pisem v nadpise mam problemy s potenim, nikdy pred tym som to nemala, potim sa hlavne ked som v strese a najviac mi vadi to ze ten pot priserne zapacha, som z toho nestastna, pred vcerom mi kolegynaa v praci povedala ze smrdim, ostatny v praci si poza moj chrbat sepkaju o mne. Nikto sa somnou uz skoro ani nebavy. A nie jeto len moj pocit proste clovek citi ked sa mu poza krbat smeju a hovoria na neho nieco. Od vtedy ako mi to povedala tak sa snazim kazdemu vyhybat. Musim dodat ze sa sprchujem kazdy den a niekedy aj tesne pred pracou. Preriem pravidelne veci mam ciste, uz neviem, stale nad tym premyslam. Citala som ze to moze byt sposobene aj štit. žľazou nakolko mi v poslednom case priserne ale naozaj hrozne zkrehli vlasi a zacaly vypadavat. ☹ Prosim
hlupe narazky si nechajte pre seba nepotrebujem sa citit este horsie pre vase vysoke ego. Pre tie ktore mi poradite velmi pekne dakujem.

Strana
z2
petuskaa12
12. feb 2016

Sprcha kludne aj 2x denne 🙂 veeeeela hygieny musi byt v takomto pripade. A skusila by som zajst na endokrinologiu..vysetri ta pani doktorka, porozpravate sa, uvidite co a ako. Poznam to nie az tak intenzivne ale poznam..mne pomohli nejake deodoranty a gulicky proti poteniu ale velmi silne v lekarni kupovane. Ale to upchava zlazy tak som s tym prestala. Mozno aj trosku upravit jedalnicek, aj mnohe potraviny na tom mozu mat podiel 🙂 drzim palce a hlavu hore. Kludne napis ip ;)

lilienlukacs
12. feb 2016

Ahoj, jedine co ako tak okrem chirurgickeho zakroku pomáha je DRICLOR. Stoji okolo 6/8 eur. Asi to nebude najzdravsi prostriedok ale rozhodne ti jediny zaberie, mam odskusane na sebe, pouzivame to viacere kolegynky v praci dokonca aj kolega. Treba vsak dodrziavat presne pokyny, nedavat si ho na cerstve oholene podpazusie,ani hned na osprchovane telo, inak velmi stipe. Ja si ho davam vzdy ked ma caka nejake dolezite stretnutie a este ma nesklamal🙂 Odporucam skus a samozrejme skusit lekara ak si to nemala predtym tak mozno najde pricinu a odstrani, Drzim palce🙂
🙂

petuskaa12
12. feb 2016

Presne Driclor som pouzivala aj ja..dakujem nevedela som si spomenut na nazov. Len mna to potom stipalo aj po dodrziavani pokynov a to zlozenie sama chemia..ale niekedy nezostava ina moznost 🙂

worker_falcon
12. feb 2016

Na kolegov sa vykasli. Keby si sa nepotila, smiali by sa ti pre nieco ine. Ich ucta voci tebe nie je zalozena na tvojom poteni ci nepoteni.
Problem so stitnou zlazou - ano, vtedy je problem s regulaciou teploty. Ale tomu sa da relativne jednoducho predist - stisit radiator a menej sa obliect. Milujem ludi, co stale hovoria, ako im je teplo, a sedia v svetri.
Dalsia vec - clovek sa poti, ked mu chyba energia. Si si isa, ze jedavas dost a nebyvas hladna? Ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera, druha vecera...do piatej (co byva vacsinou koniec pracovnej doby) by si mala zjest 5 jedal, z toho tri velke. Rozostup medzi jedlami tak 2 az 3 hodiny. Male jedlo - cca 200 kcal, velke 400-500 kcal.
Dalej - za jedlo sa nepocita horalka ani jablko. Vela rychlych cukrov naraz sposobi vykyv inzulinu a to sposobuje co ine, ako potenie.
Dalej - nenos obtiahnute tricka, hlavne pod pazuchami (aha, a ake teda mas nosit, ze?) Tie doslova vytahuju pot z koze a ten sa na nich nasledne rozklada, co sposobuje zapach.
Chemia je svinstvo, to zistis sama. Pot je prirodzeny a zdravy, a nieco signalizuje. To mas ako s teplotou. Teplota je iba signal, ze v tele prebieha zapal. Nema zmysel tlmit teplotu a neriesit jej pricinu. Darmo vypnes svietiacu kontrolku, problem neodstranis.

jahodnicka
12. feb 2016

Me tak napadlo koupit si nejaky Spree proti poceni a treba kazde 2 hodiny tim striknout obleceni. ...to by mohlo trochu pomoct pred kolegama ale jinak by to chtelo sverit se doktorovi

jahodnicka
12. feb 2016

*sprej

qidko
12. feb 2016

@nestastnavpraci V lekarni sa da kupit prostriedok proti poteniu neviem si zpomenut ako sa vola ale urcite Ti poradia nebud smuutna urcite to bude lepsie drzim palce🙂

wanda52
12. feb 2016

Treba sa každé ráno pred odchodom do práce umyť pod pazuchami mydlom alebo sa osprchovať... to je základ a použiť antiperspirant (nie deodorant) , pomáha aj Driclor z lekárne. Inak možno skús pánsky antiperspirant, niektoré voňajú aj tak žensky napr. niektoré Oldspice majú také citrusové vône. Tak vieš, kolegom to asi nie je príjemné, ak zapáchaš... My sme mali na strednej škole spolužiačku, čo s tým mala problém a je pravda, že sme sa jej vyhýbali kvôli tomu zápachu, nie kvôli tomu, aká je... ale nedalo sa to pri nej fakt vydržať.. Ak nepomáha hygiena ani antiperspiranty, tak určite choď k lekárovi. Držím palce, nech sa ti to podarí vyriešiť a uvidíš,že aj kolegovci budú viac v pohode.

katuliena82
12. feb 2016

@nestastnavpraci treba zajst na endokrinologiu, urcite to nebude len o hygiene. Na potenie zabera uzasne Driclor. Nemyslim si ze je uplne zdrave to pouzivat, ale keby som mala s potenim az taky problem, tak ho pouzivam. MOzes mat zvysenu cinnost stitnej zlazy, vtedy sa ludia zvyknu velmi potit

katuliena82
12. feb 2016

@worker_falcon clovek sa poti ked ma energie nadbytok a prilis vela tepla v tele. Je to termoregulacny mechanizmus. A vynimkou je, ked mu je zima a chveje sa a telo si vyraba teplo.

worker_falcon
12. feb 2016

@katuliena82 nadbytok energie znamená príliš veľa tepla? hm, hm... Možno tak v lete. ale to je teraz irelevantné, keďže leto je asi tak v Austrálii.
Za všetkým, čo som napísal o potení, si stojím.

sissy27
12. feb 2016

@nestastnavpraci treba nájsť príčinu nadmerného potenia a zapáchajúceho potu... ak to doteraz nebolo, tak s najväčšou pravdepodobnosťou to bude štítna žľaza, resp. nejaký iný hormonálny problém...
svoje môže zohrávať aj strava...
proti poteniu je účinný spomínaný driclor, aj keď je dosť agresívny a môže dráždiť pokožku, potom ešte existuje excipial deoforte krém, cena okolo 7€ a tiež má výborný účinok a nie je agresívny ako driclor...
ak by vyšetrenia neukázali žiadnu príčinu, v stravovaní tiež nie je problém, tak potom ešte môžeš vyskúšať aj botox proti poteniu

tslobik
12. feb 2016

@nestastnavpraci ako tu už bolo písané, treba navštíviť lekára, najprv obvodného a ten určí čo ďalej, problém môže byť vnútorný zdravotný, alebo aj psychický. Určité ochorenia majú takéto prejavy.....Mne sa často potia dlane napr......a to pri strese hlavne. Nič nepokazíš, ak budeš užívať vit. D. Môj syn sa veľmi potí a Dr. kázala D-čko. A koleg. ktorí sa ti obrátia chrbtom len kvôli tomuto....nestoja za nič. Drž sa a určite sa poraď s lekárom.

katuliena82
12. feb 2016

@worker_falcon ano, nadbytok energie - teplo 🙂 novinka?

katuliena82
12. feb 2016

@worker_falcon presne kvoli tomu sa potia ludia so zvysenou cinnostou stitnej zlazy. Maju zvyseny metabolizmus, trosku znalosti biologie by nezaskodilo

worker_falcon
12. feb 2016

@katuliena82 o znalostiach biológie tu nebudeme radšej diskutovať :D napr. ja mám zníženú činnosť štítnej žľazy, a neznášam teplo, lebo mi je z neho zle a potím sa škaredo. Niečo z oblasti biológie mi poradíš? 😀
A nezaškodilo by, keby zadávateľka otázky reagovala. Po rozsiahlych skúsenostiach si dovolím tvrdiť, že väčšina ľudí/žien počas dňa jedáva veľmi málo, ak vôbec. A cukor/inzulín je sviňa. A o tom by si ako odborníčka na biológiu mohla niečo vedieť, či?

tslobik
12. feb 2016

@worker_falcon tiež som si všimla, že mi nerobí dobre teplo, znesiem skôr akúkoľvek zimu a tiež mám zníženú funkciu št. žľazy.

Každopádne ma v týchto diskusiách udivuje, že ak zakladateľka dá nejakú tému, kde chce poradiť, vždy sa to otočí tým smerom, že sa začnú vadiť diskutujúci medzi sebou 🙂 Mi to pripadá už smiešne. Veď nech každý poradí, čo si myslí a hotovo........zakladateľka si sama vyberie.....

januska20
12. feb 2016

skus Driclor,mne pomohol..

viera27
12. feb 2016

@worker_falcon "ja mám zníženú činnosť štítnej žľazy, a neznášam teplo, lebo mi je z neho zle a potím sa škaredo. Niečo z oblasti biológie mi poradíš? "

Znizena funkcia stitnej zlazy o.i - Mozog + metabolizmus a nasledna hypoglykemia (s nezistenou cukrovkou, alebo aj bez). Hypoglykemicke stavy = potenie okrem ineho. Zdvihnutie telesnej teploty (horuce mesiace, stres atd) je jeden zo spustacov.

dasa71
12. feb 2016
Používateľ dasa71 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dasa71.

fuu fakt neprijemne

stanusa89
12. feb 2016
Používateľ stanusa89 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od stanusa89.

nedavno som citala, ze uz sa dava aj botox pod pazuchy kvoli nadmernemu poteniu

qidko
12. feb 2016

@stanusa89 Ja som ties citala o botoxe ze pomaha na nadmerne potenie vpichuje sa na miesta kde sa najviac potis

nanulik
12. feb 2016

@nestastnavpraci mam takmer rovnaky problem s potenim. ale nastastie poznam pricinu. mam znizenu cinnost stitnej zlazy. bohuzial kvoli citlivej kozi driclor nemozem pouzivat. existuje vraj aj excipial deo forte. chcem vyskusat ten. obcas si robim salviovy caj. zabranuje poteniu. a na zaver, aj stresy velmi podporuju potenie

stardust
12. feb 2016

@nestastnavpraci aj ja som mala chvilu problem so zapachajucim potom...myslim, ze to bolo nejakym hormonalnym vykyvom po porode, preslo mi to same. Ale urcite by si s tym mala ist k lekarovi.

jujala
12. feb 2016

@nestastnavpraci
- ako prvu pomoc by som pouzila toto.
http://www.bohatstvo-prirody.sk/potenie/prirodn...
Je to prirodny kamenec, ktory sposobuje, ze clovek sa nadalej prirodzene poti ale pot NESMRDI. Nanasa sa tak, ze to namocis do vody a mokre aplikujes na podpazusie. Genialne je, ze to mozes pouzivat na kila, je to sama priroda.
Je to overene mojim muzom, ktory sa uz roky sprchuje len vodou, pracuje fyzicky a ziadny pot necitit.

- dalej by som patrala, co so stitnou zlazou a s vypadavajucimi vlasmi
- upravila by som stravu
Vela stastia.

pixie18
12. feb 2016

@nestastnavpraci daj si vysetrit okrem stitnej zlazy aj potravinove alergie a intolerancie. Moze to byt z potravin, ktore tvoje telo nevie dobre stravit. Najcastejsie je to lepok alebo kravske mlieko. Podla toho upravis stravu a postupne to vymizne. Driclor ti pomoze, ale je to chemia a stale to len potlaca problem a neriesi jeho pricinu. drzim palce

mandala77
12. feb 2016

výbornú skúsenosť mám s tradičnou čínskou medicínou. V Čechách sa tomu venuje jeden lekár, na jeho stránke sa dá urobiť test, kde je veľa otázok a posiela sa fotka jazyka a on určí diagnózu a užívanie byliniek a samozrejme úpravu stravy. Ten test je zadarmo, bylinky sa dajú kúpiť cez net aj na Slovensku, mesačne to vyjde niečo cez 50 Eur. Cez tú slovenskú stránku poradia aj nejakého človeka čo sa venuje TČM v blízkosti bydliska. Samozrejme oni liečia príčinu a nie dôsledok. Určite odporúčam!

nestastnavpraci
autor
12. feb 2016

Dakuje Vam vsetkym za reakcie, cenim si to. Momentalne k lekarovi zajst nemozem nakplko som mimo, ale urcite ako pridemna Slovensko tak budem prva v cakarni. Pre @worker_falkon mas pravdu strasne malo jem niekedy aj len 2x do dna, nejem hluposti ani nepijem sladke napoje no su to vzdi len veci zjedene na rychlo a malo... v tom mas uplnu pravdu. Aleja pracujem na nocnej smene a ja som clovek "spáč" cize ja ked pridem v noci domov tak by som najradsej prespala az do druhej smeny, a tu je ten problem ze nie som hladna, nakolko sa zobudim a nieco male zjem a potom az vecer v praci. A este chcem dodat ze nepotim sa len v teple, poti sa ci v teple alebo v zime, niekedy sa poti tak ze mi je zima a prudy potu mi tecu dole rukou, ale taky pot mi nesmrdi, mne smrdi len ten pot ked som v stresovej situacii a to doslova zacne mi byt horuco zacnem sa potit a potom tenpriserny smrad z ktoreho je az mne zle..... Ach ale dakujem vam vsetkym za rady a podporu,vazim si to, skusim sa stravovat viacej,mozno ze sa to trosku napravy....

alaguema
12. feb 2016

@nestastnavpraci okrem vyšetrení, by som na tvojom mieste absolvovala detox. To, že sa potíš, jedna vec, ale to, že pot príšerne zapácha, môže mať pôvod v zložení tvojej stravy a v životnom štýle.
Antiperspiranty by som vynechala, je to svinstvo. Treba si uvedomiť, že potom telo vylučuje toxíny. Ak ich vďaka antiperspirantu nevylúči, ostanú v tele.

nestastnavpraci
autor
12. feb 2016

@mandala77 prosim ta neposles mi tu stranku do ip ?? Alebo kludne aj tu... dakujem

Strana
z2