Prolaps rekta - rektokela
ahojte,
pravdepodobne následkom pôrodu som dospela k tomuto problému. mam za sebou operaciu. nájdem tu ešte niekoho kto sa s tým stretol a ako sa s tým dá popasovať? 🙏
@tifinka mam pokles maternice, ktory je citelny aj pri chodzi, hlavne po vacsej zatazi je to neprijemne. Dalej pokles zadnej steny posvovej.,problemy sa vyskytli asi cca 2 tyzdne po porode, neskutocny tlak na konecnik, problem s vyprazdnenim, ale zapchu som nemala. Aj teraz mam stale nepríjemné tahave pocity v konecniku. Kvôli poklesu mam problem aj v intimnej oblasti, pri menštruácii nemozem používať ani tampony, proste cele zle
@trgypadl no mne našťastie maternica nepoklesla, ale plastiku zadnej steny posvy mi robili, na jednodnovke, trvalo to asi 10min a na obed uz som bola doma..a vobec to neboli ani po operacii nic..je to len neprijemne trochu. ja som mala ale klesnuty konečníku cize mne to robili na chirurgii a teda som mesiac a pol po operacii a boli to stale. urcite si to daj spravit. ale pracuju a tym aj fyzioterapeuti ale teda musis najst toho správneho..
@trgypadl ja som to zacala riesit hned ako to zacalo. bohuzial sama som si hladala co mi je lebo vsade som "bola v poriadku" ..ale v juli som porodila, v januari mi operovali zlcnik, v aprily tusim plastika posvy a teraz operacia konecnika. ale ja som mala dlhe cakacie doby vsade na vysetrenia. na rtg som cakala 4 mesiace napr 🤦🏼♀️ ale ja som sa uz isla zblaznit. 2 roky som sa nevedela poriadne vykakat to uz bolo velmi zle
ahojte. tiez mam po operacii, ale chcela by som sa opytat, ci uz normalne sportujete, alebo je lepsie sa urcitym sportom/cvikom dlhodobo vyhybat. dakujem

@tifinka ahoj, ja mam rovnaky problem, ale zatial som len rok po porode. Kde si sa dala operovat?ako si sa citila po zakroku,? dakujem za info