Problémy po zmene lieku
Ahojte chcem sa poradil,, vyše roka som užíval betaloc zok 50 každé ráno jednu tabletu 5.5 som dostal atenobene 25 na miesto betaloc,, môže ten liek spôsobovať úzkosť napätie stres ?? Minulý týždeň vo štvrtok som bol kardio centrum Nitra kde mi robili echo zatazove testy a meranie indexu pomocou score ,, všetko bolo ok ,,a od minulej soboty zlý pocit na hrudi vnútorný nepokoj stres a tróne mi láva ruka a prsty,, môže sa takto prejavovať uzskot? Dnes ráno som sa zobudil a úplný stres som cítil zle od žalúdka zatedy mi je ok ,, včera mi dali dole EKG hollter tiež dopadol ok záver viditeľná vegetativna dystonia,, teraz tieto stavy zas pripisujem k srdcu a mám chuť ísť zas na vysetrenie 🫣🫣 môže sa úzkosť alebo panička porucha prejavovať aj na tele že vás niečo boli tlak na hrudi a podobne ? Dakujem za každú radu, a kto nemá niečo rozumne napísať tak nech ani neodpovedá pekný deň
@roman1234112 teraz pozerám tvoje staršie príspevky veď toto riešiš roky.Uz dávno sa máš liečiť u psychiatra si labilny a to nemyslím ako nadávku či urážku už si sa mohol mať lepšie a nezaťažovať zdr.system opakujucimi sa vyšetreniami.Liec psychiku niečo Ta nici zvnutra a preto si stále vystresovany srdce, žalúdok reaguje na tvoj stres
@luccija ahoj pracujem veru a ako som už pisal že minulý týždeň som bol na komplet vyšetrení srdca aj krvné testy boli v pohode a od soboty mám ako keby ruku presilenu a mravci mi v prstoch boli ma aj chrbtica ale ja to hneď pripisujem k srdcu že asi sa niečo deje a asi tým si robím tie stavy no zatedy sa vyhýbam ísť psychológovi ale ak to ma takto pokračovať tak asi tam pôjdem
@luccija vyše roko som bral ten betaloc ale ja mám Extrasystoly a ten betaloc nezaberal tak mi dala atenobene 25 že netreba vyššiu dávku lebo srdce mám zdravé a beriem ho od 5.5 a je tam písané že na začatiu užívanie lieku môže spôsobiť depresie
@roman1234112 spravíš najlepšie, keď pôjdeš k psychiatrovi a nie psychologovi.Musis byť z toho už unavený extrasystoly...vieš riešiš to vyše 2 r.
Aj tie extrasystoly máš z nervov jednoducho na stres reagujes viac ako ostatní.Za každou maličkosti hneď vidíš veľký problém vieš koľko x mňa pichá v chrbtici a pri srdci?
Už sa konečne objednaj, lebo z toho stresu reálne ochories.Aj tie betablokatory Ti dali len zo stresu veď sám píšeš, že más srdce zdravé ...psychológ a psychiater Ta naucia s tým pracovať.drz sa!si zdravy len reagujes viac ako je nutne
@luccija dakujem za radu
Dneska my písali betaloc zok 50 bojím sa ho zobrať mal už také skúsenosti ako vám bolo po tabletky

@roman1234112 prečo Ti menili liek?
Cítil si sa tak už aj niekedy predtým pred zmenou lieku?
To, co píšeš je úzkosť, panicka porucha mozes mať nedostatok magnézia... možno to spôsobuje nižšia dávka lieku aspoň usudzujem podľa čísla z 50 na 25
Nepotrebuješ ísť znova na kardio načo?si predrazdeny musíš sa ukľudniť vnútorne...obvodná ci psychiater nech Ti predpisu docasne liek na ukludnenie
Študuješ, pracuješ máš stresy?