Concor 5 mg a jeho vysadenie v 5. týždni tehotenstva

iveta543
3. jún 2021

Zdravím vás a zároveň by som vás chcela poprosiť ak má niekto skúsenosti z vysadenim concor 5mg.Beriem ho už 8 mesiacov 1/2 ráno kôli vysokému tlaku a aj tepu.
V tehotenstve sa nesmie tak mi ho obvodná zakázala a zajtra už nemám brat nič.Je to divné že mi ho vysadila naraz a vraj keď bude zle že jej mám volať že má pošle na kardiológiu alebo interné.Neviem čo mám čakať a mám strach.Kupila som si magne B6 no neviem či to pomôže na vysoký tlak a tep.Za každú radu a skúsenosť vopred ďakujem.

zuzap33
3. jún 2021

@iveta543 a to tak naraz? No neviem, neviem. Ja ho tiež beriem už niekoľko rokov a on sa naraz vôbec nesmie vysadiť ak vôbec. Mne pred rokmi ho tak alergologicka kázala vysadiť a po troch dňoch mi bolo tak zle, že mi obvodná dala späť. Staršia suseda detto, musela ho dostať späť po troch dňoch

aimee77
3. jún 2021

@iveta543 V gravidite je povoleny B blokator nebivolol/Nebilet 5mg/.Nasmeruj sa na internistku.Su potrebne castejsie kontroly.Dr internistka

lorin29
3. jún 2021

@iveta543 žiadne že keď bude zle to co je za prístup.. Žiadne lieky sa nevysadzaju nárazovo.. To je pekná blbosť.. Treba si zavolať na kardiologiu kde Vám predpísali concor že čo ďalej... Sú lieky ktoré sa môžu užívať v tehotenstve namiesto daného lieku 😉

iveta543
autor
3. jún 2021

@zuzap33 veď práve z toho mám strach že sa mi niečo môže stať neviem čo mám robiť a to som nemala ešte ani kardio visetrenia iba EKG čo bolo v poriadku takže fakt mám strach.

iveta543
autor
3. jún 2021

@aimee77 ona mi nedala žiadnu náhradu vôbec nič len že si mám kúpiť magne B6 a to som spravila.
Že keď budem mať tlak alebo búšenie alebo niečo že mám jej volať a tak má pošle na vyšetrenia čo je podľa mňa hlúposť.

iveta543
autor
3. jún 2021

@lorin29 mne concor 5mg nasadil môj bývali obvodak a nebola som ani na kardiológii ešte len EKG mi robili na pohotovostnej nakoľko sa liečim aj na panickú poruchu.Neviem ako mám teraz postupovať a čo robiť...no čakať čo sa stane nemienim.

lorin29
3. jún 2021

@iveta543 to je najlepsie keď takto nasadia obvodaci tieto lieky a neposlu na odbornejsie vyšetrenie.. A na panicku čosi užívaš?
Lebo keď sa takto nárazovo vysadia lieky to je tiež šok na telo a byť v strese v tehotenstve tiež nieje dobre

tncka
3. jún 2021

@iveta543 pytaj sa na kardiologiu hned a porad sa tam. Obvodna vie o tom velky ... A sama to radsej na sebe neskusaj ze vysadis a tvaris sa ze vysoky tlak a tep zrazu zmizol ked si tehotna..

fiafia
3. jún 2021

@iveta543 nooo po 1.bez odborného vyšetrenia lieky možno užívaš zbytočne. Po 2.taketo lieky sa nevysadzaju zo dňa na deň. Po 3.v tehotenstvo sú iné lieky,ktoré sa môžu užívať. Roky sa liečim na tlak a tep a celé tehu som užívala betablokatory. Častejšie kontroly na internom boli samozrejmosťou

konulka20
3. jún 2021

@iveta543 v tehotenstve sa dava dopegyt, ktory zienky dobre toleruju😉

iveta543
autor
3. jún 2021

@lorin29 áno na panickú poruchu mám AD arketis no ja som mala len pol tablety ráno netrebalo navýšiť na celú takže už len po štvrtke znižujem to mám poriesene len ten concor nejako divne mi idú vysadiť...presne tak ako hovoríte len tak dajú obvodaci lieky a potom nevedia čo ďalej keď je problém.

iveta543
autor
3. jún 2021

@tncka tiež uvažujem že zajtra zavolám obvodnej že nech má pošle na kardiológiu najprv a tam nech rozhodnú ako ďalej len či má pošle.

iveta543
autor
3. jún 2021

@fiafia máte pravdu možno že aj zbytočne beriem tie lieky...zajtra volám obvodnej a budem sa dožadovať nech má pošle na odborné vyšetrenie dúfam že si to vybojujem ak nie neviem čo ďalej lebo concor mám len dve posledné tablety a obvodná mi už nič nepredpise takže neviem ako ďalej mám postupovať.

loginexistuje
3. jún 2021

@iveta543 brat taky liek aj ked len mini davku bez vysetrenia na kardio je mimo a pravdepodobne i h beries zbytocne
ak mas psych poruchu tep sa ti zvysil z nej a na tlak sa beru ne lieky ak o ho obvod avyeadila tak vysad na ta predsa pozna lepsie ako my

iveta543
autor
3. jún 2021

@konulka20 presne o tomto lieku som najviac čítala na nete že ho môžu aj tehotné tak nechápem prečo mi ho nespomenula.

iveta543
autor
3. jún 2021

@loginexistuje tak ak vysadim určite to bude zle lebo budem mať stres z toho že čo bude a tlak vyskočí aj tepom a to kto vie ako môžem skončiť a to len preto že má obvodná neposlala k odbornému lekárovi nakoľko to nie je jej špecializácia nuž ale u nás tu na Slovensku zdravotníctvo neprekvita.

aimee77
3. jún 2021

@iveta543
@konulka20 Zial Dopegyt pulz neovplvni.Takze ak ma sklon k tachykardii,bude este vyraznejsia.Pocas gravidity stupa objem cirkulujucej krvi a nasledne pulz o 10-20/uderov za mjnutu.Dopegyt je vo vyssich davkach aj rizikovy pre vznik depresivne syndromu,prip.jeho zhorsenia.BB sa nikdy nesmie vysadzovat hned,nakolko vyvola reflexne busenie srdca.

iveta543
autor
3. jún 2021

@aimee77 presne ako vravíte a nechápem čo za somarinu mi nakazali urobit.
Zajtra volám a spitam sa či sú vedomí svojho postupu a nech zvážia či je to správne.
Ak mám teraz tep najmenej 80 až 97 a niekedy vyskočí aj na 110 tak čo to somnou spraví ak vysadim concor.
Teraz mám tlak 105/76

tncka
3. jún 2021

@iveta543 hej,trvaj na tom. Ked sa bude priecit rovno sa spytaj ci si berie na zodpovednost ked sa ti nieco stane. Neboj,vybavis k spokojnosti👌

iveta543
autor
3. jún 2021

@tncka
@tncka no nemám inú možnosť iba takto to poriešiť len dúfam že ma nakoniec pošle tam kde má.

iveta543
autor
3. jún 2021

Práve odmeraný tlak 😔

aimee77
3. jún 2021

Laicky cim nizsi tlak,tym byva reflexne vyssi pulz.Apriori by stalo urobit u Vas 24h tlakovy holter a podla toho zvazit hypotenzivnu liecbu.Vacsi gravidnych ma v prvom trimestri hypotenziu,az rastom plodu stupa riziko vysokeho TK.Najbezpecnejsi pre nas internistov bol celiprolol,ten sa ale uz nevyraba.BB mozu vyvolavat zaostavanie v raste plodu prip.znizeny tep po porode u babatka.Z mojich tehotnych pacientiek vsetky v poho zvladli BB aj babatka boli bez poporodnych komplikacii.

iveta543
autor
3. jún 2021

@aimee77 tak to im závidím že majú takého šikovného internistu ja už fakt neviem ako ďalej ráno si mám dať jednoducho namiesto concor magne B6 čo nastane netuším nemislim si že postup keď vám bude zle alebo búšenie alebo niečo tak zavolajte je správny...som presvedčená že som už dávno mala byť vyšetrená na internom za tých 8 mesiacov čo beriem concor alebo na kardiologii.
A ten vysoký tep má trápil aj pred tehotenstvom.

iveta543
autor
3. jún 2021

@aimee77 chápem že BB v tehotenstve niesu prospešné no tiež nieje normálne tie lieky zo dňa na deň vysadiť a ešte k tomu tehotnej žene.
Mám dojem že má pošle ku kardiologovi až keď bude neskoro a to je otázka či tam dôjdem a v akom stave.

siska25
3. jún 2021

@iveta543 ja beriem lieky na pulz a tlak od prveho tehotenstva. Ono mne bolo povedane, ze vyssi pulz v tehotenstve nie je prekazka, vacsi problem je vysoky tlak. Ale jasne, ked si doteraz brala lieky, tak nie je dobre ich zo dna na den vysadit. Ja som pri druhom tehotenstve brala bisomerck do 12 tt. Potom mi vymenili za dopegyt a vasocardin. Teraz v tretom beriem dopegyt a nebilet. Chodim pravidelne na interne. A nemohla by ta na to interne odoslat tvoja gynekologicka?

fiafia
3. jún 2021

@iveta543 obvodná môže mať internú špecializáciu preto takto postupuje no je to riziko vysadiť lieky z večera do rána. Ja keď si dám tbl o hodinu neskôr tak to cítim. No veľkú rolu v Tom hra psychika takže by som predychavala aby si si to neprivolala. Viem o čom vravím. Skončila som tak na infúzií. Treba zamestnať myseľ, tlak merať ráno a večer. Nasadiť magnézium alebo niečo podobné a možno niečo na psichiku povolené v tehu,snáď dáky čaj. Určite by som trvala na vyšetrení na EKG, možno echo, prípadne holter no či sa dáva tehotnej neviem.drzim palce

iveta543
autor
3. jún 2021

@siska25 zajtra sa určite popytam.

iveta543
autor
3. jún 2021

@fiafia magnezko beriem no tep sa drží okolo 90 až 100 dnes celý deň takže nič moc mám aj atarax čo je sedativum to som tiež dostala na ukludnenie na to búšenie no už ani to nemôžem takže už fakt neviem...uvidím zajtra ráno keď dám na miesto concor magne B6 že čo to spraví ale veľmi sa na to nespolieham.

kroxina
4. jún 2021

@iveta543 brala som napríklad na tepy pomaly 5 rokov vasocardin a keď som zistila,že som tehu,tak mi ho gynekológ z dňa na deň vysadil. Tiež som sa bála, ale bejby všetko naozaj upravilo a lieky nie sú potrebné. Zvláštne,ale je to tak 🙂

iveta543
autor
4. jún 2021

@kroxina tiež mi dala obvodná namiesto concor 5mg vasocardin.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre