icon

Problém s vyprázdňovaním sa u 26-ročnej.

gabesz1
10. feb 2020

Ahojte! Môžete mi pomôcť, resp. máte alebo mali ste podobný problém? Dcéra už 3 roky trpí problémom ( 26 ročná - nie dieťa) vyprázdňovania sa. Stolicu má pravidelne ( každý deň), ale nedokáže sa úplne vyprázdniť. Cíti neustále nutkanie na potrebu, cíti sa plná a je očividne aj nafúknutá. Skúšali sme už alternatívnu medicínu, gastroenterológa , ale zatiaľ žiadna zmena.
Na pohotovisti rtg snímka ukázala, že črevá sú plné - tak jej urobili klistír - ale aj vtedy mala ráno stolicu. Tápame sa v tme. Ak máte nejaké skúsenosti, rady, tak prosím napíšte, lebo každá dobrá rada je nad zlato! Ďakujem

Strana
z2
tifinka
22. feb 2021

@gabesz1 tak hlásim sa opäť. Ja som stále patrala pretože od lekárov sa dozvedieť to je za trest. A bohužiaľ ja som si diagnózu nasla a bola mi aj potvrdená. Ide o cystorectocelle, zjednodušenie prolaps (prepadnutie) maternice. Pravdepodobne to u mňa nastalo po pôrode, odvtedy mam aj problémy. A tým ze mi maternica dole tlači spôsobuje mi to aj problém s inkontinenciou, aj sa poriadne vyprázdniť. Cize u mňa je to na operáciu 🙄
Tym ze u mňa ale nefunguju prehanadla ani glycerín a pod tak som hľadala co skúsiť, keďže najviac mi pomáha mat riedku stolicu. (Sestricka z gastro stale spomínala nejaku minerálnu vodu, len ja som nerozumela nazov). Objavila som minerálku "zaječická horka" da sa kúpiť v lekárni. To si dám rano deci na lacno a zvyčajne behom pol hodky až dvoch hodín ma to vycisti a je dobre. (Dufam ze to bude fungovať, kým to sa to u mňa cele nespraví 🙏). Samozrejme veľa pijem. A pomáhajú na to kegelove cviky. Veľa dievcat na nete si to chváli takže este sa chystám na to. Čokoľvek co mi do operacie pomôže 🙏
Tak neviem ci pomôžem aj vám, ale dajte priapadne vedieť keď budete mat niečo nove. Držím ✊✊

evka258
22. feb 2021

@tifinka Nevolala sa ta minerálna voda Saratica, viem, že tá je na prehnatie.

tifinka
22. feb 2021

@evka258 je aj saratica ale toto je zaječická horká 👌

gabesz1
autor
23. feb 2021

Dievčatá, ale uvážte každý deň šaratica? A ona nemá tvôbec tvrdú stolicu!!!!

gabesz1
autor
23. feb 2021

@tifinka Ďakujem tifinka! My ešte stále pátrame, tak snáď sa dopátrame. A ešte raz vďaka!

gabesz1
autor
23. feb 2021

😘

tifinka
23. feb 2021

@gabesz1 tak držím ✊✊ len ja opravujem. Ja mam cystorectocelle, čiže spadnuty mechúr aj a oblast konecnika. Neviem asi je to spojené s tou maternicou 🤷🏼‍♀️
Ja tiež nemám tvrdú stolicu, ale keďže sa tam utvoril vacok kde sa mi nejaká vždy uložila, keďže som sa nedokázala poriadne vyprázdniť tak to tam tlačilo strasne a jednoducho keď nemám riedku úplne stolicu tak to všetko von nevyde, uloží sa tam a mam tlaky dole..🙄
Táto zajecicka je písaná ze sa môže aj dlhodobo uzivat no tak kto vie. A je to minerálna voda a nie liek tak snáď to neublíži 🙄

gabesz1
autor
23. feb 2021

Tifinka, a na magnetickej ste boli? A ukázala diagnózu ( myslím magnetická)?????

tifinka
23. feb 2021

@gabesz1 nie. Toto je diagnóza ktorú potvrdzuje ženský lekar. 👍

gabesz1
autor
23. feb 2021

aha, rozumiem. No, tak či - tak držte sa, a ozvitesa!

tifinka
9. sep 2021

@gabesz1 zdravím opäť sa hlásim. tak ako niečo nove u vás? ja uz mam za sebou aj operáciu rektokly (gynekologicku) nepomohlo, resp iba v tom ze sa mi to netlačí do pošvy 🤷🏼‍♀️ no a bola som aj u fyzioterapeutky ta mi povedala ze by sa to malo dat cvičením odstrániť a zlepšiť. a okrem toho som bola v NR na chirurgii pretože proktolog mi diagnostikoval vnútorný rektalny prolaps a vlastne poruchu panvového dna 🙈😔 takže ma čakajú ďalšie vyšetrenia a s nimi opäť k doktorovič NR 😬
uz nech je toto cele za mnou preč 😣

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
gabesz1
autor
9. sep 2021

@tifinka Joj Tifinka držím ti palce! No ten prolaps panvového dna som mala i ja a možno, že aj dcéra z toho čo - to podedila. Joj, tak vydržať a vydržať !

Strana
z2