icon

Ako najlepšie podporiť partnera pri liečení?

27. dec 2024

Partner má problémy s drogami... rozhodol sa že chce podstúpiť liečbu len ked si citam tie recenzie to je jedna katastrofa. ked uz tam bude 3 mesiace chcem aby mu pomohli nech to nieje zbytocne. ak by ste vedeli odporúčať bola by som vďačná.

pribinak
27. dec 2024

Nech to nie je zbytočne….tak pv prvom rade tvoj princ si to musí upratať v hlave a až potom to bude mat úspech

jamimo
27. dec 2024

treba si uvedomiť starú dobrú pravdu👆 Ak bude chcieť ON, tak bude liečba úspešná! Ak nie, poznáme mnoho celebrít, aj na Slovensku, aj USA, môžu mať 💵💵💵💵 a najlepšie kliniky v L. A. Hollywoode, psychiatrov a terapeutov a bohužiaľ...🤷‍♀️

marianarem
27. dec 2024

Tri mesiace su malo, potom by mala nasledovat este dlha terapia. Zavislost na drogach ma vacsinou hlbsie korene, treba zistit ake. Plus treba porozmyslat o nejakej zdravej nahrade, vdaka ktorej by sa citil aspon priblizne tak dobre ako po droge. Nestaci drogu len zobrat. Moj svokor bol alkoholik a unho bol problem prave to, ze bez alkoholu nemal nic na zmiernenie zlych pocitov, nevedel inak riesit problemy, zivot mu nedaval bez pitia zmysel, lebo mu pripadal ako trapenie. Milionkrat "prestal", ale nikdy to nevydrzalo dlho, lebo nemal ziadnu adekvatnu nahradu.
Cize ak sa zisti, co mu ta droga vlastne dava, preco ju zacal potrebovat, tak potom treba najst nieco, co by mu tu potrebu aspon ciastocne naplnilo a nie je to nicive.
Niekedy sa stane, ze clovek spadne do zavislosti aj bez hlbsej priciny, napriklad vinarovi sa moze stat, ze vela ochutnava, popija s inymi vinarmi a vznikne navyk. Taketo zavislosti sa riesia lahsie, staci aj odvykacka a potom dosciplina.

lenkasarka
27. dec 2024

To máš ako s alkoholom. Dve moje susedky boli na protislkoholickom. Jedna vydrzala mesiac nepit, uz je po smrti. Druha pije doteraz a vyzerá ako samotná smrť. Jeden sused bol tiež a nikdy viac som ho nevidela opitého. Keby ho nepoznám od detstva ani neviem, že bol alkoholik. A môj ujo bol na pritialkoholickom xy krát a upil sa k smrti. Je to individuálne, ale myslím,že ak ten samotný človek chce tak to zvládne a vydrží.

simca115
28. dec 2024

Môj otec je dlhé roky ťažko závislý prešiel asi 7 liečebnámi , basami, a nič mu nepomohlo. Je to v človeku ako to má v hlave nastavene

koniarova
28. dec 2024

Teraz absolútne nerozumiem o čo ti ide? Keď chce, nech hneď ako to bude možné ide.

autor
28. dec 2024

@pribinak uz je mesiac cisty a chcel ist niekam kde mu pomozu s tym pracovať... chce inak by som sa nepytala.

pribinak
28. dec 2024
autor
28. dec 2024

@koniarova o to mi ide ze som si citala ze nemaju na oddeleniach odbornikov, ze pacientom pocas liecby vytvorili závislosť na inych liekoch... ani jedna z vas mi neodpovedala ktora liecebna... tak vas poprosim tie ustipacne komentare si nechajte pre seba.

autor
28. dec 2024

@pribinak dakujem

koniarova
28. dec 2024

Halooo. Žiješ na Slovensku. Budeš rada,ak ho vôbec do nejakej zoberú. Nieto ešte si vyberať. Tak si nájdite kvalitného psychoterapeuta a radšej ho zaplať.

autor
28. dec 2024

@koniarova ok vdaka za radu.

koniarova
28. dec 2024

Berie aj nejaké lieky?