Problémy spôsobené krčnou chrbticou
Ahojte, aké problémy vám spôsobila krčná chrbtica? Ďakujem
Ja som mala po úraze (posunula som si 2 stavce podľa rtg) bolesti hlavy vo vlnách a vystreľujúcu bolesť do pleca, časom aj do lakťa a niekedy až po prsty na ruke.
Záleží čo sa posunie a kam to tlačí...
@lubina aj mne hučí v uchu, tiež ma poslednú dobu stále bolí hlava a cítim sa tak čudne. Je mi zle, ale neviem popísať ani ako zle. Celý život sa hrbim, musím s tým prestať. Na masáže chodím, ale musím začať aj cvičiť doma asi. Neviem.ci to pripísať tej chrbtici. Ale asi áno. Preto sa pýtam, čo môže spôsobiť tá krčná.
Ja mam problemy s krčnou chrbticou, pred par dňami mi asi tam niečo pricviklo nejaky nerv a nemohla som dať ruku do zadu, guajacuran mi to pomohol uvolniť , planujem ist na mr, nech viem, lebo uz niekedy od bolesti plačem, zatial chodim na pravidelne masaže
Mňa s krčnej bolí celé rameno a už to vyústilo tak,že už pravou rukou nič nevládzem ako kedysi a najhoršie večer a v noci od pleca ma bolí celá ruka, paže akoby presilené .V kľude trhavé bolesti. Predtým ma neskutočne bolievala a pravidelne ma seklo v krku,tlačilo až na oči a bolesť hlavy. Muž zase závraty s krčnej chrbtice.
Ďakujem, pomohli niekomu z vás rehabky alebo cvičenie doma? Alebo nič?🥴😮💨
Spočiatku nie,ale po čase určite áno. Rehabilitácie aj cvičiť doma.
Ale v kombinácii liekov na uvoľnenie svalov, obstreky .Teraz s ramenom som zatiaľ nebola a trápim sa sama už najmenej 2 roky.Ale viem, že to je s krčnej.
Ja som nebola ochotná čakať, keďže som mala poúrazový stav, tak som išla k súkromnému neurológovi, ktorý robí aj akupunktúru a naprávanie. Ukázala som mu rtg snímky, najskôr mi dal akupunktúrne ihly na uvoľnenie a potom napravil čo sa dalo. Keďže som to nemala dlho mimo (menej ako týždeň), tak úľava prišla po pár hodinách.
Samozrejme, cvičenie by mi pomohlo udržať to z dlhodobého hľadiska, ale na akútny stav nie je cvičenie doma podľa mňa dostatočné.
mne slzilo lave oko a mala som neustaly pocit chladu na lavej polovici hlavy.
Pomohol neurológ... Najskôr som to prehliadka poslalo hučalo v ušiach 🙈😄 bola mi neskutočná zima a časom mi začali hrozne závraty padala som do jednej strany. Skončila som na MRmozgu rehabilitácie vtedy neboli vôbec vhodné. Pomohol mi betahistin lieky proti závratom a keď sa to urodilo potom rehabilitácie... Radšej ísť k neurológovia čím skôr ❤️ skóre uzdravenie prajem.
@maytee ja teraz mám akurát betahistin v taške. Bola som v lekárni. 🙂Snáď pomôže na tinnitus
@cukroska ahoj presne toto co ty popisujes mam aj ja. Už 2 mes vkuse ma boli práva ruka a už normálne som z toho na nervy. Chodila som minulý rok v decembri na rehabky .. pred tím som to nemala . Tak neviem ci mi to toto vyvolalo alebo mam v ruke nejaký zapal. A tiež mi aj v noci taka bolest udrie do lakťa ze nechapem

Mne sposobila tinutus, stale mi huci v usiach. A samozrejme boli na aj ta chrbtica a hlava z toho.