icon

Problémy s kolenom po operácii: Rozumieme výsledkom MR?

zuzana2208
7. feb 2025

obrý deň. Som 10 mesiacov po operácii kolena,ale ťažkosti stále pretrvávajú. Lekár si myslí, že bude problém s meniskom.
Vedel by mi niekto vysvetliť výsledky z MR?
Ďakujem
Záver: Šikmá trhlina ZR MM I.sin.
Mediálna pilka
Ľahký edém hlbokého infrapatelárneho tuku.
Incident. Bakerova cysta. Ľahko naplnená infrapatelárna burza na hranici MR záchytu

katty123456
7. feb 2025

trosku skusim..mas trhlinu v zadnom rohu stredoveho menisku,lahky edem niekde okolo jablcka,bakerova cysta mi vychadza ze nie je zvacsena..,az tak sa do toho zas nevyznam ale ja by som to videla na zositie menisku...uvidis co ti povie ortoped

hanka_se
7. feb 2025

nevyznam sa, ale ja som bola v oktobri operovana na pliky - laicky vysvetlene zrasty, mala som to uz dlhodobo, nemohla som si cupnut, vystriet nohu a podobne. V lete som sa hlupo posmykla na kamenoch, bolest riadna... Tak som riesila ortopediu. MR zistilo pliky, po operacii mi doktor povedal, ze tu jednu som si sama "natrhla" tym posmyknutim a vznikol mi zapal a tekutina v kolene. V oktobri artroskopia, pliky odstranene, horsie sa mi to hojilo kvoli reume. Ale uz je celkom dobre, ale tiez si este neklaknem na to koleno. Ale bez bolesti vystriem nohu a aj zohnem koleno 🙂 tak som rada

zuzana2208
autor
7. feb 2025

@katty123456 Ďakujem. V roku 2014 mi už meniskus šili, nakoľko som ho mala utrhnutý. Len vtedy som mala aj blok v kolene,a nedokázala som vystrieť nohu

katty123456
7. feb 2025

@zuzana2208 drzim palce,nech si poriesis k spokojnosti

zuzana2208
autor
7. feb 2025

@hanka_se ja si tiež doteraz neviem ani čupnúť a ani klaknut . A ako dlho ste boli v nemocnici?

hanka_se
7. feb 2025

@zuzana2208 ja som mala artroskopiu, pondelok o 13 ma operovali, nechali cez noc a rano domov. Snazim sa poctivo cvicit, a uz len cakam, kym sa otepli, nech aj vonku sa da viac hybat

zuzana2208
autor
7. feb 2025

@hanka_se a mohli ste hneď chodiť bez opory?

terezka1631
7. feb 2025

Ja som čerstvo po artroskopii kolená, robili mi ju v pondelok. Na mri bol nález nadtrhnuty meniskus, a nejaké zrasty -pliky. Keď dr. Robil operáciu zistil že meniskus nie je vôbec poškodený, nástrihol mi ho, pliky odstránil, vyčistil chrupavku. Po operácii povedal že magnetická bola presvedčivá že meniskus je poškodený a nebol. Čiže niekedy ozaj treba to koleno asi vidieť zvnútra. Chodila som v nemocke s barlami, aj doma v utorok a stredu, včera na kontrole mi povedal že doma môžem pomaly už bez barli. Vonku mám barle ale na nohu normálne dostupujem

hanka_se
7. feb 2025

@zuzana2208 mne povedal, ze mozem hned bez barli. Ja som vlastne v pondelok mala operaciu, v utorok domov. Do piatku som po dome chodila o barlach, v piatok som skusala bez, islo to a tak som ich odlozila. No v sobotu sa mi koleno nalialo. Stredu mi potom vyberali stehy a vytiahli 55ml krvi 😞 , do soboty znovu opuch, tak bolo treba viac setrit. Len teda ja mam od 14 rokov aj reumu a ta mi zhorsovala.hojenie, lebo sa mi stale zhorsoval zapal a z toho opuch a nalievanie, uzivala som Aescin. Az v druhej polke novembra (cize po mesiaci) mi zacali rehabky- magnet a elektrina, tien vyrazne pomohli na opuch a v decembri som zacala cvicit. ono fakt barle nebolo treba, mna ani nebolelo nic po operacii, len asi kombinacia s reumou a hned zataz, zhorsili hojenie

zuzana2208
autor
8. feb 2025

@hanka_se prajem skoré uzdravenie. Mne keď v roku 2014 zašivali meniskus,tak som mala 8 týždňov ortezu,potom následovali rehabilitácie a motodlaha,ale vôbec som nemohla zohnať koleno,tak mi to museli znova operovať. Tak snáď teraz to bude lepšie

hanka_se
8. feb 2025

@zuzana2208 dakujem, aj vam drzim palceky, nech sa vam uz polepsi a skoro sa zahoji

zuzana2208
autor
8. feb 2025

@hanka_se ďakujem veľmi pekne. V stredu idem k svojmu ortopedovi