Problémy so zápchou
Ahojte maminky, som už zúfala :( po pôrode mám dosť veľké problémy so zažívaním a wc. Stravu som sa snažila upraviť, no ani to veľa krát nepomáha. Vdecembri min roku som si pri potrebe vsimla dost krvi vo wc tak som celá vyplašená utekala k chirurgovi, ktorý mi zistil trhliny v konečníku. Dal mi lieky a masť na natieranie, no občas sa mi stalo, že aj napriek liekom a masti som krv mala znova, jasnočervenu, a to som normalne cítila ako keby som sa natrhla aj ma to pobolievalo, štipkalo a pod. Pár mes. na to som si nahmatala vonkajší hemeroid, ktorý sa ale dal zatlačiť to ma trápilo pár dní. 2 týždne dozadu som bola znova u chirurga z dôvodu pichavej bolesti na ľavej strane brucha, zhodnotil to niečo ako koliku, funkčnú záležitosť. Dnes som si ráno dala psilium, ovsene vločky a kávu a trochu mi zdulo brucho tak som šla na wc kde som ale dost hodne tlacila, aj sa mi podarilo ale skôr nie tuho ale take vlacnejsie kusky a v mise som si poto nasla krv :( myslite ze je to z tych praskliniek v koneciku lebo ma to ako keby postipkava, to tlacenie bolo hrozne ako keby uplne na prazdno a potom bum... nechcem vyzerat ako histerka a zas utekat ku chirurgovi (pred 2 tyzdnami mi kontroloval aj konecnik) nemate niektora podobny problem? krv je vzdy jasna cervena cerstva... od vtedy sm bola este 2x ale uz ziadna krv a ani som tak silno netlacila... dakujem za kazdu odpoved :(
@mama321 s kolonoskopiou kusok pockaj,ak ti to neustupi,potom skus vysetrenie.. aby si nieco nezanedbala.. ale myslim,ze ti to treba nebude,pravidelne natieraj a papaj tie probiotika,ak ti nezaberu tie co mas,kup tie biopron 9 premium,dufam,ze ti pomozu ako mne 😉 ja som citila zmenu po par dnoch..
@mama321 držím palce lebo je to ťažké, mne to išlo už na psychiku ☹ ten psyllium mne práveže nepomáhal, ale u každého je to iné. U mňa to tá slivková šťava trochu rozbehla no asi mi začínajú hemoroidy lebo mám pri námahe, tlačení zdúrené žily okolokonečníka, následky tej zápchy, tlačenia 🙂
@maryah vcera som si dala psyllium+ovsene vlocky+probiotika+jablka 2ks+zeleninova polievka+biely proioticky jogurt +vecer som si nakrajala este zeleninu a dnes rano pekne bez problemov a bez krvi 🙂 ani som sa nepucila ani nic 🙂 tak som rada dufam ze to pojde takto aj dalej, dnes som si dala psyllium zapila 3dcl ale teplej vody bol to hnus ale pomohlo zjavne 🙂
..psylium si dajte do acidka, vtedy nie je az taky hnusny
@janula2011 dakujem za typ 🙂
no je to dost hnusne ako teplavoda samotna nie je moc chutna ale ked zatial zabera...:D
maminy... kolko si psyllia davate?... ja polievkovu lyzicku ale mam psyium to hnedo cierne tie zrniecka a niekedy idem na wc len raz inokedy 2x potom 3 potom nejdem a vcera 4x.... nehapruje to moc? .... dakujem

@mama321 no urcite natieraj,cipky aj mast a prejde ti to.. potom uz len zariadit pravidelnu stolicu a budes mat s tym pokoj 😉