Problémy s nechtom
Zdravim, nieco mi vzniklo okolo nechtu a uz si s tym neviem dat rady mam to vyse pol roka nepomohli ziadne masticky, lieky dala som si dolu akryl/gel a stale nic aj som to cele vystrihala nic tam nepomohlo mam to stale mozno este horsie, riesila som to aj s koznou no ta uz tiez nevie co s tym raz je to uplne vysusene tvrde a raz to vyzera byt take mäskove s tekutinou vnutri ako pluzgier… poradte mi prosim

Kožná čo povedala? Ekzém? Pleseň? V akom salóne boli nechty robené?
@strasko povedala ze na plesen to nevypada, ze keby je to plesen ze to nemam len na jednom nechte ale na viacerych a do toho salonu som chodila vyse roka a nic sa mi nestalo az teraz… uz neviem co na to fakt
Este mi povedala ze mozno mi to cele zmizne az ked necht vlastne prerastie cely novy ale mam pocit ze mi to ani nejako moc nevyrasta…
Stále to môže byť pleseň. Ja som mala, môj necht vyzeral presne tak ako tvoj. Ale to okolo nechtu na koži mi pripadá skôr ekzémovo. Určite držať necht krátky, čistý, nedávať na neho nič. Môžeš skúsiť z lekárne protiplesňovú kúru. Ale to by som len na to lôžko vyslovene. To okolie na koži by som šla poriešiť k inej kožnej, ak máš možnosť. Neviem čo si skúšala, ale keď dáš canesten nič nepokazíš, maximálne nezaberie.
Možno by som to kombinovala tak, že najprv betadine vodičku na dezinfekciu, počkáš kým uschne, na to canesten. 5 dní a ak sa nič nebude meniť, navštív inú kožnú,
Môže to byť pleseň, nemusí byt vtedy na všetkých
Dobre skusim ak by ste mali este nejaky iny navrh budem vdacna, a ako dlho sa vam to hojilo ?
A co konkretne vam pomohlo
Vyzera to ako infekcia. Zkus tea tree kazdy den si potierat na noc a cez den nechaj luhovat v harmanceku. Mali by ti predpisat antibiotika.
Obehni este inu koznu, viac hlav viac rozumu, co jeden nevie moze vediet druhy…nieco zabrat musi
Najprv by som skúšala, či čajovníkový (tea tree) olej vytiahne nejaký hnis a keď by žiaden nešiel - to by bolo vidno tak do 3 dní, začala by som natierať ricínovým olejom. Ricínový krásne zmäkčí, zahojí, používa sa aj na jazvy. Dokonca vie odstrániť niektoré bradavice.
Oba oleje vieš kúpiť v DM, prípadne v lekárni.
Výborné hojivé účinky má aj prírodná propolisová masť. Tá sa dá kúpiť od včelára a v kvalitnej medovej predajni.
@bezmena12345 ina kozna
Vsetky nechty dole
@bezmena12345 ja by som uvarila repikovy čaj taký silnejší a namácala v tom prst. Repík pekne vysuší mokvajucu časť. Ak nepomôže, ísť za inou kožnou lekárkou.
@bezmena12345 Pleseň. Vidno to na nechtového platničke podľa farby. Mala som na palci na nohe. Najprv som používala antimykotické prípravky ale nepomáhali a nakoniec pomohli len antibiotiká
@bezmena12345 máš to škaredé som prekvapená, že ti na to niečo nedala.Tiez si myslím, že to je pleseň veď ho máš žltý a odlupeny.Daj si dole nechty len sa tam držia baktérie.A dávaj pozor, lebo ak to je pleseň bude stále vyrastať chorý necht
Ja by som to ako laik cele poriadne vynatierala na noc sudocremom.Ale vyzera ze tam je vo vnutri prsta silny zapal.Nie som si ista ci toto uz nie je skor pre chirurga ako pre koznu,seriozne.

Kožná čo povedala? Ekzém? Pleseň? V akom salóne boli nechty robené?