Problémy s krvným tlakom
Ahojte baby, skušam či mi nebudete vedieť poradiť,od posledneho pôrodu mavam zavraty, na operacnom stole mi padol tlak kde som vsetkych pritomnych lekaroch postavila na nohy, tak sa mi to stalo pred pol rokom zase po tom co som si buchla palec, uplne banalita popisem vam ten stav , stalo sa mi to v skole(studujem externe), kde som si privrela palec do dveri nic hrozne nic strasne, nepocitovala som stres ale ked som si sadla vyliezol namna studeny pot, zacalo mi piskat v usiach nohy sa mi rozbrneli tlak som mala v tej chvili extremne nizky 80/60 tazko sa mi dy halo preslo 5 minut vratilo sa to do normalu, (pri porode to iste ) a dneska som isla k zubarovy, zubarov sa nebojim ani nic podobne isiel mi vytiahnuť 8mičku ako ma opichal a dal ma lahnut zacal namna liezt pot zacalo sa mi tazie dychat, v tom momente som si zacal hucat sama pre seba ze teraz nie teraz nie teraz to musim zvladnuť a ono to prešlo, neviem ci to je iba srdce ze mi takto z nicoho nic spadne tlak alebo je to psychicka stranka a fakt mozem byt doslova takyto stresmenn? V zivote som s tym problem nemala som skor prebojny typ cloveka. Dakujem za rady pytam sa hlavne iba kvoli tomu ci nahodou nemam skocit na kardiologiu, este v tehotenstve ma poslal kvoli tomu ze sa mu nepozdavalo moje ekg no srdciar nic nezistil
A ja napr.velmi zle znasam bolesť, raz som spadla veľmi zle na kolená už som videla hviezdicky...oblial má studený pot ,,lalala som po dychu už už že isto odpadnem...nejak som predychala,,,no a teraz keď sa buchnem nejak horšie alebo ten prst ako spomínaš či sa porezem a tečie krv i mňa sa hneď zjaví ten pocit na odpadnutie, kolená sa trasú atď...tým že som to raz zažila asi to je celoživotné že ten nepríjemný pocit príde ale tiež som sa naučila to rozdychat alebo si poviem že a čo tak odpadnem a idem ďalej 😄 ..no taká labilna nátura...dá sa s tým ale pracovať.
Takého pocity vyvolávajú nepríjemné zážitky, ale ako písali aj ženy vyššie, treba ísť aj na iné vyšetrenie.
Mala som kamošku, ktorej sa zasekli dvere na kupé, nevedela ich vôbec otvoriť, ešte k tomu vlak zastal v tuneli, ešte aj zhasli svetlá, odvtedy sa tunelov boji, má panickú poruchu, liečenú riadne u psychiatra, čo nemusí byť tvoj prípad.
Raz sme s ňou cestovali cez tunely, začala sa potiť, zle sa jej dýchlo, potom nás začala normálne škrabať, kamoš ju musel pevne zovrieť do náruče.
To bude zo stresu vieš, že sa budeš cítiť nekomfortne...ja to tiež mám minulý mesiac mi rezali znamienka a ako mi povedal picham injekciu prešlo mnou teplo a zvlhli mi dlane neprejde to do nejakej paniky či busenia srdca, ale zlý pocit tam je.
@bylinka25 ja som raz malá zlý zážitok na lanovke a odvtedy na otvorenú nesadnem a v kabínkovej to len pretrpim a už hore rozmýšľam ako pôjdem dole hrozne tieto vzorce uložené v hlave🙂
@luccija Ja sa lanovky bojím, aj keď som v nej nikdy nesedela.
Ale raz sme boli so sestrou za matkou, ktorá žije vo Vyšných Hágoch, čakala nás v Štrbe, že ideme na ozubnicovú železnicu, no, keď videla tú výšku, chytil ma des. Ale nebolo to zas také, že by ma zalieval pot, či iné príznaky paniky, len mi to bolo nepríjemné, no dalo sa. Tiež sa bojím tmavého výťahu, radšej do neho nejdem.
Dakujem velmi krasme 🙂 slusim fakt odborne vysetrenie a ak nic tak len sa asi zmierit ze mam nejaku psychicku poruchu
typicka panicka porucha ale to sa tiez da liecit s nizkym tlakom ti nic neurobia treba pomalsie menit polohu viac pit mineralky atd

No môže to byť kľudne panika..telo si pamätá tieto stresové situácie ..mne sa stáva, keď sa zlaknem (automaticky človek prestane dýchať, neokyslicuje sa mozog, svaly) prídu také pocity ako ty popisujes.
Jasne treba vylúčiť inú príčinu pobehat rôznych odborníkov ale psychika je taká prešibana že človek by odoprisahal že má príznaky infarktu a je to panický záchvat...ak si prežila stres (a kto ho dnes nezazíva všakže?) Tak kľudne to môže byť psychika...už len to že si to vedela predýchať hovorí že to bude skôr tohto rázu,,keby to bol kardio problém asi si to nevieš tak ľahko napraviť myslov a ukludnenim...