Prosím pomôžte mi s psoriázou
ahojte mám 17 rokov a pred mesiacom mi diagnostikovali psoriázu.
prvý fľak sa mi objavil vo februári tohto roku ale neriešili sme to. V septembri sa mi však výrazne fľaky zhoršili zväčšovali a pribúdali.
nakoniec som išla pred mesiacom ku kožnej a tá mi ju diagnostikovala. dala mi antibiotiká, alergimed a enstilar penu na telo a nakazala dietu. všetko sa mi zlepšilo Ale akonáhle som vysadila lieky a penu sa mi všetko vrátilo.
snažím sa stravovať zdravo ale priznám sa fajčím iqos.
pomôžte mi niekto neviem čo mám robiť a má to veľký vplyv na moju psychiku a sebavedomie.. som zufala a psychicky na dne.
ak máte niekto skúsenosti alebo poznáte niekoho so psoriázou podelte sa o čokoľvek prosím. budem si to veľmi vážiť❤️
psoriazu zhoršuje okrem iného aj stres 😏 takže sa hoď do kľudu a maj na pamati že si na tom dobre, keď nie si na tom leveli že musíš brať bioliečbu alebo dokonca nemusíš byť hospitalizovaná 😏
psoriazu zhoršuje okrem iného aj stres 😏 takže sa hoď do kľudu a maj na pamati že si na tom dobre, keď nie si na tom leveli že musíš brať bioliečbu alebo dokonca nemusíš byť hospitalizovaná 😏
@biba_18 ďakujem za odpoveď.. snažím sa velmi ale niekedy sa to nedá..
určite životospráva pomáha. aj to fajčenie by bolo dobré zredukovať …
ale chápem ťa. ja som mala otca psoriatika a keď som si ako veľmi mladá objavila fliačik vo vlasovej časti dostala som až hysterický záchvat 😏 ja psoriazu nemám, ale brat ju má ale zďaleka nie v takom stave ako mal otec. ale môj otec na źivotosprávu absolútne nedbal. brat je na tom predsa len trochu lepšie. na alkohol je úplne stopka…
určite životospráva pomáha. aj to fajčenie by bolo dobré zredukovať …
@biba_18 Áno je to tak. Len tým Že si upieram v strave cukor Lepok tak mám nutkanie na nikotin..
@loakuuaiakk ja by som robila všetko pre to, aby som to mala pod kontrolou 😏
@loakuuaiakk ja by som robila všetko pre to, aby som to mala pod kontrolou 😏
@biba_18 Ďakujem moc veľmi mi pomáha aj to keď si uvedomím že nie som jediná na svete a takmer 1/50 ludi na svete ju ma tiez.
@loakuuaiakk mas 17, takze aky problem mas s vysadenim alkoholu?
@loakuuaiakk mas 17, takze aky problem mas s vysadenim alkoholu?
@liz_lemon nemám problém s vysadením alkoholu len som sa spýtala ci je potrebne ho uplne obmedziť aj do budúcna.
Muz ju ma na laktoch a kolenach,ale uz sa mu to zlepsuje,nic neuziva,nic nemasti.Naucila som ho zit s tym v pohode.Ked sme spolu zacinali,mal stale dlhy rukav aj cez leto ked bolo horuco.Ked to pochopil zacal aj kratky rukav nosit cez leto,a je s tym ok.
Dcera to zdedila po nom,ma to hlavne za usami,ani nausnice nemoze nosit.Tam som to mastila,aj jej to zmizlo.

ešte som zabudla.. pýtala som sa kožnej aj na biologickú a systémovú liečbu ale povedala že to je pre pacientov na inom leveli.