Problémy s bruchom
ahoj zacalo to asi pred 2 rokmi v tedy mal maly asi 7 mesiacou vecer som dostala strasne krce v bruchu lieky som si nemohla dat lebo som kojila bola to hrozna bolest ako keby mi nieco prasklo hrozne aj mi doslo teplo a hlava sa mi tocila nemohla som sa vyrovnat musela som byt skrcena isla som na pohotovost ufff ta ulava po infuzii tam povedali ze to bola kolika o 2 dni som isla ku obvodnej ta mi nic nepovedala isla som na sono a nic ze si mam dat nejake probiotika ci co .......potom to bolo ok uz som nic podobne nemala asi pred 9 mesiacmi ma to chitilo znovu ale dala som si 2 paraleny a preslo to do pol hodky strasna bolest ktoru sprevadzaju navali tepla a niekedy sa aj rozochvejem ale den po tom nic ma neboli a vrati sa to zas o mesiac vecsinou vzdy tyzden po menstruacii trva to pol hodinku uz som to nezvladala tak som bola na sone aj u gastroentologa ,ginekologa,chirurga a niiiiiic ze vsetko je ok tak teraz som 2 mesiace nemala nic ale to pride a zas odyde len nechapem ako moze byt vsetko ok ak mavam taketo bolesti
@lluckaa tak ja som bola na gastre to je kamera do brucha zase tiez nechutne dost a tam povedali ze mam slabu zataz helikobakteta to so preliecila koloidnym striebrom ale v tom tie bolesti neboli mna ked to boli tak zaludok apod bruchom tak vsade vlastne ale este citim pritom ako ma to boli ako keby mi nieco spadlo a chcelo by to ist so mna von cez vaginu a ak si zatlacim vaginu nieco ma tam hrozne tlaci a to ma vlastne boli mislim a sposobuje to tu bolest
@ekinkala hm... ty to asi budeš mať úplne iného pôvodu, aj si písala,že sa ti to stávna asi týžden pred menštruáciou, vieš zas tuto bolesť do vagíny a tlak ja mávam občas pred menštruáciou a ževraj je to normálne, aj vracanie by bolo normálne, niektoré ženy mávajú komplikované menštruácie ... alebo , ale to by si už zistila, črevná zápcha, to je neskutočná bolesť, ale tá ustúpi, keď sa vetry povolia a to si nepísala,že mávaš, ja len že pri zápche je to taký tlak ,že môžeš mať pociť že ťa ide roztrhať cez spodok , plyny sú bolestivé, ale neviem ti poradiť, vieš ja som neskutočne dlho hľadala po nete niečo čo by pomohlo mne s mojími bolestami keď doktori to nedokázali a veľa som sa dočítala, ale poviem pravdu na internete som nič nevyriešila 🙂 poradím skús iného doktoro npr. chiruga ale v inom meste
@ekinkala inak kolika je tá zápcha , plyny v čreve stoja a to veľmi bolí, je to nebezpečné, môže potrhať črevá, keď sa ti to stane, skú si do konečníka asi na 1cm zaviesť tú hadičku pre novorodencov na vetry 🙂 ja som to kúpila pre malú, lebo mávala problém s prdkaním a nakoniec , teraz keď to malá nepotrebuje a mňa občas chytia tie bolesti brucha a stihnem, tak túto hadičku použijem a pomáha to 🙂 ...
@ekinkala no kúpiš to riadne v lekárni, budeš si pýtať hadičku pre deti a uvolenenie vetrov je to taká gumená dutá hadička 🙂 a tým že si ju zavedieš kusok do konečníka tak sa povolia vetry a tie výdu von vlastne tou dutinkou, malej keď som to robila tak to len tak sičalo a samozrejme voňalo prdom 🙂 ...no mne to pomáha, lebo vlaste to vážne povolí vetry a tie keď vídu von ,tak sa uvolní bolesť, nie vždy úplne ale určite sa zmierni 🙂 za vyskúšanie nič nedáš tá hadička u nás stála 1,50€
@ekinkala no presne toto mávam a tlačím v krčoch a nič !!! fakt si myslím,že ide o zápchu, vieš ja to mávam roky,takže jednak som si na bolesť zvykla, ale hladala som riešenie ako rýchlo sa zbaviť tej bolesti a tak som skúsila aj túto hadičku a mne ozaj pomohla, .... a potom , keď ideš na to WC tlačiť aby sa ti uľavilo, tak úplne nič ?! ani po ja neviem pol hodine trápenia sa nevykakáš? alebo nevyprdkáš 🙂 musím to takto písať na rovinu 🙂
@lluckaa len to znamena ze ked mam zastavene vetri nemozem vlastne prdet ale s tym problem nemam myslim ☹ ja uz neviem som stoho hrozne zufala naposledy mi manzel volal aj sanitku myslela som ze odpadnem ani nie od bolesti ale doslo mi tak zle a som sa rozztriasla cela a tak potom to preslo do pol hodky som s toho zufala a hlavne z doktorou ktorym sa nic nezda ono je to tak ja vtedy neviem poriadne zatlacit ako keby mi to nieco upchalo a nechce to von
@lluckaa nooo inac mozno mas aj pravdu lebo 3 krat ked som to mala tak som si tam vopchala taku gumenu palicku mala som pocit ze to pomoze ale obcas sa mi tam objavila taka hnisava krv nie vela iba na tej palicke ale v tedy mi pomaha sedet na vecku potlacit si aj ked nic vecinou si dam kavi nech ma trosku prezenie mna skor trapia tie stavy spojene s bolestou ako je jemne tocenie hlavy a taky zvlastny pocit
@ajkapajka1 nooo to by bolo fajn daj ak mozes a ona kde ordinuje alebo ako to prebieha?
@ekinkala rozumiem, ja som npr. raz pri tých bolestiach aj odpadla, alebo sa mi začalo ťažko dýchať, zrnieť pred očami, vieš mi sa tu môžeme podeliť o skúsenosti ale pomôcť ti môže len odborník či už lekára lebo liečiteľ, a ja teda liečiteľov uznávam 🙂 v mojej rodine ich veľa využívame, skús možno radu od ajkapajka 1 🙂
@lluckaa mno presne mne povedali, ze je to syndrom drazdiveho creva.... ze sa to tazko diagnostikuje ....vraj si mam davat pozor na stres a pravidelnu nedrazdivu stravu.... tiez uvazovali nad Chronom a este jednou diagnozou... ale vraj vysledky OK tak najpravdepodobnejsie je ten syndrom drazdiveho creva..... 😒
@bubatinko áno, inak je to pánska choroba, tak isto ma upozornili na stravu, a najlešie je zapisovať si presne čo cez deň zjem, aby som vedela čo mi vadí, ale pri chronovej chorobe by to mali byť mliečne výrobky, klasická múka, mastné jedlá, ale nie u každého chronáka je to rovnaké jeden nemôže jesť to druhý to, .... chronova choroba je STRESOVEHO pôvodu, preto si treba dávať pozor na stres, lebo stres tú chorobu ženie, čiže zhoršuje 🙂 ... ale jednak ja som rada ,že sa už o chronovej chorobe hovorí viac a viac ludí ju pozná lebo 10 rokov do zadu bolo problém sa aj na internete stretnúť s niekým čo má skúsenosť s touto chorobou,alebo niečo viac sa o tej chorobe dozvedieť ...čo už doba má pokorok a tak isti aj choroby .... ale s touto sa dá žiť, len si treba dávať pozor čo človek zje a nestresovať sa , lebo sú ludia kotrý už prišli aj o konečník neliečením tejto choroby a majú spravený vývod
@ajkapajka1 ok super diky a kolko priblizne stoji toto vysetrenie?
@ajkapajka1 hmmmm tak to je fajn pokial mi dokaze momoct dikkk dam vediet potom ako to dopadlo zatial ahoj

@ekinkala ahoj, tak to čo píšeš ja zažívam asi od svojich 13 rokov ☹ niekedy aj 3x za mesiac inokedy aj pol roka pokoj, zakažným pomohla pohotovosť a infúzia, vyoperovali mi už aj slepé čerevo , ale problémy trvajú na ďalej, na gastre mi už robili aj asi 5x kolonoskopiu-to je vyšetrenie kamerou cez konečník strašná bolesť, dnes to už robia pod narkozov ... zistili mi zúženú časť čreva, takže uvažovali na Crohnovou chorobou, no nakoniec mi vylúčili aj tú ... a tak žijem stále s problémami, nebaví ma ako si ma prehadzovali z gindy na chirurgiu z chirurgii na gindu a všade len počúvať SEM nepatríte ... ale stále mám podozrenie na tú Crohnovu chorobu hrubého čreva ☹ to je choroba , ktorá sa ťažko určí a možeš s ňou žiť aj 10rokov bez toho aby si o nej vedela, ak sa nelieči tak rýchlo postupuje, aj švagor ju má, berie lieky na celý život a normálnu stravu jesť nemôže, ... ale pokiaľ sa táto choroba nelieči,je nebezpečná , zistia ju práve touto kolonoskopiou-vyšetrenie cez konenčník, alebo CT brucha-normálnym sonom to nie je možné zbadať ....
.... ale kde kontrétne ta bolí? ja mávam až také bolesti v pravo v boku , že sa nemôžem nadýchnuť, ide mi to až do srdca, potom príde hnnačka, niekedy aj zvracanie, nakoniec ma zaleje pot dostanem zimnicu, ukrutný smed toto všetko za zmeliea cca za 20min a potom je už dobre, na pár týždňou a niekedy aj mesiacov