icon

Problémy s trávením po prestaní fajčenia

28. jún 2025

Ahojte,
ak su tu nejakí zdravotníci, prip.ludia co mali skusenost ako ja, poprosim pekne o rady. Ide o to, ze v tomto roku som prestala fajcit-vydrzala som 3mesiace.Nie za to,ze abstaky a ine hluposti-tie som nemala skoro ziadne,ked mi aj dosla letma myslienka na cigu, tak vzdy pomohla studena voda.Inac som si normalne fungovala,citila som sa dokonca lepsie po viacerích strankach, dokazala som prestat zo dna na den bez roznych nahrad, co je za mna len biznis. Ale k veci...nedala som to len kvoli tomu, ze som mala problemy s travenim, ale dost velke...isla som na stolicu len raz za 4-5dni, a to som jedla aj ovocie aj zeleninu, neprejedala sa nicim, nepribrala (teda oblecenie mi bolo rovnake),cvicila (cvicim doteraz), probiotika som nasadila davnejsie pred skoncenim fajcenia. Radila som sa s mudr.a ta mi povedala,ze u mna to moze byt väcsi problem, lebo nemam zlcnik (vyoperovany cely uz pred 20rokmi),ktory vraj stiepi potravu do tenkeho creva ak som to spravne pochopila...(pokracovanie v komentari)

Strana
z2
autor
29. jún 2025
@mk1111111111

Ja tiez klasicke ranajky. Bud na sladko, alebo na slano. Drzim palec, nech sa Ti to upravi, aby si mohla znova prestat s fajcenim 💕

@mk1111111111 a @unicornlady dakujem krásne ♥️ skusim to teda ponat tak klasicky🙂, asi som sa az priliz sustredila na co najviac vlakniny (tie vlocky) od ranajok az pomaly po koniec dna🙈 Vezmem to radsej tak bezne a uvidim co to spravi🙂 Ten palec budem potrebovat,dakujem🙂 Toto bol jediny taky zavazny problem pri nefajceni, ale zas ktory clovek by vydrzal dlhodobobo ked konecne ide na zalievani studeneho potu a silnych krcoch😔 Ostatne veci som uplne s prehladom davala🙏🙂 Urcite poskusam z toho co som sa tu dozvedela🥰

unicornlady
29. jún 2025

Čo som našla pri hľadaní ovsených vločiek a zápchy je to, že ak telo nebolo zvyknutá na veľa vlákniny a zrazu sa jej dodá veľa do tela, môže sa to v črevách "zaseknúť".

/v podstate to je to, čo si urobila, že si to vzala hopom

Ale ja to poznám, ja som napr. tak prudko začala s cvičením podľa tanečných videí, nejak som si blbo stúpila, opuchla mi šľacha a niekoľko mesiacov sa mi zle chodilo

autor
29. jún 2025
@unicornlady

Čo som našla pri hľadaní ovsených vločiek a zápchy je to, že ak telo nebolo zvyknutá na veľa vlákniny a zrazu sa jej dodá veľa do tela, môže sa to v črevách "zaseknúť".

/v podstate to je to, čo si urobila, že si to vzala hopom

Ale ja to poznám, ja som napr. tak prudko začala s cvičením podľa tanečných videí, nejak som si blbo stúpila, opuchla mi šľacha a niekoľko mesiacov sa mi zle chodilo

@unicornlady presne asi som to vzala hopom a stare zname vsetkeho vela skodi v tomto platilo uplne🙈 S tou slachou to si musela mat aj dost bolestive,ze? 😐 ja som tak raz pri cviceni zle skocila na nohu a zlomena kost na narte a nad prstami dalsia, gyps na 4 mesiace, injekcie do brucha kazdy den a bolelo to ako fras. No taka slacha tiez musi riadne boliet pri kazdom pohybe.
Dajme si do buducna zaväzok, ze pomaly dalej zajdeme🙂🙈

unicornlady
29. jún 2025

Chceme všetko hneď hotové a potom to takto dopadá.
A pritom telo má prirodzene svoj čas hojenia, svoje fungovanie. Nezávisí to úplne od nás, nemáme to veľmi pod kontrolou. Ono si ide samo.

autor
29. jún 2025
@unicornlady

Chceme všetko hneď hotové a potom to takto dopadá.
A pritom telo má prirodzene svoj čas hojenia, svoje fungovanie. Nezávisí to úplne od nás, nemáme to veľmi pod kontrolou. Ono si ide samo.

@unicornlady to si pekne napisala🙂👌

Strana
z2