icon

Problémy so zápchou

mama321
28. jún 2016

Ahojte maminky, som už zúfala :( po pôrode mám dosť veľké problémy so zažívaním a wc. Stravu som sa snažila upraviť, no ani to veľa krát nepomáha. Vdecembri min roku som si pri potrebe vsimla dost krvi vo wc tak som celá vyplašená utekala k chirurgovi, ktorý mi zistil trhliny v konečníku. Dal mi lieky a masť na natieranie, no občas sa mi stalo, že aj napriek liekom a masti som krv mala znova, jasnočervenu, a to som normalne cítila ako keby som sa natrhla aj ma to pobolievalo, štipkalo a pod. Pár mes. na to som si nahmatala vonkajší hemeroid, ktorý sa ale dal zatlačiť to ma trápilo pár dní. 2 týždne dozadu som bola znova u chirurga z dôvodu pichavej bolesti na ľavej strane brucha, zhodnotil to niečo ako koliku, funkčnú záležitosť. Dnes som si ráno dala psilium, ovsene vločky a kávu a trochu mi zdulo brucho tak som šla na wc kde som ale dost hodne tlacila, aj sa mi podarilo ale skôr nie tuho ale take vlacnejsie kusky a v mise som si poto nasla krv :( myslite ze je to z tych praskliniek v koneciku lebo ma to ako keby postipkava, to tlacenie bolo hrozne ako keby uplne na prazdno a potom bum... nechcem vyzerat ako histerka a zas utekat ku chirurgovi (pred 2 tyzdnami mi kontroloval aj konecnik) nemate niektora podobny problem? krv je vzdy jasna cervena cerstva... od vtedy sm bola este 2x ale uz ziadna krv a ani som tak silno netlacila... dakujem za kazdu odpoved :(

Strana
z2
katka553
28. jún 2016

@mama321 no urcite natieraj,cipky aj mast a prejde ti to.. potom uz len zariadit pravidelnu stolicu a budes mat s tym pokoj 😉

mama321
autor
28. jún 2016

@katka553 dakujem za povzbudenie dufam ze to prejde a nebude to nic vazne uz som premyslala aj cez kolonoskopiou :/ ... dufam ze nebude treba

katka553
28. jún 2016

@mama321 s kolonoskopiou kusok pockaj,ak ti to neustupi,potom skus vysetrenie.. aby si nieco nezanedbala.. ale myslim,ze ti to treba nebude,pravidelne natieraj a papaj tie probiotika,ak ti nezaberu tie co mas,kup tie biopron 9 premium,dufam,ze ti pomozu ako mne 😉 ja som citila zmenu po par dnoch..

mama321
autor
28. jún 2016

@katka553 dakujem velmi pekne za rady a povzbudenia 🙂

katka553
28. jún 2016

@mama321 za malicko,hlavne nech ti to pomoze 😉 potom daj vediet.. drzim palce

mama321
autor
28. jún 2016

@katka553 jasne napisem ip 🙂

maryah
28. jún 2016

@mama321 ja som sa so zápchou trápila dva mesiace, jedla som psylium, vlákninu... Vieš čo mi pomáha? Slivková šťava. Keď sa mi nedalo ísť na potrebu tak som si dala glycerínové čípky, stolica zmäkne a ľahko sa dá potom vyprázdniť.

mama321
autor
28. jún 2016

@maryah mna zapcha trapi dlhodobo... :/ od porodu... slivkova kapustova stava nic nepomaha... :( teraz som zacala jedavat pravidelne psyllium (dost zjemnuje stolicu) vlocky, zeleninu ovocie... dufam ze sa to upravi

maryah
29. jún 2016

@mama321 držím palce lebo je to ťažké, mne to išlo už na psychiku ☹ ten psyllium mne práveže nepomáhal, ale u každého je to iné. U mňa to tá slivková šťava trochu rozbehla no asi mi začínajú hemoroidy lebo mám pri námahe, tlačení zdúrené žily okolokonečníka, následky tej zápchy, tlačenia 🙂

mama321
autor
29. jún 2016

@maryah vcera som si dala psyllium+ovsene vlocky+probiotika+jablka 2ks+zeleninova polievka+biely proioticky jogurt +vecer som si nakrajala este zeleninu a dnes rano pekne bez problemov a bez krvi 🙂 ani som sa nepucila ani nic 🙂 tak som rada dufam ze to pojde takto aj dalej, dnes som si dala psyllium zapila 3dcl ale teplej vody bol to hnus ale pomohlo zjavne 🙂

maryah
29. jún 2016

@mama321 tak to je super 🙂 Ja si dávam aj ľanové semená do vločiek. To psylium si zapijem pol litra teplej vody. Je ten psylium hnusný, ale čo už.

janula2011
29. jún 2016

..psylium si dajte do acidka, vtedy nie je az taky hnusny

mama321
autor
29. jún 2016

@janula2011 dakujem za typ 🙂

mama321
autor
29. jún 2016

@maryah psyllium mi az tak nevadilo ako ta tepla voda :D

0silvia0
29. jún 2016

@mama321 ja konzumujem psyllium v studenej citrónovej vode, v čistej vode a ešte k tomu teplej by som to do seba nenasúkala. Vytlačím citrón do studenej vody, zamiešam psyllium a v pohode...

mama321
autor
1. júl 2016

no je to dost hnusne ako teplavoda samotna nie je moc chutna ale ked zatial zabera...:D

mama321
autor
8. júl 2016

maminy... kolko si psyllia davate?... ja polievkovu lyzicku ale mam psyium to hnedo cierne tie zrniecka a niekedy idem na wc len raz inokedy 2x potom 3 potom nejdem a vcera 4x.... nehapruje to moc? .... dakujem

Strana
z2