Problémy po vysadení lieku Concor na srdce
Prosím Vás, keď ste vysadili liek Concor (brala som 2,5 mg ráno, dva týždne), mali ste prvý deň bez lieku nejaký problém? Napr vyšší tep opäť (skoky v tepe), búšenie atď? Po akom čase vám to prešlo? Ďakujem
Prvý deň žiadny problém. Ty si myslíš, že si po 2 týždňoch vyliečená? Concor môžeš brať dlhodobo, čo špekulujes.
Máš príznaky ako všetci dlhodobí užívatelia concoru ked zabudnú tabletku. Nuž zaraď sa. Za chvilku ti bude tak zle že si tú tabletku dáš. V tvojej minulej diskusii sme ti to písali, že sa toho nezbavíš. https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/skusenosti-s-liekom-concor-na-zvyseny-tep/#post-89050509
Prvý deň žiadny problém. Ty si myslíš, že si po 2 týždňoch vyliečená? Concor môžeš brať dlhodobo, čo špekulujes.
@alickapusinka
@aurelia2000
Ďakujem, asi som mala hneď spomenúť, že takto mi tie lieky naordinoval lekár (2 týždne, 2,5mg ráno, po 3 týždnoch kontrola). Pýtam sa, aké mali ľudia prejavy po vysadení 🙂
Máš príznaky ako všetci dlhodobí užívatelia concoru ked zabudnú tabletku. Nuž zaraď sa. Za chvilku ti bude tak zle že si tú tabletku dáš. V tvojej minulej diskusii sme ti to písali, že sa toho nezbavíš.
@iqoska ja to avšak neužívam dlhodobo 🙂
beriem iny podobny liek a ked ho chces vysadit po dvoch tyzdnoch lebo ti po nom nie je dobre, tak to nerob a daj tomu cas. Ja som si na moj liek zvykala viac ako mesiac a potom vedlajsie obtiaze zmizli (ja som bola ako mechom ovalena, poobede som doslova odpadavala do spanku). Ak vysadis, tie problemy so srdcom sa znova vratia (aj mne sa vracaju velmi rychlo), ked si zabudnem dat tabletku. Urcite sa porad najprv s lekarom pred vysadenim. Problemy s tepom sa liecia dlho.
Máš príznaky ako všetci dlhodobí užívatelia concoru ked zabudnú tabletku. Nuž zaraď sa. Za chvilku ti bude tak zle že si tú tabletku dáš. V tvojej minulej diskusii sme ti to písali, že sa toho nezbavíš.
@iqoska určite teda nebudem brať tieto lieky ďalej a budem hľadať príčinu, ak to teda nebolo prechodné obdobir
beriem iny podobny liek a ked ho chces vysadit po dvoch tyzdnoch lebo ti po nom nie je dobre, tak to nerob a daj tomu cas. Ja som si na moj liek zvykala viac ako mesiac a potom vedlajsie obtiaze zmizli (ja som bola ako mechom ovalena, poobede som doslova odpadavala do spanku). Ak vysadis, tie problemy so srdcom sa znova vratia (aj mne sa vracaju velmi rychlo), ked si zabudnem dat tabletku. Urcite sa porad najprv s lekarom pred vysadenim. Problemy s tepom sa liecia dlho.
@hradnapani ja práveže som nemala potiaže ani pri užívani, vyslovene nemám ani teraz, len si všimnem, že pri bežnej činnosti mi vyskočí tep, potom sa vráti do “normálu”.
pri uzivani toho concoru? Ano, to sa moze stat. Aj ja tak mam. Ono zase je aj bezne, ze pri aktivite ide tep hore aj pri normalnej "prevadzke".
pri uzivani toho concoru? Ano, to sa moze stat. Aj ja tak mam. Ono zase je aj bezne, ze pri aktivite ide tep hore aj pri normalnej "prevadzke".
@hradnapani nie, nie 🙂 ja som si dnes nedala už tbl, podľa odporúčania dr, a dnes mi dosť vyskakuje ten tep. V kľude mám cca 90-95, pri bežnej činnosti okolo 120. Preto ma zaujíma, kto vysadil concor pri nie dlhodobom užívaní, že aké mali príznaky, a koľko trvali. To, že mi takto vyskakuje je zjavne celkom bežné (chat gpt), len by ma zaujímalo, koľko to cca trvalo.
tak ja som nela žiadne problémy s neho.Pokračujem v liečbe len sama by som ich bez dovolenia lekára nevysadila
Manžel mal tiež pri concore vysoky tep. Zmenili mu nakoniec lieky na Co-amlesa.
Manžel mal tiež pri concore vysoky tep. Zmenili mu nakoniec lieky na Co-amlesa.
@alickapusinka
@luciad7 ďakujem za odpovede, len mňa zaujíma tep po vysadení 🙂
Ja som Ti tam pisala, v tej predoslej diskusii, ze som vysadzala z dovodu tehotenstva a preto, ze pricina pominula (zaliecila sa hypertyreoza), plus u mna uradoval progesteron, ktory v zaciatkoch znizuje tlak. Pulzy som asi 2 tyzdne mavala vyssie, ale nemerala som, a bolo to scasti aj tehotenstvom. Ta 2,5 mg davka nie je taka obrovska, to je to minimum, podla mojho MUDr. Ale treba vysadzat pod dohladom. Neviem, mozno to len tak nevysadis, je to tazke. Ja som teraz na Betaloc 50 2x denne a chcem prejst radsej na Concor, ten mi lepsie robil. Ale uvidim, co povie dr., ja mam ale prioritne hypertenziu.
tak ja som nela žiadne problémy s neho.Pokračujem v liečbe len sama by som ich bez dovolenia lekára nevysadila
@alickapusinka ja beriem 5mg ráno a tiež žiadne problémy..popravde už som si aj zabudla dať a všetko v poho..
@jasoni a aj vieš, z čoho si mala zvýšený tep, prečo si brala ten concor? Pretože mne zatiaľ nikto nič nezisťoval, v utorok idem na “kontrolu”, budem žiadať, nech ma pošle na vyšetrenia. Ja som nakoniec skončila tak, že druhý deň po vysadení som mala tepy pri chôdzi po dome 130-140 (ale v noci 60), nakoniec sa mi zjavne z toho spustil panický atak (prvý krát v živote), kedy som v panike siahla po tbl. Pri tomto ataku som mala tep “len” 150, pričom ten som mala aj hocikedy inokedy. Som zvedavá, kam ma poposiela, pretože mne sa tep takto zvýšil pred mesiacom. Proste z jedného dňa na druhý mi takto extrémne začal vybiehať.
Ja by som takyto liek nevysadila odrazu, ale postupne si znizovala davky, tieto tbl su v tvare srdiecka, tusim 5 mg, takze asi uzivas polku, skus si ju rozlomit este na polku a par dni uzivaj , ja som presne taky lietajuci pulz mala pred rokom, hocikedy v klude mi vyletel na 150, je to velmi zly pocit a jasne ze ides hned do paniky….nastastie to vzdy trvalo par minut a preslo….pomohlo mi pravidelne magnezium, kazdy den si dam tabletku, cvicim, vela chodim- to vsetko je dobre pre srdce….
@jasoni no veru, aj ja mám biednu kondíciu. Ďakujem ale, verím, že ma poposiela niekam..
Ja by som takyto liek nevysadila odrazu, ale postupne si znizovala davky, tieto tbl su v tvare srdiecka, tusim 5 mg, takze asi uzivas polku, skus si ju rozlomit este na polku a par dni uzivaj , ja som presne taky lietajuci pulz mala pred rokom, hocikedy v klude mi vyletel na 150, je to velmi zly pocit a jasne ze ides hned do paniky….nastastie to vzdy trvalo par minut a preslo….pomohlo mi pravidelne magnezium, kazdy den si dam tabletku, cvicim, vela chodim- to vsetko je dobre pre srdce….
@beataxxx len teraz neviem, keďže v utorok mám ísť k dr, a podľa jeho odporúčania som už mala byť týždeň bez liekov. A aké magnézium berieš? Ja som začala tiež s prechádzkami, ale pol roka som veľmi toto zanedbala, mám pocit, že to preto..
Kľudne to môže robiť psychika, stres, to je dosť prepojené s tepom .
Magnerot
Kľudne to môže robiť psychika, stres, to je dosť prepojené s tepom .
@jj_anka som od začiatku roka v takom vnútornom strese z veľa vecí 😤 takže tomu verím, stále sa kontrolujem, až mi to samej lezie na nervy
Tak to je odpoveď, skús terapie so psychológom.
Ja som Ti tam pisala, v tej predoslej diskusii, ze som vysadzala z dovodu tehotenstva a preto, ze pricina pominula (zaliecila sa hypertyreoza), plus u mna uradoval progesteron, ktory v zaciatkoch znizuje tlak. Pulzy som asi 2 tyzdne mavala vyssie, ale nemerala som, a bolo to scasti aj tehotenstvom. Ta 2,5 mg davka nie je taka obrovska, to je to minimum, podla mojho MUDr. Ale treba vysadzat pod dohladom. Neviem, mozno to len tak nevysadis, je to tazke. Ja som teraz na Betaloc 50 2x denne a chcem prejst radsej na Concor, ten mi lepsie robil. Ale uvidim, co povie dr., ja mam ale prioritne hypertenziu.
@nevenka ahoj. Aj mne zistili nakoniec hypertyreozu. Tebe sa to aj nejako upravilo, alebo lieky beries stále? Píšeš tak aj tak 🙂 zatiaľ nemám dg lekárom, ale výsledky krvi sú jasné.
@iqoska to znamená že to nemôže už nikdy vysadiť?Môže to vysadiť ale postupne
@hradnapani nie, nie 🙂 ja som si dnes nedala už tbl, podľa odporúčania dr, a dnes mi dosť vyskakuje ten tep. V kľude mám cca 90-95, pri bežnej činnosti okolo 120. Preto ma zaujíma, kto vysadil concor pri nie dlhodobom užívaní, že aké mali príznaky, a koľko trvali. To, že mi takto vyskakuje je zjavne celkom bežné (chat gpt), len by ma zaujímalo, koľko to cca trvalo.
@anonym_autor podarilo sa Vám nakoniec Concor vysadiť? Ďakujem

Lieky sa sami nemaju vysadzať bez povolenia lekára.Môže TI niečo byť a potom ak by ťa vzala záchranka a odberu TI krv tak zistia tak lekár ťa môže aj vyradiť z evidencie a neurobiš nič.Ak budeš potrebovať znova pomoc. Ja ho beriem tiež.Myslim si že zbytočne TI ho nedal to nie su cukríky ale lieky.