icon

Problémy so zubami

petra372016
2. máj 2022

Ahojte baby. Dosť dlho mám problémi z zubami. K zubárovi mám panicky strach ísť. Nakoľko som si istá že to by musel robiť postupne všetky zuby. ( Ďasná sa mi odsúvajú od zubou a zuby mám úplne čierne) No som v stave pri ktorom už 7 tabletiek za deň od rána do večera mi nepomáhajú aj tak mám bolesti. Ja viem budete má súdiť. Aká som hlúpa keď nejdem k zubárovi. No v pätnástich mi dávali blombu a veľmi ma to bolelo. Doktor bol otrasný. Vrieskal po mne. A od vtedy nedokážem ísť k zubárovi. Ale k veci. Včera som mala zase veľké bolesti. Za 4 hod. Som zjedla 3 tabletky a aj prášok od bolesti. A nepomohlo. Dala som si propolis ktorý som kúpila v lekárni. A mala som menšie bolesti. No teraz nemôžem jesť. Celá pravá strana jazyka má bolí. Ani vyprávať sa mi bohvie ako nedá. Keď som si pozrela ústa tam kde má to boli mám tak malé hrče. A boli má aj ucho. Neviete mi povedať či to je z propolisu? Alebo skôr nejaká ústna infekcia? Napadlo ma či to nemôže byť ústna infekcia a tá sa mi dostala aj na ďasná? možno to je blud no neviem. Nestretla ste sa niektorá s tým? Mám to takto dosť dlho. Dva tri dni to boli a potom prestane. Tizden kľud a potom znovu.

lucia147852
2. máj 2022

No s týmto stavom buď za chvíľu cela opuchnes a budeš mat bolesti ako hrom alebo dostaneš otravu krvi. Čo ti k tomu mame povedať. Treba navštíviť psychiatra a potom zubára. Dáva sa aj premedikacia ako xanax aby si zákrok lepšie znášala. Ten problém nezmizne. Bude len horší a horší. Takze to že to odkladas to situáciu vôbec nezlepšuje.

mondolina
2. máj 2022

@petra372016
daj si spraviť zuby v narkóze, psychiater ti môže dať aj doporučenie. netráp sa zbytočne a neodkladaj to.

martija
2. máj 2022

Nechcem strašiť, ale zarábaš si na veľké zdravotné problémy. Nechce sa mi veriť, že naozaj si to nechala zájsť až tak ďaleko. Ved už len tabletky od bolesti sú zabijakom na pečeň a pokazené zuby spustia rad chorôb v celom organizme. Ani netreba moc googlit a zistíš, že si odpáliš úplne zdravie a horšie..
https://zivot.pluska.sk/zdravie/rozbusky-ustach...

nnnuuunnn
2. máj 2022

Tú sumu si teraz tiež nechcem predstaviť 🤦🏻‍♀️

kittykat22
2. máj 2022

@petra372016 zuby ti mozu spravit aj v celkovej narkoze a mozes si to dat spravit na splatky. Neboj, niesi prva ani posledna co sa boji. Obvolaj sukromne kliniky a povedz, co ta trapi - na takej kde na recepcii pre teba budu mat pochopenie, to je ta, kde ti pomozu. V momente ked sa uz recepcna alebo sestra ofukuje, tak to nema zmysel. Empatie moc nepobrala a treba ist inam.

7kikuska7
2. máj 2022

Neodkladat to a ísť k zubárovi. Zdravie by malo byt prvoradé. Tiež treba prihliadnut na to, že od kedy si mala 15 už uplynul nejaký čas a nie všetci zubári si neempaticky....existuju anestetika.

simona92101
2. máj 2022

@petra372016 neodkladaj to,vyzera to na zapal okostnice,preto ta boli aj ucho a nic nezabera.to uz je na ATB! A nie z propolisu.najdi si dobreho zubara,povedz co je vo veci a rychlo konaj.a hlavne,priprav si penazenku ..

marcellka32
2. máj 2022

No moja, taký zápal okostnice nie je žiadna sranda....zubár ti dá injekcie na umrtvenie, mne dal aj 3 keď mi ťahal zub, hlavne to treba riešiť

alexka89
2. máj 2022

Daj fotku ako tie zuby vyzerajú.😁😆...no ak už máš čierne a bolesti tak už máš riadne zápaly ...nejaké hnisy ty tlačia na nervy a to ty spôsobuje opuchy a bolesti ... tablety ty pokazené choré zuby a ďasná nepreliecia....daj si ich vytrhat a nechaj si spravyt nové korunky máš pokoj s ošetrovanim na dlhé roky ....zanedbané zuby môžu spôsobiť aj smrť keďže nervové zakončenia idú cez celé telo netráp sa zbytočne a neodkladaj to.

solange7
2. máj 2022

@petra372016 fiha. Daj na rady vyssie a urcite to ries. Ziaden zubar na teba vrieskat nebude. Tie casy kedy zubari vrieskali na deti uz su davno prec. V zubnej ambulancii ti pomozu a prekonzultuju s tebou co dalej. V prvom rade si ale musis dat osetrit tie zapaly, tabletky ti nepomozu. V niektorych pripadoch je to zivot ohrozujuci stav.

heln
3. máj 2022

@petra372016 ahoj, necitala som komentare a rovno ti napisem.
nebudem ta sudit, lebo ta chapem, pretoze som zazila nieco podobne ako ty, neprijemnych zubarov, ktori bolestivo vrtali, ze som dostala obrovsky strach, paniku, prejavy uzkosti, ale vsetko som prekonala a chodim k takej zubarke, ktora so mnou nediskutuje o anesteze, ale mi ju da a z navstevy u nej uz vobec nemam problem a ani strach.
a ano si hlupa, podla toho co opisujes, mozes mat poriadnu infekciu a ta infekcia moze napadnut srdce, oblicky, alebo mozes dostat sepsu.... pripadne rakovinu kosti.
takze ak ti je tvoj zivot aspon trochu mily, a nechces zit v nezmyselnych bolestiach, najdi si dobreho zubara, ktory bude urcite riadne zhrozeny ale urobi ti to, uz nezijeme v stredoveku, toto su normalne riesitelne veci.

luccija
3. máj 2022

@petra372016 zničis si pečeň od liekov a tak či tak zuby musia ísť von, plus liečiť ďasná.Nehovoriac o kozmetickom efekte.
Chod k zubarovi najprv osobne povedz o veľkom strachu dajú Ti lieky na ukludnenie plus RTG a pustí sa do toho.Zubar Ti nič vyčítať nebude.Moznosti máš veľa podľa financií koľko si ochotná do toho investovať.Ale nečakaj na nič, lebo dostaneš zápal okostnice či iné problemy