Problémy s chrbticou
Ahojte dlhodobo roky mám problém s chrbticou a to mám 29.rokov. najskôr kríže bola som na neurologii urobili ct boli tam niekoľko milimetrov vysunutá platničiek asi troch. Jedna nalieha na nerv chodila som na rhb a potom som si platila fyzio nejako mi nič ale nepomohlo. Okrem toho pri každom pohybe má boli akoby pod lopatkami také bodanie akoby ma bodali nožom najskôr to bola prava strana potom už aj ľavá až tlak pri srdci.volala som neurologické že sa mi pohoršilo sestrička má hneď zrušila s tým že to mám riešiť cez obvodnú injekciami a infuziami. Obvodná povedala že infúzie mi nedá keďže som ich ešte od neurologicky predtým nebrala tak mi v lete pichali almiral a béčka doteraz má z toho boli zadok taký zvláštny tlak na chrbticu to nepomohlo vôbec. No a aby nebolo toho málo vo má momentálne najviac asi trápi a aj zle spavam je že asi mesiac dozadu alebo aj viac ma začal bolieť krk na ľavej strane bola som v Tom že som zle spala lenže to neprechadzalo.este mám pocit že sa to zhoršilo. Najhoršie je to ráno neviem v ľahu ani zdvihnúť hlavu predklo a zaklon má boli aj otočenie doprava taká má to kdesi k lopatke a občas až kľúčna kosť. Cez deň sa to trošku vie uvoľniť ale boli to stále len viem nasilu tu hlavu nejako ohnúť. Volala som teda inej neurologické mám termín o mesiac...už teraz zle spím.skrz chrbticu neviem ako ležať mala som všetko možné od bolesti nič nezaberalo preto to neberiem sirdaluf má len uspal nič viac to nerobilo. Ja už neviem čo s tým. Plus myslíte že mám spomenúť na tej neurológii aj že mávam tlak za očami či to riešiť na očnom.ked tak ale tam nemám čas ísť začiatok roka a ja už som minula polovici pecok. Ten tlak za očami.mavam mám pocit už roky myslela som že taká slabá migréna alebo vo ale čítala som aj o skleróze multiplex aj keď tam by asi skôr boli poruchy videnia a iné príznaky aspoň dúfam radšej by som to ani nespominala ja aj málo spím.skrz deti.mozno.aj z únavy. Posledná otázka môžu extrasystoly ktoré mám asi dva roky s týmto súvisieť? Alebo s refluxom?
Pozri tu predchadzajuce temy. Je toho vela. Musis cvicit, spat na tvrdsom matraci. Nespat na bruchu, necumiet do mobilu so sklonenym krkom, masaze...nedvihat tazke. Gro je na tebe.
Ahoj, mala som podobne problémy v menšom rozsahu, nie som lekár mne pomohli najviac pravidelne masáže, bankovanie a cvičenie SM Systém pravidelne..... Ja som mala vysoký tlak a všetko z chrbtice, upravilo sa mi ale už to nie je to ako predtým.... Porad sa s Dr. Ja som bola u 3 MUDr. neurológ. a až ten posledný mi pomohol a aj sme si ľudský sadli.
Prajem veľa šťastia 🍀bojuj🙏
na to aka si mlada, to znie dost zle a teda ak to uz mas dlho, o to horsie
aky mas zivotny styl? strava? cvicis? chodis? poznas skolu chrbta? mas nadvahu? aku mas pracu?
ziadne rehabilitacie a lieky ti dlhodobo nepomozu
@miko_matata no mám dve deti 4a 5 ročne a teda po pôrodoch sa to dosť zhoršilo. Čo sa nadváhy týka tak žiaľ áno ostali mi stále kilá po pôrode kedysi som malavala tak 62kg (168cm) teraz mám asi 72kg. Chodím na prechádzky hýbem sa...som zdravotná sestra. Dnes mi je totálne na nič dala som si sirdalud a magnézium lebo mi je až tak od srdca zle chvíľkami až tlak pri srdci. A aj chvíľkami pocit že sa mi kríži videnie preto som zas sa vystrašila so sklerózou multiplex ale ja som aj zavčasu dnes vstávala môže to byť tým a možno aj ten tlak v očiach býva z unavy

určite ries aj očne. Ja sucitim lebo mam len 43 a teda driekovu chrbticu mam odpalenu...platnicka mi od novembra uplne zmenila zivot, Cca pred mesiacom som vysadila lieky ale teda nie je to tip top. Ty si este mladsia. Ja co z mojej strany môžem odporucit je cvicenie...nasla som si fyzio a cvicim...nie kazdy den, ale max kazdy druhy a to mi najviac pomaha. Infuzie boli ok len v dni ked som ich dostala, potom som bola dlho na liekoch...sirdalud som uz ani citit nemohla... normalne som skoro zaspala pri oraci...
Urcite ries noveho neurologa a nenechaj sa odbit. Ja cakam na termin na ozonoterapiu, inak chodim na rehabilitácie (pri nich fakt nemam pocit ze by pomahali), takze len vela chodit a cvicit...