Problémy so zápchou
Ahojte maminky, som už zúfala :( po pôrode mám dosť veľké problémy so zažívaním a wc. Stravu som sa snažila upraviť, no ani to veľa krát nepomáha. Vdecembri min roku som si pri potrebe vsimla dost krvi vo wc tak som celá vyplašená utekala k chirurgovi, ktorý mi zistil trhliny v konečníku. Dal mi lieky a masť na natieranie, no občas sa mi stalo, že aj napriek liekom a masti som krv mala znova, jasnočervenu, a to som normalne cítila ako keby som sa natrhla aj ma to pobolievalo, štipkalo a pod. Pár mes. na to som si nahmatala vonkajší hemeroid, ktorý sa ale dal zatlačiť to ma trápilo pár dní. 2 týždne dozadu som bola znova u chirurga z dôvodu pichavej bolesti na ľavej strane brucha, zhodnotil to niečo ako koliku, funkčnú záležitosť. Dnes som si ráno dala psilium, ovsene vločky a kávu a trochu mi zdulo brucho tak som šla na wc kde som ale dost hodne tlacila, aj sa mi podarilo ale skôr nie tuho ale take vlacnejsie kusky a v mise som si poto nasla krv :( myslite ze je to z tych praskliniek v koneciku lebo ma to ako keby postipkava, to tlacenie bolo hrozne ako keby uplne na prazdno a potom bum... nechcem vyzerat ako histerka a zas utekat ku chirurgovi (pred 2 tyzdnami mi kontroloval aj konecnik) nemate niektora podobny problem? krv je vzdy jasna cervena cerstva... od vtedy sm bola este 2x ale uz ziadna krv a ani som tak silno netlacila... dakujem za kazdu odpoved :(
To máš z tých hemoroidov a to ked sa raz začne ozývať tak to sa len zmierni, chvílu je klud a potom sa to zase ozve. Lieky treba brať furt - Detralex, a natierat sa masťou a davat si napr. čípky Faktu aj preventívne. Dostatok tekutín, vlákniny. Je to cele neprijemne ale podla mna je to beh na dlhšiu trať.
@sardinka335 doktor mi hemeroidy nediagnostikoval mne sa potom len objavili a ani som mu to pred tymi 2 tyzdnami nespomenula... on mi v decembri diagnostikoval trhliny v konecniku...a dal mi presne tie tabletky detralex nvm ci sa daju aj bez predpisu kupit a mast factu
priznam sa ze to natieranie zanedbavam...
@mama321 Detralex sa bez predpisu kupit neda, niečo podobne je Mobivenal - tiez obsahuje hesperidin, diosmin tie učinne latky na zily, cievy, a je volnopredajny.
Existuju aj tzv. dilatatory, ktorymi sa uvolnuje konečnik a vraj to niektorým pomaha pri zahojeni trhlin.
@sardinka335 dakujem za rady...velmi som sa prelakla ...aby som nemala nador v crevach :(
@mama321 Tak vyšetrenie - kolonoskopiu.
No ešte pred tým začni brať vážne užívanie liekov, mastí, čo ti lekár predpísal. A denne zjedz niekoľko porcií ovsených vločiek a biely jogurt, zakysanky, kefírové mlieko. Hrsť sušeného ovocia a orechov a semien. Denne! Dostatok tekutín, najmä čistej vody a nesladených čajov. V týchto horúčavách cca 3l a j viac.
Po niekoľkých dňoch až týždňoch môžeš čakať zlepšenie.
Zvys uzivanie vlakniny vela vela t3kutin qby bola stolica vlacna a netlacit nasilu plus pro iotima a lieky od lekara....mala som nieco podobne a jedine co pomaha je 3x denne 2lyzicky psylia a min 3-4litre tekutin plus vyhybat sa korenenemu, pikantnemu , cukru a potravinam kt zapekaju ako ryza, mrkva, banay atd.... ja som brala aj duphalac..... a kupel z dubovej kory
A obmedzit aj kavu, cierny caj celkovo kofeinove napoje
@lorela na koleoskopiu som sa pytala dr ked somt am bola v decembri a povedal ze to nie je potrebne ze to mam trhlinky v konecniku... robil mi aj 2 tyzdne dozadu krvny obraz a povedal keby tam je nador alebo nieco take tak mi to krvny obraz ukaze tak ze by som bola napr chudokrvna a mala zle vysledky... no vysledky boli ok...
robil mi aj sono celej brusnej dutiny a vsetko bolo ok....
no hlavne ze si to hovorim a aj tak to spravim :(
@mama321 ja som mala tiez presno to co popisujes a tiez som tlacila lebo tlaky som mala lenze potom vzdy krv, konecnik ma bolel...atd aj som bola u lekara mne pomohol aj dost duphalac a potom ako som pisala vela vlakniny, probiotika al. kyslomliecne produkty kefir, biely jogurt atd a vela vela vela vela tekutin... ono tym ze tlacis ide to nasilu konecnik nema cas sa kedy ani zahojit...takze je de facto stale podrazdeny...
a este ak mas nutkanie na potrebu treba ist hned nie to odkladat...a nezdrziavat...
@lorela 6na sone celej brusnej dutinny som bola 2 tyzdne dozadu... A odbery krvi mi robili tiez....dr povedal ze je vsetko ok vsetky vysledky kolenoskopiu mi ani raz nespomenul ani v dec.ani teraz ale teraz som bolauneho kvoli bolestilavej strany brucha co skonstatoval zejenieco ako kolika co maju deti zo zapchy
som zehlila uz som poslala
@mama321 ano,tiez problemy so stolicou.. a to som sa vyhybala vsetkemu,co by zapchu mohlo sposobit,pila som vela tekutin,inac pijem malo,skusila som fakt vsetko mozne a nic mi nepomohlo,az tieto probiotika.. prve dni som mala strasne bolesti,bala som sa chodit aj na wc.... trvalo to asi tri tyzdne kym som sa dala dokopy.. cele mi to zrejme sposobili antibiotika,ktore mi uplne rozhadzali crevnu mikrofloru.. takze nemala som to po porode ako ty.. a este skus faktu cipky,tie si chvalia aj zeny po porode a aj ja som bola s nimi spokojna. Prajem skore vyriesenie tychto komplikacii,lebo viem ake je to hrozne.. drzkaj sa.

Probiotika neužívas? Rano by si mala začínať pohárom vlažnej vody a nie kávou