icon

Problémy so zubom po endodoncii

dominika1277
Dnes o 09:13

Ahojte, už som zúfalá tak preto píšem sem snáď mal niekto podobnú skúsenosti. Na konci marca mi bol robený zub, endodoncia, všetko s mikroskopom, neskrestanske peniaze, proste všetko Okej až do novembra. Bolel ma ten zub tak mi dali antibiotika Dalacin že keď je to zápal tak sa to ukľudní ale nevieme na ako dlho. Teraz pred vianocami to zase začalo, samozrejme bolesť išla až do uši, krku a boli to stále. Aby sme sa rozumeli bola som u troch zubárov konzultovať tento zub, na RTG neni nič, robili mi 3D CT RTG, proste nikde žiadny zápal, absolútne nič. Je to posledná stolička ktorú na tej strane mám a nechcem o ňu prísť ale už som nervy z toho všetkého tak rozmýšľam nad vytrhnutim, lebo možnosti sú reendodoncia 650€ ale nemusí byt úspešná, alebo implantát 1600€ na ktorý fakt prostriedky teraz nemám lebo som v novej práci krátko.. ak máte nejaké skúsenosti čo vám pomohlo, kto vám pomohol, Zubar , odborník, alebo nejaká normálna cena implantátu, tak prosím dajte vedieť, reálne rozmýšľam nad trhanim zajtra na pohotovosti takže musím si to rozmyslieť 😄 ďakujem ❤️

doriiis
Dnes o 09:26

Daj si ho vytrhnúť a našetri si na implantát. Chvíľu bez neho vydržíš.

dzulli1980
Dnes o 09:38

Pokiaľ Ti ten zub robil ozajstný odborník pod mikroskopom atď. a následné kontroly, RTG atď. robili tiež na klinike so špičkovými prístrojmi a nenašlo sa nič - daj si skontrolovať temporomandibulárne kĺby (spánkovo-sánkové) - u mňa bolesť spôsoboval tento problém.

anonym_48e9cf
Dnes o 10:56

@dominika1277 a naco ju tam mas?
Zbytocnost
Pekne sa na tebe nabalili
Na tej strane nemas druhu osmicku, v podstate tu co mas ani nepouzivas kedze nema svoju dvojicku ako hryznu plochu
Von cim skor, fakt tolko investovat do osmicky a trapit sa bolestou, ja sa ti normalne cudujem

dominika1277
autor
Dnes o 11:17
@anonym_48e9cf

@dominika1277 a naco ju tam mas?
Zbytocnost
Pekne sa na tebe nabalili
Na tej strane nemas druhu osmicku, v podstate tu co mas ani nepouzivas kedze nema svoju dvojicku ako hryznu plochu
Von cim skor, fakt tolko investovat do osmicky a trapit sa bolestou, ja sa ti normalne cudujem

@anonym_48e9cf to neni osmička, je to sedmička, nakoľko ja nemám osmičky ani na jednej strane a ani mať nebudem.

zeldia
Dnes o 11:22
@dominika1277

@anonym_48e9cf to neni osmička, je to sedmička, nakoľko ja nemám osmičky ani na jednej strane a ani mať nebudem.

@dominika1277 natvrdo: dohodni sa v banke na pôžičke môže byt aj kreditná karta a požičaj si, za rok a pol splatis a netráp sa.

anonym_48e9cf
Dnes o 11:25
@dominika1277

@dominika1277 uz by som do toho zibu neivestovala dalej

dominika1277
autor
Dnes o 11:39

Ďakujem dievčatá asi máte pravdu kašlem na to, vydržím nech mi to výberu a poriesim si termín na implantát. Najhorsie je že ma boli už aj zub oproti takže kopec srandy 🥲 len už som prišla o dosť zubov tak som sa chcela tomu vyhnúť ale očividne sa nevyhnem.

wiliam3royal
Dnes o 12:06

Ano, vlastne zuby su vlastne to ti verim, ale ked sa na tebe umelo tyto biely nenazranci iba nabaluju, nema to zmysel, clovek len plati ako besny, trpi bolestou ako zviera, nevyspi sa, poriadne sa nenaje a nenapije, to uz je diskomfort života.

Diskomfort:

->znamená pocit nepohodlia, nepohody, či miernej nepríjemnosti, ktorý môže byť telesný (napr. bolesť, tlak) alebo duševný (napr. rozpačitosť, nepokoj). Je to opak komfortu (pohodlia) a vyjadruje nepríjemný, ale nie zvyčajne vážny stav.

1.Telesný diskomfort: Necítite sa dobre fyzicky, niečo vás mierne bolí, tlačí, svrbí, alebo máte celkovo nepríjemné fyzické pocity.

2. Duševný/Psychický diskomfort: Cítite sa duševne nepohodlne, nesvoji, rozpačito, alebo máte pocit vnútorného nepokoja či napätia.

Zjednodušene: Je to stav, kedy sa necítite úplne dobre, či už po tele alebo na duši, na rozdiel od stavu pohody a komfortu