icon

Problém so zubárom

3. dec 2025

Roky som chodila aj ja aj moja rodina k jednemu zubarovi. Na preventivkach nam stale hovoril ze mame zdrave zuby a ziadny problem nie je, sem tam nejaky malicky kaz, ale zriedka. V lete ma zacal jeden zub priserne boliet, isla som k nemu dva krat ale vysmial ma, ze to len preto lebo vela hryziem na tej strane. Bolelo ma to tak velmi ze som skoncila o pol noci na pohotovosti, zub mi hned museli vytiahnut, antibiotika som brala skoro mesiac lebo tam bol taky zapal, ze takmer presiel uz na oko. Tento problem sa vyriesil chvalabohu, uz je vsetko zahojene no po preventivnej prehliadke u noveho zubara som objednana na dalsi termin, pretoze mam 4 kazy. Na jednom zube mam uz dlho taku skvrnu, na ktoru som sa predchadzajuceho zubara pytala asi 10 krat a stale mi povedal ze to je len zafarbene od kavy. Je to kaz samozrejme. Kvoli mojej skusenosti zubara zmenil aj moj brat a hadajte co, jemu treba opravit 15 zubov lebo ma tiez kazy a zle urobene plomby. U predchadzajuceho zubara mal tiez vraj vsetko v poriadku. Ja som sa rozhodla vsetky zuby si dat do poriadku avsak mrzi ma ze som k tomu zubarovi pred tym rodila roky a nechala som tam nie male peniaze. Teraz to moze opravovat niekto iny a ja to idem zas hradit z vlastneho vrecka. Mam pocit, ze nam tie zuby uplne zanedbal a ja som clovek ktory nikdy za ziadnych okolnosti zle recenzie nepise ale uz len tie bolesti ktorymi som si presla s tym zapalom, ze som bola tri tyzdne uplne vyradena z fungovania, plus teraz toto ze mi treba tolko zubov rekonstruovat, proste mrzi ma to. Chodila som k zubarovi poctivo na preventivky aj na dentalnu hygienu a takto to dopadlo. Co by ste robili na mojom mieste?

anonym_30de57
3. dec 2025

@anonym_autor No čo chceš robiť už teraz?
Zubára si už zmenila, jedine napísať na Úrad pre dohľad.
Ale je to na dlhé lakte, neviem či ti to stojí za to sa naťahovať.
Ešte môžeš dať negatívnu recenziu a tak isto aj členovia rodiny.

autor
3. dec 2025
@anonym_30de57

@anonym_autor No čo chceš robiť už teraz?
Zubára si už zmenila, jedine napísať na Úrad pre dohľad.
Ale je to na dlhé lakte, neviem či ti to stojí za to sa naťahovať.
Ešte môžeš dať negatívnu recenziu a tak isto aj členovia rodiny.

@anonym_30de57 ved toto ze ja naozaj nie v zlom ale ked si predstavim ze mozno xy ludi k nemu chodi tiez takto a vlastne uplne zbytocne plus vyhadzuju peniaze von oknom tym padom, tak mi to je dost luto. Lebo naozaj, ja som o zuby vzdy dbala a doverovala som mu. Je celkom sklamanie zistit ze to bolo uplne zbytocne. Aj starostlivost aj cas aj peniaze. Preto sa pytam.

matus229
3. dec 2025

inak, toto sa mi stalo viackrát :D že keď som prešiel k inému zubárovi, tak hneď našiel XY kazov :D (prechádzal som hlavne kvôli zvyšujúcim sa cenám alebo aj sťahovaniu, nie kvôli neodbornosti) a to som chodil ku súkromným ... mám pocit, že akoby keď ti nejaký zubár dlhodobo kontroluje kazy, pozerá či sa zväčšujú a rieši ich až potom. Keď potom prídeš k novému zubárovi, tak hneď vidí veľa kazov a ide ti prevŕtať všetky zuby.
Tým neobhajujem Vášho bývalého zubára, hento je extrémne podcenenie situácie.

gemerka17
3. dec 2025

@anonym_autor nie si prvá ani posledná s takýmto prípadom. Najmä zmena zubára za lepšieho, kvalitnejšie, vybavenejsie, pripadne rovna na klinike, kde je na teba dostatok času, nikto sa ti nevysmieva a ma profesionálny prístup za zubára, ktory je sám v ambulancii, ma nevhodný prístup a nema na pacienta čas, samozrejme chyba casto krat aj základné vybavenie - proste holt ten pristup, ktory bol bežný 30 rokov dozadu. Napísala by som zlu recenziu a teda všade kde sa dá.

sevrin
3. dec 2025

Kombinačkami by som mu vylámal všetky zuby.

anonym_758800
3. dec 2025

@anonym_autor a co chces akoze robit? Stazovat sa na udzs? Zubara si treba vyberat poctivo 🤷🏻‍♀️
Neostava ti nic ine len si dat kartu k inemu zubarovi a zaplatit

anonym_0aa25e
3. dec 2025

@anonym_autor Treba si najst ozaj kvalitneho zubara.vsak daj otazku,na vase mesto,dedinu,kde je dobry zubar,,ohlasia sa ti, ved tusim uz vsetci zubari su na priamu platbu,tak by sa mali snazit,aby im pacienti neodchadzali,