Problém s prehĺtaním
Ahojte mám 24 rokov a mám dosť vážny problém s prehltanim :/ začalo to asi 2 roky spat keď som robila ťažkú prácu a moja skolióza dá zhoršila…začala som mat tak silne bolesti s chrbticov až mi to strieľalo do hlavy a pri bolesti sa objavil aj problém s prelhtanim časom sa to úplne stratilo keď chrbát prestal boliet…potom prišli znova silne bolesti a zasa tento problém…teraz je to ale už momentálne horšie aj keď jedlo požujem podľa mna dostatočne a prehltnem tak mi to pride ako by mi ostalo v krku a bojím sa že sa udusim dokonca sa mi to niekoľko krát stalo a lakla som sa dosť nepríjemný pocit..mám aj tetaniu ale tu mi tiež vyvolava chrbtica akoby som to s ňou mala všetko prepojené niekedy sa ale bojím že sa udusim..teraz som aj dosť schudla snažím sa jesť veľmi pomaly plus hlavne kašovitú stravu ale aj normálne jedlo ale je to ťažké chcem sa opýtať či tu mal tiež niekdo takýto problém a ako ste ho riešili ? Psychiatra si odpustite to u mna niesu lekári
@terezia1998 čo má gynekológ s prehltanim? Choď k obvodnému, popíš problém a on ťa ďalej nasmeruje.
Neverím.ze všetci pacienti z tej rekonštruujú cej sa ambulancie čakajú a nikde nechodia.Zavolaj na VUC prip.do svojej zdr.poistovne a zistí kam máš ísť.Zacat treba u obv.dr.a ten tá posle na ORL ortopédia a kam bude treba.
@terezia1998 Je nefér, že ak majú mladí ľudia zdravotný problém, lekári to zväčša pripíšu na vrub psychických chorôb bez toho, aby hľadali skutočnú príčinu. Problém s prehĺtaním môžu spôsobiť naozaj vážne diagnózy, dokonca aj autoimunitné ochorenia. Treba začať u všeobecného, ktorý odošle pacienta ďalej. Alebo si zaplatiť vyšetrenia ako samoplatca.
@janpo ďakujem za pochopenie netvrdím že moja psychika je 100% prežila som si peklo za dva roky ale vždy keď som mala nejaký problém psychika to nebola určite po tom budem pátrať ale asi buse najlepšie si to zaplatiť dnešné zdravotníctvo je katastrofa…než by som sa dostala na vyšetrenie pól roka preč 🙂
@terezia1998 ty si úplne mimo so svojimi názormi, resp. Alex nevieš čo a ako ktorý doktor robí, tak je lepšie byť ticho
podla mna to ako casto spominas svoju psychiku a to ako hned v uvode si pisala o psychiatroch, svedci o tom, ze si sama uvedomujes, ze tvoj problem prameni tam. zrejme ta uz aj nejaky dr. nasmeroval tymto smerom a ty to odmietas.
a trosku pokory by nezaskodilo. uvedom si, kolkym ludom psychiatri zachranili zivot a kolkym ludom by ho mohli zachranili, keby ich vyhladali. tvoj nazor na nich je uplne nepodstatny blud. vdaka takymto doslova primitivnym predsudkom ako mas ty, sa ludia odmietaju liecit, aj ked to potrebuju. potom to casto neskonci dobre.
@janulka182 treba citát moje komentáre…netvrdím že moja psychika je 100% kdo má dnes psychiku 100% ale nehadzem každý svoj problém na psychiku keď viem že s tým to nesúvisí :D nikdy som nič nehadzala na psychiku vždy bol problém inde inteligentný človek si pobeha všetky dôležité vysetrenia a nie hneď uteká k psychiatrovi keď má nejaký problém to sa necháva na poslednú chvíľu ked sa nikde inde nenašla príčina 🙂 nech si každý chodí svoje problémy liečiť kam chce čo mna je po iných
@martul môj príspevok nie tvoj keď sa ty nepáči ticho buď ty a daj si odchod na názor som sa teba nepitala 🙂
@terezia1998 keď nechceš vedieť názor iných načo si založila diskusiu, alebo chceš odpovedst saká sebe?! Ty ,,slovenčinárka!"
@terezia1998 "co mna je po druhych" ty musis byt strasne mila osobka 🙂 potom preco by mali tvoje problemy zaujimat druhych?
@terezia1998 potvrdzujem z vlastnej skusenosti. Kazdu moju diagnozu hadzali na stres a psychiku. Pritom mykozy som mala z antikoncepcie (vysadila, zmizli, gynekolog na to neprisiel ani jeden), bolesti brucha z helicobactera, nasledne rozhadzane hormony z liecby antibiotikami a zakazdym ani jeden doktor nechcel priznat, ze jedno nabaluje druhe, dokonca na gastre po tretej hadici a tretej liecbe prisernymi atb, po hnusnom vysetreni, ktore mi uz ozaj vohnalo slzy do oci, tak ma povysenecky posielal k psychiatrovi. Proste nikomu nedochadzalo, ze sa poznam, ze v prvom rade to boli realne fyzicke problemy a bolesti, ktore bolo treba riesit a nasledne z tej hrozy aj samozrejme lsychicka odozva - depky z bezmocnosti, podrazdenie od bolesti, neprimerane reakcie voci druhym (nie je pochopitelne? Kto nezazil a nie ke dostatocne empaticky, tak vidi tieto reakcie ak zlost, zlu povahu, agresiu atd., ale ranene zviera tak reaguje, nie sme ini, snazime sa ovladat, ale uboleny a nevyspaty clovek pod liekmi casom straca sudnost, takze ja chapem aj taketo reakcie). Mimochodom, rozhodilo mi to okrem cyklu aj stitnu, takze nakoniec mam aj na pepieri, ze tie "psychicke problemy" boli vyvolane fyzickymi pricinami - hormonmi (prepojenie zle travenie, bolest chrbta atd.) - akurat to riesim a neviem si tiez rady... zle prehltanie moze mat rozne priciny - aj reflux, pri zapale zaludka (mala som), treba aj tak od nejakeho zastupujuceho obvodneho odporucaci listok na gastro, orl... ked je akutny problem, tak urgent (mne zial nepomohli ani tam). A iste, mam stres - zo strachu a bezmocnosti, ale fakt mi s tym psychiater nepomoze. Toho davam uplne na poslednu priecku v patrani po fyzickych problemoch. Tu sa snazime najst aspon pomocnu barlicku, nema zmysel sa zbytocne navzajom urazat - nikomu to nepomoze. Tak nech to dobre dopadne👍
@srnka79 ďakujem veľmi pekne samozrejme máš pravdu vo všetkom čo si napisala…musím to riešiť len som chcela poradiť zatiaľ tu každý len posielal k psychiatrovi preto som bola agresívna neviem ako mi psychiater pomôže s tým že mi jedlo ostáva v krku a dusim sa určite si zájdem k obvodnému a uvidím kam mna nasmeruje :/ uvidím čo za tým bude
Neviete ako dopadla autorka stymto jej problémom ?
@terezia1998 zdravim pomohlo vám niečo na to prehĺtaním? Ďalujem

@terezia1998 ocino bol aj u krcneho, ale tam mu nezistili nic a kedze mu to nadalej pretrvavalo, objednali ho ku gastroenterologovi a len tam mu na to prisli, takze zrejme inym vysetrenim to nevedia odhalit. Ale uz vela ordinacii ma modernejsie vybavenie a tenucku hadicku, ktoru zavadzaju cez nos, vraj to ani necitit, mozno sa skus poobzerat po takom dr,co to ma