Problémy so srdcom a očkovanie proti Covid-19
Chcem sa spýtať, či je tu niektorá z vás, čo má problémy so srdiečkom a dala sa očkovať. Ja mám extrasystoly, silný tlkot srdca, že mi to vidno aj cez tričko. Nikdy som sa nechcela dať očkovať, bojím sa, čo to s tým srdcom urobí, ale už to nezvládam psychicky, ako na mňa tlačí zamestnávateľ.
Moja mama ma tachykardiu a arytmiu a lekár jej to neodporúčal.
@dadis lekára? Sú dva druhy lekárov. Ti co su pre a ti ktorí su proti. Bez ohľadu na vás zdravotný stav.
myslim ze covid ej horsi ako vakcina pri velkom mnozstve zdravotnych problemov. Ja teda poviem ze nie som ockovana, len ja mam akutne-zapalove problemy dookola... Urcite sa porad so svojim lekarom co ti odporuci. Ak nie prakticky, tak ak chodis na interne/ku kardiologovi a rozhodni sa tak.
Ano je to tak, su ludia co su za a co su proti.. aj lekari. Treba si pre a proti zvazit bohuzial.. :(
@lenculienka ja mám kardiomyopatiu a časté extrasystoly, tiež som dlho odolávala zo strachu, nakoniec som sa dala tou jednodávkovou očkovať asi pred 5 týždňami, nemala som žiadne nežiadúce účinky našťastie, okrem bolesti ruky, ale to bolo v pohode a pre istotu som brala apirin protect
Treba sa opýtať lekára všetko záleží od zdrav. stavu ja mám vrodenú vadu, som očkovaná rovnako môj dedo 78r so strojčekom, bajpasom na srdci a problémom s tlakom obaja máme modernu bez nežiadúcich účinkov
Môj svokor mesiac po 4bajpase sa dal zaockovat, odporučil mi to doktor.
Ak ty nemáš z toho dobrý pocit, nechoď do toho😉 zdravie máš len jedno
@lenculienka je to ťažké a s tým očkovaním. Tiež váham. Ale napr moja mama ma strojček na srdci, pretože mala ťažké bradykardie až sa jej zastavovalo srdce. Dala sa zaočkovať už druhou dávkou a nič sa jej nestalo. Ale covid teda predsa dostala a nemá nejaký ľahký priebeh.. tak je to také polemicke no.. ja som po covide, kt som prekonala v marci mala tachykardie a extrasystoly. No lekár mi povedal, že nemám dôvod sa kvôli tomu vyhýbať očkovaniu.. no ja sa tiež bojím aby sa mi to ešte nezhorsilo
@lenuska9999 ja mam suseda so strojcekom, kopcom problemov a ten uz ma 3.tiu a ani nemukol, ani ho ruka nebolela..ale celkovo okolo mna nik nemal neziaduce ucinky, iba moja sestra s polovickou - teploty tyzden, ruku ani zdvihnut, herpes na pol tvare mal chlap. bala som sa o mamu, ta ma problemy s cievami, zrazanim a nic.. astru dostala dve davky hned na jar... a ja sa bojim neviem coho :D mna skor tie trvalejsie dlhodobe veci zaujali a odrazdaju :(
@simca06022011 to áno. Aj ten obrovský tlak na ľudí má odrádza, stále si myslím, že čo ja za tým. A tiež vidím, že tie vakcíny nie sú účinné, lebo z môjho okolia už 4. Človek plne zaočkovaný ma Covid a nemá ľahký priebeh.. aj keď zasa niekto môže povedať, že mohli mať horší. Ale kto vie.. nerozumiem však, že keď sa nechá človek zaočkovať proti hepatitíde, tuberkulóze, kliešťom atď. tak je chránený a danú chorobu nedostane a proti covidu sa ľudia očkujú a aj tak sú chorí. No nejdem nikoho presviedčať, že vakcína je zla, to je len moje také uvažovanie nad tým všetkým čo sa deje. Ja som bola aj stále dosť proti vakcíne proti chrípke. Dosť som o tom čítala a pre mladeho zdravého človeka bolo najlepšie sa neockovat, aby telo bolo schopné samo reagovat a vlastne aj celý imunitný systém proti tej chrípke zakročiť. Ak sa dal potom zaočkovať tak mal slabšiu imunitu.. zasa asi pre rizikové skupiny je to iné no.. je to také polemicke s tými vakcinami
@lenuska9999 ale ani ostatné očkovania nechránia. Aj zaočkovana proti hepatitíde alebo borelióze ich môžeš dostať. Očkovanie ťa ani nemá chrániť pred tým, aby si to dostala. Ono slúži len na to, že keď tu chorobu dostaneš, máš na ňu protilátky, a teda chránia pred ťažkým priebehom alebo smrťou. A toto je práve pri covide informácia, na ktorú sa v médiách zabúda (začínam mať pocit, že cielene). Preto aj očkovaní roznášajú vírus ďalej.
@lenuska9999 Ano, tlak je obrovsky. Vakciny su riesenim, ako covid zvladnut, s co najmensimi obetami na zivotoch, ekonomike a spolocnosti ako takej. Musime sa pozbierat, zaockovat a pokusit sa zit dalej. Tlak na ludi je velky, lebo velka je aj zufalost. Rozsiril sa uplne iracionalny strach z vakcinacie, pritom iba na Slovensku mame skoro 2,5 mil.ludi zaockovanych a nic prekvapujuce sa neudialo..ziadne nadmerne umrtia, ako tu mame z covidu. Ale vela relativne mladych ludi konci na upv, ktori uverili lziam a nedali sa zaockovat. Nie su to ludia zli, alebo hlupi. To vobec. Len uverili, ludom, ktorym verit nemali. Je mi luto kazdeho jedneho takto zmareneho zivota 😔
Ja Ako lekarka Uz nevladzem pocuvat iracionalne dovody preco sa neda ockovat. Odbornici urobia Studie na tisickach ludi, a niekto sa neda ockovat ,,lebo on Ma pocit ze..." Tvrde Data Su nic, ked Ma niekto pocit ze Ma ,,slabe srdce, hustu krv,...atd. Studie ukazali, ze drviva vacsina ochoreni nie je kontraindikaciou k ockovaniu. Aj tak stale niekto vyhovara. Najvac Ma Ale zarmucuju kolegovia lekari co neockuju tehotne, tazko chorych a celkovo si vymyslaju kontraindikacie ockovania namiesto aby si nastudovali Data.
Viac operácii srdca, umelá chlopňa a obaja kardiológovia boli za. Som očkovana a prekonala som aj ľahký Covid 4 mesiace po očkovaní. Ktovie akoby to dopadlo keby očkovana nie som.
@heidy222 ja som tehotna a ockovana nie som. A preco? Lebo este kedysi v marci-aprili tusim vyhlasovali ze tehotne sa neockuju lebo nie su vyskumy a je to neeticke robit vyskumy na tehotnych. To bolo ako stanovisko lengvardskeho tak i krcmeryho. Super, ze za pol roka uz maju vysledky ze vsetko je ok 👌👌👌 vsak???
Ja som sa pytala 4 roznych lekarov.. a ako kazdy z nich zakoncil rozhovor? Ze rozhodnutie je len a len na mne... nikto mi nevie povedat, ako zareaguje telo. Ani ake moze mat ockovanie dopad v buducnosti... A neboli to lekari, ktori by boli proti ocko... Cize asi tolko.
Nech povedia pravdu a potom nech ma clovek pravo sa rozhodnut ako nalozi so svojim zivotom. Kedze ci uz stat, tak i vyrobcovia davaju od svojho "diela" ruky prec... A to ze po vakcine umrelo len 5 ludi tomu neveri ani ten najvacsi optimista na svete.
Je uplne prirodzene, ze sa clovek boji... potom ked je to take suprove, preco ani samotni lekari nie su ockovani??? Preco im to neprikazu??? Ale ludi buzerovat budu???
Je to zbytocny natlak na ludi, prepac. Vakcina neucinkuje, ludia covid dostanu tak ci tak. Neviem si predstavit, ze tazko chory clovek ma si do seba nasupovat 3, 4, 5 ... a bohvie kolko este davok. Len aby sme si splnili domacu ulohu a mali chrumkave cislo zaockovanych.
Btw aj v dansku, ktore nam davaju za priklad uz opat zavadzaju obmedzenia.
A este to najpodstatnejsie, nie som antivaxerka, ale mam rada svoj zivot a svoju rodinu. Spravam sa zodpovedne, nie ako niektori jedinci, ktori sa riadia presne sloganom ze vakcina je sloboda.
Pozri je to len na tebe ci sa das alebo nedas zaockovat, ak mas zdravotne problemy, mas vyssiu sancu pri covide skoncit v nemocnici. Ja mam 2x prekonanu preeklampsiu, volaku mutaciu krvi a este doriadene oblicky po tych dvoch porodoch. Som zaockovana. Skor sa pytaj v odbornych ambulanciach, pokial nemas taku obvidnu ako ja, ze moj stav konzultovala s gynekologickou ale aj hematologickou. A teda riesili sme nie ci sa zaockovat, ale cim (vtedy pripadala do uvahy aj astra)
@kbeata no minule jedna pani doktorka tu na MK sa vyjadrila, že kľudne sa môže očkovať aj keď v minulosti prekonala zápal srdcového svalu.... Či by rovnaký názor mala aj keby išlo o jej blúzku osobu ???? No ešte ja som bola za hlúpu,že som sa ozvala..veď pani doktorka sa vyjadrila...🤪
@anonym0001 ockovanie proti borelioze pre ludi este nie je, iba pre psov, pokial ja viem. Ak by bolo, sme zaockovani cela rodina.
@heidy222 môžeš sa opýtať, vy ako doktorka podpisujete zodpovednosť za očkovanie, za vzniknuté komplikácie, nebodaj smrt? Ak áno, klobúk dole. Lebo druhí to nerobia a robiť nechcú, byť zodpovedni. Osobne si myslím, že doktor je vždy s jednou nohou v base, takže dva krát si rozmysli, co budu a nebudú odporúčať, to je môj taky skromný nazor na život. Očkovať nech sa každý jeden dá, ak to uzná za vhodne, ale nie toto co sa tu deje😔 tieto vojny medzi doktor mi a pacientami.
@lenculienka moj otec ma kardiostimulator a bradykardiu, je ockovany 2x, tento tyzden ide na 3. davku.
@heidy222 Pomohlo by, keby sa ti lekari, ktori neodporucaju vakcinovat vyjadrili pisomne aj s odôvodnenim, peciatkou a podpisom. Urcite by tych neodporucani ockovania znacne ubudlo.
@danielahamar a ti ktori to neodporucaju ockovat, potom vezmu zodpovednost za smrt cloveka, ktory umrel na koronu aj ked nemusel? Ako ten doktor, ktory ockovat neodporuca vysvetli, ze sa odklana od mediciny zalozenej na dôkazoch? Ked nejaky infektolog poda v nemocnici lieky na koronu, tak ma prevziat zodpovednost za ich vedlajsie ucinky a radsej ich nepodavat, nechat to na prirodu? (mozny vznik cukrovky, zlyhanie obliciek...) Mimochodom aj to co sa tu masovo siri, ze za vedlajsie ucinky vakcin proti covidu nikto nenesie zodpovednost je blud.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fb...
Tu je link, kde je napisane o tom, ze to tak nie je. Vsetci, co im blizki dokazatelne umreli na vedlajsie ucinky mozu farmafirmu zalovat.
@danielahamar Vidím, že si ďalšia ktorá má vysokú školu života. Ja keď o niečom nemám ani poňatia, nemudrujem. Keď chceš od doktora podpis, že je zodpovedný za očkovanie a za komplikácie... Môže sa ten istý lekár podpísať aj za to, že neodporučí očkovanie a pacient zomrie na covid, na krvné zrazeniny z kovidu, na zavodnené pľúca z kovidu, na zlyhávanie orgánov?? A autorke by som chcela poradiť, práveže pri tachykardii sa odporúča očkovanie, pretože pri rýchlom pulze môže vzniknúť fibrilácia a tam sú nebezpecne krvné zrazeniny, ktoré spôsobujú mozgové príhody. A ešte som chcela povedať, že extrasystoly ma skoro každý človek, aj zdravý. A covid robí viac krvné zrazeniny, hlavne v pľúcach, ako tie dva prípady čo boli na Slovensku zdokumentovane. Nerozumiem ľuďom, prečo sa neboja viacej smrteľnej choroby, ako vakcíny v ktorej vás boli dva dni ruka.
@stanulienkat pretože asi kvôli tomu,že nie každý kto má covid zomiera a som toho názoru,čím viac vakcín do tela tým slabšia imunita. Nepoznám žiadnu vakcínu,kde by boli potrebné 3-4 dávky za rok ..ty áno ???
@irusa ver mi, že nikto nie je nadšený z tých vakcín, že sa toľko pichajú. Ani my, čo sme pro vax. Okrem iného ty si virologička, že máš nejaký názor na očkovanie a imunitu?? Ver mi, že to ma suvis. Poznám veľa ľudí, čo sa im zlepšil zdravotný stav po vakcíne, pretože vakcína vpraví nejakú látku do tela, vyburcuje sa imunitný systém, naštartujú sa imunitné pochody...
Nie je to tak, ako si aždý myslí, že každá vakcína len oslabuje organizmus.
Je zvláštne, že každý laik má teraz nejaké názory. Mňa by hanba fackala, keby som išla do NASA a mudrovala im tam, ako majú robiť rakety.

@lenculienka Treba sa spytat svojho lekara 🤷♀️