icon

Psoriáza a jej liečba

natalka07
25. jan 2013

Dobrý,mam psoriazu od 14r.doteraz som sa liečila len lokálne-mastičky,vodičky ..atd.začala som užívať tablety Neotigason,ma niekto skusenosť??je tam DOSŤ nežiadúc.účinkov-o ktorým som poučená.stojí to zato úžívať??

Strana
z4
dada97
12. aug 2013

@karakula ked mas k dispozicii lekarske spravy, mozem ich preposlat primarovi s ktorym spolupracujem, dermatovenerolog, a odporuci co bude najucinnejsie. Co sa tyka zhorsovania stavu, niekedy je smutne, ze kozni lekari neupozornia nato, ze organizmus sa pri uzivani liekov, alebo detoxe cisti a pokial sa skodlive latky nedostanu z tela von moze nastat prave to, co opisujes, ze sa stav este zhorsi, dokonca na este horsi stav, aky bol pred liecbou, a az potom sa to zlepsuje a prave v tom pripade si pacienti myslia, ze im to nezabera, nepomaha, a skusaju nieco ine a tak dookola ssa trapia, viem, ze to nie je prijemne, ale trosku trpezlivosti a viery a pojde to. 😉

miseleenka
11. aug 2014

ahojte, mate niekto skusenosti s Daivobet gelom? prejavili sa vám nejaké nežiadúce účinky? mne to teda na moju psorku dosť rýchlo zabralo, len sa obávam toho vysadenia krému...

nutrimas
15. sep 2014

Stav pokozky velmi uzko suvisi so stavom nasho vnutra, pokozka len signalizuje, ze nieco vnutri v tele nie je v poriadku. Bolo by preto vhodne zacat tam, zamerat sa vnutornu ocistu, telesnu, cize detoxikaciu, najlepsie prirodzenu stravou, pripadne ako doplnok by sme odporucili chlorellu. Nemenej dolezita je aj dusevna ocista, hladanie vnutornej priciny ochorenia a jej postupne odstranenie...Je to velmi narocny a zdlhavy proces, no tym, ze len potlacime priznaky, nasledky ochorenia, sa nas problem nevyriesi.
Na vonkajsie osetrenie odporucame nimbovu kozmetiku, ktr. aspon zmierni prejavy tohto ochorenia. Nimbovy olej, ako aj pestry vyber prirodnych produktov s jeho obsahom najdete v nasej ponuke, pri vybere Vam radi a ochotne poradime, nevahajte nas kontaktovat.

timejka511
12. okt 2014

ja mam psoriazu od 18 rokov a pouzivala som vselijake masticky aj tabletky chodila som dokonca aj na tie rybyčky ale nic mi nepomahalo. Potom mi znama povedala nech skusim ist pri more tak som isla a do mesiaca mi vsetko zmyzlo a mala som to ozaj po celom tele a teraz nemam ani naznak. Od vtedy chodim kazdy rok pri more a som velmi rada ze mi to všetko zmyzlo 🙂 🙂

ivkak25
2. feb 2015

Ahojte, mala som psoriazu len na dlani na prstoch a na slapaji na nohe a na nechtoch. V NR som bola u dvoch lekarkach. Jedna mi dala lieky na sennu nadchu vsetko bez vysetreni. Druha mi dala kortikoidne maste a lieky tiez bez vysetreni a vsetko sa to len zhorsilo. Tymto ich chcem obe srdecne pozdravit ;) nakoniec mi znama odporucila doktorku v BA. Ta mi urobila vysetrenia a po edala ze to je jasna psoriaza trapila som sa od augusta s pohlo sa to v januari. Nasadila mi tabletky Neotigason ktorych som sa bala. Mam takmer vsetky neziaduce ucinky. Hlava ma bolieva co mna nezvykla, suche pri ociach a neskutocne suche usta. Na tie si neviem vynachvalit masticku EOS 🙂 nedavno sa mi psoriaza rozsirila na vnutornu stranu stehien a aj na predlaktia tak mi dala krem Daivobet ktory je super a vsetko to mam bledo cervene a uz to ide pomaly konecne dufam ze na dlho prec 🙂

oxana1212
10. mar 2015

@ivkak25 mohla by som sa opytat ktoru doktorku ti odporucili?
Zaroven sa vas chcem vsetkych opytat, kto chodite s psoriazou do centra pre chron.kozne ochorenia, ako ste sa tam dostali? od koho staci odporucanie? od obvodneho, ci ako to je?

oxana1212
10. mar 2015

Ozaj,to centrum som myslela v Bratislave🙂 dakujem.

mabliss
2. dec 2015

Ahojte, neviete poradiť dobrého kožného lekára v Bratislave? Kde sa dá chodiť na odbery a dá sa prísť aj na presný termín? Ďakujem.

oxana1212
2. dec 2015

@mabliss to by aj mna zaujimalo

bingac
30. dec 2015

@natalka07 neotigason najvecsie svinstvo hlavne pre zeny...daivobet-kortikoid zabera ale ked prestanes tak sa psorka vrati....viac sa docitas na FB-SKUPINA LUPENKA MUSIS POZIADAT O PRIJATIE

www_sudruh
18. apr 2016

@jasmina56 Psoriaza a tetovanie? Chces sa rozhodovat na zaklade skusenosti jednej rybky v mori? To mas ako s tehotenstvom a drogami (vratane alkoholu a cigariet). Ak by ti nejaka mamicka napisala, ze pocas tehotenstva pila, fajcila a k tomu nieco brala a dieta ma zdrave, robila by si to tak aj ty? Treba si uvedomit podstatu psoriazy - autoimunitneho ochorenia. Tetovanie spociva v naruseni pokozky (teda poranenie) a vneseniu atramentu pod pokozku (teda implantacia cudzorodej latky). Hoci tvoje telo povazuje atrament za neziaduci, nevie ho vyplavit von, lebo jeho ciastocky su privelke. Dopredu nikdy neodhadnes reakciu tvojho imunitneho systemu na takyto invazivny zasah do pokozky, iste ale je, ze je to typickym spustacom prejavov psoriazy. Ak mas psoriazu, alebo ju maju tvoji predkovia (je dedicna), tetovanim podstupujes slusne riziko, ze sa ti psoriaza prejavi, alebo uz prejavena psoriaza rozsiri a skomplikuje. A nemusi to byt okamzite, moze k tomu dojst aj s odstupom casu - takze skusenosti ludi, ktori si dali tetovanie aj napriek psoriaze este neber ako ich finalny verdikt, ako na to zareagovalo ich telo. Ziaden lekar by ti tetovanie pri psoriaze neodporucil a dobre tetovacie studia by ta tiez poslali domov (cim si vlastne zvysujes aj dalsie rizika spojene s tetovanim, kedze do najprestiznejsich tetovacich salonov ist nemozes). Vlastne kazde kozne alebo imunitne ochorenie predstavuje stav, v ktorom by si si tetovanie z dovodu vlastnej bezpecnosti mala radsej rozmysliet. Je to ale len na tebe, ci ti to riziko stoji za to.

snezka13
29. máj 2016

Dobre skusenosti su s konopnou kozmetikou, viac info v sprave😉

iris4
20. nov 2016

A hostel som psoriaticka..cerevene loziska na laktoch kolenach a uzaj smerom nadol...ale musim vam povefat ze som zacala pouzivat cistaci krem do sprchy ktory to krasne vycisti od supin...pred 3 dnami som zacala pouzivat penu a verte ci nie ozaj to pomaha flaky miznu a ostavaju mi biele flaky a po zacervenanych loziskach ani stopy...viem ake to je tazke stym zit a prave koly vam som sa sem prihlasila a poradila vam co by ste mohly vyskusat to co mne ozaj ale isto pomaha..a verim ze AJ vam to zaberie...mne sa to strasne zapalovalo a svrbelo to tak strasne ze do krvy som sa bola schopna doskriabat..ale ozaj to pomaha musite to vyskusat a sami uvidite ze to funguje..krem do sprchy pouzivam Dermasence ktory obsahuje mliecne proteiny a morsku sol krasne ciste to ostane ...a penu Enstilar.je to pre mna ozaj zazracna pena...a krem proti svrbeniu Isdin je to hydratacny krem..pre viac info mi napiste a rada vam odpoviem...cejkovairena4@gmail.com ahojte a dufam ze som vam aspon troska poradila ako zo psorkov ako tak bojovat.

tancik
20. nov 2016

velmi dobre skusenosti na temu psoriaza ma lekar resp. primar dermatologie robi na tuto temu prednasky viac info v sprave

bingac
21. nov 2016

jedine biologicka liecba poriadne zabera!!!!!

martapir
18. apr 2017

ahojte, už niekto vyskúšal masť Psoricol? ak áno pomáha nejak?

bingac
18. apr 2017

vykaslite sa uz na tie masticky a kortikoidy a vselijake tabletky...zacnite biologicku liecbu a kazda rok k moru a mate pokoj

nikol955
Odpoveď bola odstránená
bingac
30. jún 2017

FB skupina Lupenka tam sa dozviete viac,treba poziadat o prijatie!!!!

majkamichalkova
9. dec 2021

Ahojte mám psorku už 33r.,nechty mám stále pekné,akonáhle sa mi urobia na nich jamky alebo ryhy alebo vlnky ,hneď začnem užívat PANGAMÍN,sú to pivovarské kvasnice stačia obyčajné,dávam si nalačno 5 tbl. po 1 mesiaci to krásne vyrastá,užívam to už 30 rokov.keď som bola v nemocnici vždy som držala prísnu dietu-len pečivo maslo ,polievky bez octu ryžu a zemiaky,žiadne mäso,cukor,udeniny, nič mliečne ani džemy,koláče občas mrkvu,bolo to kruté ale v nemocnici sa to dalo vydržať,po 3 tyždňoch som vždy odchádzala čistá.Neboleli ma celé roky klby mávala som potom aj dva tri roky pokoj len občas maly fliačik.problém je že doma to neviem vydržat nebola som v nemocnici už13r. a už ma pobolievaju klby.

rubiraksup
15. jún 2022
mirus91262
Autor odpoveď zmazal
maminkadadka
13. apr 2023

@natalka07 ak by to niekomu pomohlo, čo teraz číta. Podstupila som už 2 injekciu biologickej liečby Tremfya. Vysledky sú krásne viditelne. Všetko sa hoji a mizne. Zatiaľ som spokojná.

psoriatik
13. apr 2023

@natalka07
@karakula skús si upraviť mikroflóru v črevách.mne to pomohlo. Jogurty, probiotiká.

psoriatik
13. apr 2023

Ja mám diagnostikovanu psoriazu od 20 rokov, Keď udržujem v črevách správne prostredie t.j probiotiká tak psoriáza sa neprejavuje. Antibiotiká chlast robia neplechu v črevách a vtedy sa psoriáza prejavuje. Ja nemám problém s psoriazou. Furt keď sa objaví,dam si jogurty, probiotiká a psoriaza je preč.

Strana
z4