Psoriáza a jej liečba
Dobrý,mam psoriazu od 14r.doteraz som sa liečila len lokálne-mastičky,vodičky ..atd.začala som užívať tablety Neotigason,ma niekto skusenosť??je tam DOSŤ nežiadúc.účinkov-o ktorým som poučená.stojí to zato úžívať??
@pralinkaaa na nechty neexistuje lokálna liečba-,len lieky ja teraz skušam ten Neotigason-no ked kojíš tak ti ho určite nepredpíše.je tam dosť nežiadúcich účink.a dr.mi povedal že mi neručí za 100% výsledok. úžívam ho necelý mesiac,pýtala som sa na dobu liečenia no povedal že niktorí ho berú roky ,tak som zvedavá..
@pismenkujem tak ja mam v hlave tiez riadny bordel, ale vobec to neboli
@azbestica tak to je ten lepsi pripad...mna to boli asi tak ako ked si stlacis modrinu...a to pri kazdej manipulacii s vlasmi...dokonca ked sa mi to zhorsi mam problem si lahnut tak aby ma to nebolelo...ale uz som si zvykla,aj ked niekedy ma to vie ece prekvapit ked to zaboli
ahojte, ja psorku nemam, ale bola som v kupeľoch Smrdákoch kde tam boli takýto pacienti. Využívajú sa aj kúpele v prírodnej sírovej vode.Bolo to síce dávnejšie( pred 12 rokmi) . Ja som mala silný atopický ekzéma kupele mi mierne pomohli. Ale po návrate s kúpelov som si v lekárni kúpila sírové mydlo( na radu lekárky)a to mi pomhlo. Toto mydlo používali aj dievčatá, čo som sa tam s nimi spoznala a mali psorku. Neviem či sa dá ešte kúpiť v lekárni mydlo alebo sírový prášok( nasypať do vody a robiť kúpele).
@natalka07 a vidíš nejaký výsledok? hej tuším aj mne ten spomínala..aké to ma učitnky vedlajšie?
inak - do vlasov mi veľmi pomáha Dr. Michaels neskúšali ste? po 2tyždňovej kúre je všetko preč na polroka...
@natalka07 a nepozoruješ zatiaľ žiadne zmeny?a vedľajšie účinky liekov? ja sa bojím strašne toho vypadávania vlasov,aj tak ich mám dosť biedne
@pralinkaaa Dr.Michaels počula som,len keby to nebolo také drahé
@pismenkujem no o tej dedičnosti ja viem a nie som tým nadšená,ja len dúfam.
@martina149 ano je to dosť drahé ale v podsate všetky čo nie sú na recept. aj Skin Cap...a fakt to pomáha, ked som to robila prvýkrát bolo to ako zázrak...z vlasov vyšli za pár dní šupiny neverila som..
inak baby u nás mala psoriázu moja babička, môj ocko a mám ju aj ja ☹
@martina149 zatial ani nie a ak áno tak málo no v letáku sa píše že sa to na zač.može aj zhoršiť....užívam ho necelý mecia tak uvidííme.a nežiadúce učínky?? Vlasy padajú no nezdá sa mi žeby viac ako predtým(tiež nemám nejake bujne hááro)-nato mi dal dr.aj vodičku na potieranie Alpicort.dosť mam vysušenu pokožku hl.tvár čo som predtým vôbec,ruky a pery,zač.sa mi robiť aj kútiky.po doužívaní jednej dávky idem na pečeň .testy tak som zvedavá....čítala som aj diskusie na ten liek jedna pani tam písala že aj nechutenstvo-nato ja ešte len čakáám zatial sa to nedastavilo.. 🙂 .Dr. Michaels by som vyskúšala ale je to dosť penazí a moc tomu neverím,počula som už aj o múdrej hube na psor.stojí cca okolo 100€ ,no pytala som sa nato dr.a povedala že škoda penazí,ale že vyskúšať možem...chcem vyskúšať ešte solarko no musím sa opytať či pri tejto liebe možem ,pritom daivobete asi nie ,no opytam sa ..ked som chodila tak sa mi zdalo že je to lepšie (2x do týždna na 5min.)aj ked na slnko je slnko.. tu v Pe mamé aj tia rybičky ,(-ja by som potrebovala pirane)...no aby to malo ako taký efekt tak kúra je 20 dní za mesiac jeden kupel je 30€ -to radšej našetrím a k moru.
@azbestica počas tehotenstva sa mi psorka trochu zlepšila ale po pôrode sa dosť zhoršila hlavne vo vlasoch Asi päť mesiacov po pôrode sa mi urobili nové ložiská pod pazuchamy a v okolo slabín. Stašne to svrbelo doktorka mi povedala, že je to hormonálnimy zmenamy keďže stále kojím.
@lucyf ja som mala asi dva roky ložiská len na lakťoch a kolene. Potom mi opuchol členok nevedela som ani chodiť a do týždňa aj zápästie. Bola som na rôznych vyšetreniach a skončila som na reumatológii kde sa potvrdila psoriatická artritída členka a zápästia.
No ja som si bola pred týždňom pre výsledky na reumatológii,lebo tiež ma príšerne bolia kolená,zapästia a kostičky na prstoch a ku podivu všetko v poriadku čo som rada .
@natalka07 ja beriem Neotigason 11 deň a tiež mám suché pery čo som predtým nikdy nemala a aj sucho v hrdle a nose.Uvidíme čo bude ďalej,ale o nechutenstve som nečítala nikde.
@martina149 keď mi opuchol členok obvodná ma poslala za reumatologičkou. Tá ma odpinkala, že FW môžem mať zvíšené už dlhšie CRP bolo len 8. Jej dg. bola, že mám schudnúť a zmeniť oddelenie(robim na ODCH) a či si myslím, že každý kto má psorku má aj napadnuté kĺby. Do týždňa mi opuchlo zápästie a CRP a FW vyleteli hore a pridala sa ranná stuhlosť kĺbov. Dostala som sa k inej reumatologičke a tá mi zdiagnostikovala artritídu
@andrik78 lenže ja som mala porobené všetky odbery komplet a nevyšlo mi nič všetko bolo v norme.U mna to bude asi z chrbtice,lebo ja mám problémy aj s platničkami a v krčnej mi tlačí presne v mieste ovládania horných končatín,tak na rukách tie bolesti asi môžu byť z toho,no a MR som mala robenú len krčnú,ale neurolog mi vravel,že ked je vysunutá krčná tak to bude aj nižšie tak si myslím,že tie moje bolesti budú asi z toho.No a toto mi samozrejme tiež prispieva k zhoršovaniu psorky,lebo mám dosť silné bolesti.Mne vravel neurolog ešte pred tretím tehotenstvom,že je to na operáciu,no a ja som už odvtedy bola,tehotná,pôrod no a robím na gerontopsychiatrii takže......
@martina149 držim palce nech sa to zlepšuje. Ty to máš v robote asi omnoho pestrejšie ako ja aj keď niekedy neviem či nie ja som dementná a nie pacient 😀
ahojte kočky. aj ja mám psoriázu ťažkú formu s pluzgierami. momentálne mám injekčnú liečbu metojeckt. nemáte niekto s tým skúsenosti?
chcela by som to na jar už síce vysadiť,lebo v lete plánujeme zamiesiť bábätko. trošku sa obávam tehotenstva,lebo pri inej liečbe mi stenšela koža a pribrala som tak sa mi urobili stri veľké a bojím sa ako sa koža bude správať v tehotenstve či sa mi tie strie nepopraskajú do krvi.neviete mi niekto poradiť? dakujem
@pripinacka s takou formou psoriázy nemám vôbec skúsenosti.A ten Metoject pomáha? Myslím tak,že je to také zvládnuteľné
no zatial mi to tlmí lebo za celú zimu som nemala pluzgiere,ale nemôžem s tým ísť na slnko takže na raj ich chcem vysadiť
ja som teda baby ani nevedela že takéto lieky a injekcie existujú...nejak som to v posl. rokoch zanedbávala uplne kedže mam 2 deti...a pretým asi tiež. mne totiž vždy ponúkala iba ot isté - maste typu Daivonex, nejaku vodičku typu Belosalic a vraj nič iné nie je..
ja si teraz dávam už iba 2ročne ten Dr. michaels tak to v halvne mam minimalne - iba tie dni kým sa odhodlám na kúru, a nechty sa zhoršujú ☹
ahoj skus BIOHARMONIU kuk🙂
@natalka07 ahoj dostavili sa už nejaké výsledky po Neotigasone?lebo u mna zatiaľ nič výrazné.
@martina149 - mne sa zdá že nechty o trošičku lepšie uvidííme ak mi tie odrastu či to bude pokračovať alebo nie...zajtra idem na odb.krv.tak som zvedavá,no dr.mi povedal že to je liečba ktr.trvá aj roky...
Baby zajtra v supermame budu diskutovať aj na túto tému.......
@natalka07 Mne sa zdá,že sa to začína trošku čistiť,ale teraz neviem od čoho lebo sa aj natieram a na lieky je to ešte asi skoro.No ale to je úžas ked tie lieky treba brať tak dlho.Ale ja som čítala aspon vo fórach,že to berú aj menej .
@martina149 to asi záleži ,podla toho ako to zaberá...mne už dal lieky na 2 mes.a potom zas odbery krvy...som sa pytala aj na to opalovanie k tým liekom takže dovolene aj v solariách a na slniečku...
chcem sa spýtať či nemate skúsenosti z prípravkami z konope. Ak áno či to pomohlo..... napr.toto http://www.viaczdravia.sk/viaczdravia/eshop/4-1... mna to zaujalo
@helena56800 mne to nejako exrtra nepomohlo...aj ked ublížiť nemože....

@martina149 psoriaza je zvacsa dedicna a 90% dedicnej sa deni az obgeneraciu...takze deticky ju mat nemusia ale vnucence uz maju vacsiu pravdebodobnost ze ju budu mat