Problémy s prehĺtaním jedla spojené s chudnutím
Mal niekto niečo podobné? Nebolí ma nič, ale keď jem nejaké jedlo a keď ho idem prehltnúť tak ide akokeby vedľa. Neviem proste cítim že ide inde to jedlo , príde veľká bolesť, po chvíli to prejde . Neviete čo by to mohlo byť? Schudla som už 15 kíl ďakujem
Rýchlo k doktorovi, netuším čo to môže byť, ale ak si tak rapídne schudla, neváhaj.
@ana_s 15 kíl za asi 6 mesiacov. Predtým sa mi to stávalo tiež ale myslela som si že som len rýchlo prehltla ale teraz sa to stáva dosť casto aj ked jem pomaličky. Napríklad chleba ten ide hneď akoby vedľa niekam ani neviem kam alebo dnes melon . Melón nič len šťava a cítim že to ide niekam inam
No s tým by som naozaj neváhala a šla k doktorovi. Viem, že sa toho asi aj bojíš, ale čím viac to budeš odkladať, tým viac ti to môže ublížiť.
No s tým by som naozaj neváhala a šla k doktorovi. Viem, že sa toho asi aj bojíš, ale čím viac to budeš odkladať, tým viac ti to môže ublížiť.
@ana_s ono je to pocit akokeby to šlo do dýchacích ciest alebo niekam tam , prehltnem a začne silná bolesť na pravej strane pri prse . Nedusím sa ani nič len tá bolesť je ozaj silná ale trvá len pár sekúnd kym to jedlo akokeby niekam zostúpilo. Pri ďalšom súste sa to znova opakuje. Čiže ked sa mi to stane tak na chvíľu prestanem jesť. Potom je pár sust v pohode a potom príde ďalšie susto ktore ide vedla
Ja nie som zdravotník, neviem inak poradiť, jedine, že naozaj s tým treba ísť k doktorovi, či to nie je nejaké vnútorné poranenie. Určite to nenechaj tak.
@anonym_autor uz davno by som bola u lekara.
Sťažené prehltanie som mala pri refuxe a silnom zahlieneni....ale teda hneď som to riešila pre svoj pokoj s lekárom...išla som na krčné aj sono aby sa vylúčili či v krku nie je niečo čo tam nemá byť.
Ries to!
Ja nie som zdravotník, neviem inak poradiť, jedine, že naozaj s tým treba ísť k doktorovi, či to nie je nejaké vnútorné poranenie. Určite to nenechaj tak.
@ejbyk
@balerina2025
@ana_s riešim to s lekármi ale zatiaľ sa nevie príčina. Preto sa pýtam či sa niekto s niečím podobným stretol
@ejbyk
@balerina2025
@ana_s riešim to s lekármi ale zatiaľ sa nevie príčina. Preto sa pýtam či sa niekto s niečím podobným stretol
@anonym_autor mozna hiatova hernia + reflux ( casto je to spolu ), tiez moze ist o prietrz - vnutornu, cize organy sa tam mozu inak zkladat, je tam ina anatomia, to moze robit ten dojem, ez jedlo ide inde. inak nema kde ist, keby slo do dychacich ciest,t ak nmas ani tak bolest, ako by si sa dusila.
a iny otvor tam nie je.
no kazdopadne aj pri tom rapidnom chudnuti, ak nebolo cielene, urcite treba vysetrenie.
@ejbyk
@balerina2025
@anonym_autor ako to riešiš?Neverím, že nič nezistili.
@ejbyk
@balerina2025
@anonym_autor ak sa nič nenájde, môže to byť aj psychika. No treba v prvom rade ostatné vylúčiť
@ejbyk
@balerina2025
@anonym_autor ale ved sono rtg ti snad robili ci sondu do zaludka?
@anonym_autor ako to riešiš?Neverím, že nič nezistili.
@koniarova nenašli nič, čakám na magneticku
@anonym_autor ale ved sono rtg ti snad robili ci sondu do zaludka?
@balerina2025 sondu nie, usg áno nezdalo sa im nieco tak čakám na magnetickú pre diagnózu- Neo proces
@balerina2025 sondu nie, usg áno nezdalo sa im nieco tak čakám na magnetickú pre diagnózu- Neo proces
@anonym_autor co sa im nezdalo.
@anonym_autor a koľko budeš čakať,veď toto je pre boha urgentný stav
@anonym_autor čo z tohoto ti robili
Gastroskopia (endoskopia horného GIT) – pozrieť pažerák, žalúdok zvnútra.
RTG prehĺtania s kontrastom (napr. báriová kaša) – ukáže, kam presne ide jedlo.
Neurologické vyšetrenie, ak by to bol nervový problém (napr. nervus vagus, mozgový kmeň).
ORL vyšetrenie – ak by bol problém v oblasti hrtana alebo hltanu.
@anonym_autor a koľko budeš čakať,veď toto je pre boha urgentný stav
@rozculena tiez sa cudujem,
@anonym_autor ja len laicky tipujem pažerák. Šla by som na gastroskopiu . Aj keď neviem odkiaľ si, v Martine sú na to super lekári v nemocnici.
@anonym_autor čo z tohoto ti robili
Gastroskopia (endoskopia horného GIT) – pozrieť pažerák, žalúdok zvnútra.
RTG prehĺtania s kontrastom (napr. báriová kaša) – ukáže, kam presne ide jedlo.
Neurologické vyšetrenie, ak by to bol nervový problém (napr. nervus vagus, mozgový kmeň).
ORL vyšetrenie – ak by bol problém v oblasti hrtana alebo hltanu.
@rozculena gastro nie , rtg iba klasické hrudník, neurologia tam lekárka určila neo proces ako možnú dg ( nevysvetlil čo to je ) orl nie . Vlastne orl nikto ani nespomenul
@anonym_autor môže byť aj štítna žľaza ak sa zväčšuje do vnútra , čo môže súvisieť s chudnutím
@rozculena gastro nie , rtg iba klasické hrudník, neurologia tam lekárka určila neo proces ako možnú dg ( nevysvetlil čo to je ) orl nie . Vlastne orl nikto ani nespomenul
@anonym_autor drzim palce, MRI je dobra zobrazovacia metoda. 🍀
Autorka predsa uviedla, ze vysetrenia mala, lekari vyslovili podozrenie na neoplaziu- nevedia co to moze byt
Autorka ty nabuduce napis vsetko podstatne do prispevku a nie kadetade po komentaroch lebo nedostanes ziadnu normalnu odpoved a drzim palce
ak sa im nieco nezdalo an rtg hrudnika, potom zrejme videli nieco v oblasti, kde uz nema dosah ORL. mozno preto ta tam neposlali.
kedy mas ist na MRI?
ak by islo o Neo proces, potom netreba stracat cas. sk dlho cakas an MRI, tak by sa dalo nejake gastro, ci neico ine. no to ti musia dr dat VL a odoslat ta k odbornikom.
ak sa im nieco nezdalo an rtg hrudnika, potom zrejme videli nieco v oblasti, kde uz nema dosah ORL. mozno preto ta tam neposlali.
kedy mas ist na MRI?
ak by islo o Neo proces, potom netreba stracat cas. sk dlho cakas an MRI, tak by sa dalo nejake gastro, ci neico ine. no to ti musia dr dat VL a odoslat ta k odbornikom.
@majamat diagnózu neo proces uprednostňujú. Vezmú ma koncom augusta
kedy mas ist na MRI?
@majamat neviete čo ten neo proces znamená? Lekár nič nevysvetlil
@majamat neviete čo ten neo proces znamená? Lekár nič nevysvetlil
@anonym_autor nechcem ta moc vyplasit, lebo to nie je iste, navyse toi to povedala neurlogicka, fakt je ze by sis i tov edela aj vygooglit.
preto ti to napisem,a le ako pisem, ber to z rezervou, nie ej to iste.
Neo proces je rakovinovy proces.
Bezdôvodné chudnutie je stav, kedy ma ako prvé napadne onkoochorenie, ale dúfam, že to je len tým, že máš problémy s prehĺtaním a tak vlastne menej ješ. Avšak ten problém s prehĺtaním zaváňa nejakou prekážkou v hltane, čudujem sa, že si ešte nebola na ORL.
@anonym_autor nechcem ta moc vyplasit, lebo to nie je iste, navyse toi to povedala neurlogicka, fakt je ze by sis i tov edela aj vygooglit.
preto ti to napisem,a le ako pisem, ber to z rezervou, nie ej to iste.
Neo proces je rakovinovy proces.
@majamat ahoj, mam veľmi silné bolesti, ísť na pohotovosť?

Rýchlo k doktorovi, netuším čo to môže byť, ale ak si tak rapídne schudla, neváhaj.