icon

Prosím pomôžte mi s psoriázou

loakuuaiakk
Včera o 23:22

ahojte mám 17 rokov a pred mesiacom mi diagnostikovali psoriázu.

prvý fľak sa mi objavil vo februári tohto roku ale neriešili sme to. V septembri sa mi však výrazne fľaky zhoršili zväčšovali a pribúdali.

nakoniec som išla pred mesiacom ku kožnej a tá mi ju diagnostikovala. dala mi antibiotiká, alergimed a enstilar penu na telo a nakazala dietu. všetko sa mi zlepšilo Ale akonáhle som vysadila lieky a penu sa mi všetko vrátilo.

snažím sa stravovať zdravo ale priznám sa fajčím iqos.

pomôžte mi niekto neviem čo mám robiť a má to veľký vplyv na moju psychiku a sebavedomie.. som zufala a psychicky na dne.

ak máte niekto skúsenosti alebo poznáte niekoho so psoriázou podelte sa o čokoľvek prosím. budem si to veľmi vážiť❤️

loakuuaiakk
autor
Včera o 23:26

ešte som zabudla.. pýtala som sa kožnej aj na biologickú a systémovú liečbu ale povedala že to je pre pacientov na inom leveli.

biba_18
Včera o 23:28

psoriazu zhoršuje okrem iného aj stres 😏 takže sa hoď do kľudu a maj na pamati že si na tom dobre, keď nie si na tom leveli že musíš brať bioliečbu alebo dokonca nemusíš byť hospitalizovaná 😏

loakuuaiakk
autor
Včera o 23:29
@biba_18

psoriazu zhoršuje okrem iného aj stres 😏 takže sa hoď do kľudu a maj na pamati že si na tom dobre, keď nie si na tom leveli že musíš brať bioliečbu alebo dokonca nemusíš byť hospitalizovaná 😏

@biba_18 ďakujem za odpoveď.. snažím sa velmi ale niekedy sa to nedá..

biba_18
Včera o 23:30

určite životospráva pomáha. aj to fajčenie by bolo dobré zredukovať …

biba_18
Včera o 23:33

ale chápem ťa. ja som mala otca psoriatika a keď som si ako veľmi mladá objavila fliačik vo vlasovej časti dostala som až hysterický záchvat 😏 ja psoriazu nemám, ale brat ju má ale zďaleka nie v takom stave ako mal otec. ale môj otec na źivotosprávu absolútne nedbal. brat je na tom predsa len trochu lepšie. na alkohol je úplne stopka…

loakuuaiakk
autor
Včera o 23:33
@biba_18

určite životospráva pomáha. aj to fajčenie by bolo dobré zredukovať …

@biba_18 Áno je to tak. Len tým Že si upieram v strave cukor Lepok tak mám nutkanie na nikotin..

loakuuaiakk
autor
Autor odpoveď zmazal
biba_18
Včera o 23:36

@loakuuaiakk ja by som robila všetko pre to, aby som to mala pod kontrolou 😏

loakuuaiakk
autor
Včera o 23:38
@biba_18

@loakuuaiakk ja by som robila všetko pre to, aby som to mala pod kontrolou 😏

@biba_18 Ďakujem moc veľmi mi pomáha aj to keď si uvedomím že nie som jediná na svete a takmer 1/50 ludi na svete ju ma tiez.

liz_lemon
Včera o 23:38
@loakuuaiakk
Odpoveď bola zmazaná

@loakuuaiakk mas 17, takze aky problem mas s vysadenim alkoholu?

loakuuaiakk
autor
Včera o 23:40
@liz_lemon

@loakuuaiakk mas 17, takze aky problem mas s vysadenim alkoholu?

@liz_lemon nemám problém s vysadením alkoholu len som sa spýtala ci je potrebne ho uplne obmedziť aj do budúcna.

anonym_a6ae34
Dnes o 00:07

Muz ju ma na laktoch a kolenach,ale uz sa mu to zlepsuje,nic neuziva,nic nemasti.Naucila som ho zit s tym v pohode.Ked sme spolu zacinali,mal stale dlhy rukav aj cez leto ked bolo horuco.Ked to pochopil zacal aj kratky rukav nosit cez leto,a je s tym ok.
Dcera to zdedila po nom,ma to hlavne za usami,ani nausnice nemoze nosit.Tam som to mastila,aj jej to zmizlo.