Psoriáza a jej liečenie
Dobry den, mam psoriazu na pokozke na zadnej casti hlavy. Navstivila som koznych lekarov, vyskusala x samponov a nic. Neskutocne to svrbi a pomaly sa ro rozsiruje. Neviete mi poradit, ako zabojovat s touto pliagou? ☹
Uz som obmedzila aj cukry a stale nic. Stravujem sa zdravo.
Dakujem za cenne rady, mozno pomoze aj nejaky "babsky" recept.
Na psoriazu mozem zase odporucit vyskusat u nas malo zname AC11, na zahranicnych forach je mnoho informacii a prispevkov ludi, ktorym to velmi pomohlo pri psoriaze.
Psoriaza je chronicke zapalove ochorenie a AC11 ma silne protizapalove ucinky a vyborny vplyv na kozu http://wpdevelopment.us/services-view/anti-infl...
https://www.google.sk/webhp?sourceid=chrome-ins...
Namatkovo:
,,hi i have had ps. for nearly two years and have found a tablet called AC11 in my health food store it helped clear up my plaques definitely worth a try"
,,Hi! I have had nail psoriasis for over 10 years. It started when I went back to grad school. Long story short, drs. treated me for fungal infections, found out it was psoriasis, drs confirmed, and yes, said "no treatment" or if there is it will require a liver biopsy after taking it for 3 months. However, about a year ago I started taking something called "Rythmia Core Nutrition" not expecting much of anything, but to my shock, my nails were in total remission by six months. Would not have been able to test this treatment except they discontinued this supplement. Within two months my nails starting pitting, getting oil spots, black lines, separating, etc. After some research and begging to find a replacement (which has come out, by the way, it is called "NutriGen" by Jeunesse at twice the price!) I have discovered that the primary ingrediant which has helped me is AC-11, a derivative of Cats Claw. I have tried AIO Premium Cellular Health, which I found before NutriGen came out, which also works and has AC-11 as the primary ingredient. What I do know is that it appears that people find AC-11 helpful with many health issues and, at the same time, they are having a harder time finding this supplement. But for me, it is nothing short of a miracle to finally have normal nails again. The good thing is that if anyone tries it for psoriatic nails if it is working you would see it within a few weeks to one month. The nail bed becomes pink again. It is worth taking a before and after picture of your nails just to compare. My toes nails are getting better but this took two to three months to see a difference and 6 to 8 months to have a much improved result. I hope this is helpful to someone else as it is a really disfiquring condition and quite painful. Good luck."
,,I've had Psorasis for 32 years. The best modalities for controlling it are Sunlight and Sea Water! The only supplement that has ever worked for me was a patented extract of Cats Claw, AC11 ! "
A tak dalej.... Po Slovensky sa da co to precitat o AC11 na energiabhip.sk
Psoriaza ako aj ine "kozne" ochorenia, nie su vlastne vo svojej podstate ochorenim pokozky. Stav pokozky odzrkadluje stav nasho vnutra. Hovori sa, ze psoriaza je dedicna, do velkej miery vsak ale vieme jej stav pozitivne ovplyvnit stravou, zlozenim nasho jedalnicka, celkovym zivotnym stylom, postojmi k roznym situaciam...
Dolezite je eliminovat hlavne stres, ktr. je jednym z najcastejsich spustacov ochorenia.
Tiez sme sa v rodine stretli s tymto ochorenim. Zo skusenosti vieme, ze stav sa vyrazne zlepsil, kde sa zo stravy vylucil lepok, biely cukor, kravske mlieko. Dolezita je hlavne ocista pecene, a celkovo organizmu, aby sa telo zbavilo skodlivin, ktr. oslabuju cinnost dolezitych organov. Ucinnym a hlavne prirodnym prostriedkom bez vedl. ucinkov je bodliakovy olej, ktr. sa odporuca uzivat dlhodobo, denn 1KL rano a vecer. Ocistu a posilni pecen a okolite organy (zlcnik). Vhodna je aj chlorella, ktr. ma komplexny ucinok a unikatne detoxikacne schopnosti.
Na vonkajsie osetrenie ja vhodny konopny alebo nimbovy olej, alebo kozmeticke pripravky s ich obsahom. Najlepsie je olej 100% za studena lisovany, ktr. sa moze uzivat aj vnutorne, obsahuje dostatok 3omega mastnych kyselin, ktr. pozitiv. vplyvaju na stav pokozky.
https://www.modrykonik.sk/shops/kozmetika-dospe...
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
Ahojte. Aj ja som mala inverznú psoriazu. Hľadala som na nete pomoc, žiaľ nič nezaberalo. Až predsa, skúsila som gemmoterapiu, mgr Podhorná mi poradila cez net liecbu + masť na lupienku cutis help. Po využívaní asi 3 dávok, musím povedať, že je lupienka na 90% preč. Píšem to preto, aby som pomohla, verím že keď táto nenáročná liečba zabrala u mňa, vie pomôcť aj iným mamičkám, či detičkám. Pekný deň želám.
Mna osobne pomáha liečenie v Smrdákoch, stále odtiaľ prídem úplne čistá, aj v hlave aj na celom tele. Ináč to mám na celom tele, vrátane na hlave. Vydrží mi to podľa okolnosti aj 2 - 3 mesiacce.
trochu to tu ozivim...nieco nove v liecbe?moj muz sa lieci vyse 20 r.Smrdaky,maste apripravky od vymyslusveta,stalo to kopec penazi,hormon.maste,koziarka nevie a nepredpise nic nove...teraz sa natiera hnusne smardlavou mastou s dechtom ci cim,predpis si vyziadal v kupeloch,mast aj farbi...biolog.liecbu odmieta...tak skusam ci nie je nieco nove ..ma psoriazu po celom tele a vovecsom mnozstve,nechce sa mi velmi googlit,ci mate niektora nieco vyskusane nie iba vytahovanie penazi z vrecka,lebo slavna poistovna hradi len hormony,achh
Dobrý den paní Maria, já som na psoriazu uzivala RESERVE od Jeunesse a zmizlo mi to úplne. A okrem toho ma to plno dalších pozitivnych ucunkov n tělo a organizmus. Najhorsie na psoriaze je za raz zmizne a o par mesiacov je spat, ale nastastie už mám 1 a pol pokoj od kedy som užívala Reserve odporuca sa to používat aspoň Tři meiace ale mne to pomohlo aj po dvoch. Posielam Vám link kde si o tom mozete precitat viac.
http://healthandglory.jeunesseglobal2.com/produ...
Tak baby toto má aj moj muzik a zil 4 roky v izraeli kúpal sa v mŕtvom mory myslíte ze mu to zmizlo nie.chodi ku kožnej má asi 3 maste.a 3 krát za rok ked navštívite koznu vzniká nárok na ten liečebny pobyt.
Ahojte, ja mám osobnú skúsenosť so psoriázou a ako bolo písané pomáha nestresovať sa, neochorieť, dobre sa stravovať kúpať sa v mori. ak nie v mŕtvom tak aj v inom. No kto z nás si všetky tieto luxusné maličkosti môže dovoliť na dennej báze?
Práve dnes mi moja mama poslala zaujímavý článok o liečivých účinkoch sódy bicarbóny:
Ako si „namiešať“ zásaditý kúpeľ?
Možno sa budete diviť, ale všetko čo potrebujete, je pol šálky (resp. 100 g) sódy bikarbóny a teplú vodu vo vani.
Vaňu naplníme teplou vodou, ako pri bežnom kúpeli. Sódu vysypeme do nej a zamiešame. Voilá – kúpeľ je pripravený. Môžeme sa ponoriť do vane.
Kto chce mať aj zážitok z vôní, musí do vody ešte kvapnúť pár kvapiek esenciálneho oleja (levanduľový a podobne).
Ak si chceme vodu vo vani viac „vytuningovať“ môžeme použiť 100g sódy bikarbóny a 100g morskej či himalájskej sol
10. Psoriáza: Už niekoľko rokov existujú inštitúty National Library of Medicine a National Institutes of Health aj vo virtuálnej podobe na adrese ncbi.nlm.nih.gov a ich obsah je prístupný každému, kto sa vie pripojiť na internet. Čo sa týka liečenia psoriázy vo vzťahu k sóde bikarbóne, je tam uvedené toto:
„Kúpele so sódou bikarbónou sa možno zdajú v ére futuristickej biológie ako staromódne, v súčasnosti je však výskum ich účinkov opäť obnovený. Liečivé kúpele boli po stáročia jedným z prvých pomocníkov pri liečbe psoriázy, dokonca aj dnes sú kúpeľné vody v spojení so soľou z Mŕtveho mora považované za veľmi prospešné. Cieľom výskumu je posúdenie účinnosti hydrogénuhličitanu sodného (sódy bikarbóny) na liečenie psoriázy. Metodika spočívala v tom, že 31 pacientov s miernou až strednou psoriázou bolo prijatých do výskumnej štúdie, v rámci ktorej bolo 19 pacientov lieč ených kúpeľmi v roztoku jedlej sódy a vody. 12 pacientov bolo kúpaných v placebe (čistá voda bez prísad s tým, že sa im tvrdilo, že tam sóda je). Posúdenie sa vykonávalo v dňoch 0 a 21. Výsledky prekvapili aj skeptikov: takmer u všetkých pacientov kúpaných v jedlej sóde bolo vykázané štatisticky cenné zlepšenie stavu (takmer u 100% zmizlo svrbenie a dráždenie), kým u pacientov s placebom nedošlo k zmene. Záver: Tvrdíme, že aj pri imunosupresívnych sofistikovaných a vysoko špecifických anti-cytokínových a chemokinových procedúrach pre liečbu psoriázy , môže staršia a často zabúdaná liečba jedlou sódou stále hrať pozitívnu úlohu.“
Poznámka autora: Štúdia o psoriáze a kúpeľoch v jedlej sóde bola publikovaná pre Medline 16. februára 2005. Odvtedy uplynulo viac, než desaťročie. Myslíte si, že drvivá väčšina lekárov bude s pacientmi, trpiacimi psoriázou hovoriť o bikarbónových kúpeľoch? Možno tí najlepší áno. Ostatní budú uprednostňovať lokálne podávané kortikosteroidy, decht, emolienciá, vitamín D a ďalšie lokálne podávané pr&i acute;pravky. Pri stredne ťažkej psoriáze potom nastupuje fotoliečba, ktorá sa sústreďuje na pozitívne účinky UV žiarenia. Pri ťažších prípadoch, keď ochorenie pokrýva viac než 20 percent povrchu tela, nastupuje celková liečba, ktorá sa zameriava na posilnenie imunitného systému pomocou cyklosporínov a ďalších liekov, ktoré však často prinášajú pri dlhodobej liečbe aj niektoré sprievodné nežiadúce účinky. Kde je sóda bikarbóna?
Odpoveď môže pripadať pritiahnutá za vlasy, no zoberte si – sóda stojí pár centov, kým tabletky na psoriázu aj desiatky eur. Nuž ... biznis je biznis. Bez urážky.
@helena56800 poprosím aj ja info na tie kvapky, dakujem.
No mne by sa možno aj chcelo každý deň kúpať, ale nemám na to čas. Ale myslím, že podobný účinok ako kúpeľ bude mať aj píling so sódou. A určite čím častejšie tým lepšie.
Našiel som eshop kde majú AC-11 Optigenex original USA.. www.emucare-psoriaza.sk a iné zaujímavé produkty na psoriázu. Je to ale z Čiech.
Dobrý deň, prosím Vým - tých čo trpia psoriázou, nájdite si pár minutiek na vyplnenie dotazníka k diplomovej práci na tému Psoriáza a výživa. Veľmi mi tým pomôžete, stačí odklikať možnosti, žiadne siahodlhé odpovede 🙂 ďakujem veľmi pekne.
link na online vyplnenie dotazníka:
https://www.survio.com/survey/d/U9K8S1R3C6G9V7P9P
@sandrika19 prosim ta vies mi dat viac info o tej liecbe,pripadne kde zakupim mast??? Dakujem velmi pekne
Ak chceš kup si Naftalan krém je naprosto vynikajúci, ale musíš mazať 3 krát denne. Nájdeš na emucare-psoriaza.sk Je to fakt bezva.. 😉
Ahojte. Ja mám psoriázu od 12 rokov. Samozrejme, prepukla u mňa po silných antibiotikách a angíne. Dlho som skúšala všetko možné, prevažne kortikoidné mastičky a krémy od kožnej. Všetko zabralo,ale iba dočasne. A to som ich používala od 12 rokov! Pravidelne som chodila do Smrdákov,ale aj to pomohlo iba dočasne. Teraz mám 27 a psoriáza sa mi zredukovala na minimum. Mne najviac pomohlo obyčajné sírové mydlo značky KAWAR. Treba ho nechať chvíľu pôsobiť a potom zmyť. Mám pocit, že to psorku trochu vysuší a následne používam sprej Skin-cap. Od vtedy mám pokoj. Môžem ísť kľudne na kúpalisko, bez toho,aby na mňa niekto zazeral 😉 Ďalšia vec ktorú by som odporúčala, je strava. Mne zistili intoleranciu na glutén. Od vtedy ako mám bezlepkovú diétu som v pohode. Samozrejme ak ju poruším, hneď sa nejaký fliačik objaví. Skúste sa dať vyšetriť na intoleranciu na glutén a mlieko, často to má súvis s kožnými problémami. Samozrejme psorku zhoršuje alkohol, cigarety, vyprážané...Ideálna je strava kde je čo najviac ovocia a zeleniny a málo živočíšnych výrobkov. Viem, že na každého platí niečo iné. Ale, mne pomohlo hlavnne toto 🙂 🙂 🙂
Kocky moj brat mal psoriazu a zacal pouzivať prirodnu kozmetiku a mu to pomohlo uzival aj nieco vnutorne nejaky vyzivovy doplnok mozem zistit ze co presne lebo uz si to nepametam ako sa to vola i ked mi to hovoril🙂 Hlavne jemu to totálne zabralo. Ak chcete prezistim🙂
AC-11, Optigenex. 🙂 to je najlepšie. Majú to v eshope emucare-psoriaza.sk
Dobre skusenosti su s konopnou kozmetikou, viac info v sprave😉
Moja mama ma psoriazu po celom tele a vyskusala uz uuuplne vsetko od masticiek cez olejceky a neviem co este. Snazi sa chodit do Smrdakov, ale zial v dnesnej dobe ist kazdy rok na mesiac do kupelov sa neda. Momentalne ma bioliecbu v BA u profesorky, zial jej meno neviem, takze uvidime, ze ci jej to pomoze alebo nie.
Mne teraz odporucila kozna krem BLUE CAP na miesta, kde ju mam (za usami a nad okom) a do vlasov sampon tej istej znacky. Pretoze som tehotna a nemoze mi dat ziadnu masticku a ani krem ako napr. Belosalic. 6x som si natrela suche miesta a zmizlo mi to. Len s tou hlavou je to trosku tazsie. Stale sa to tam drzi :(
ahojte, môj manžel má psoriázu 25 rokov, dozvedeli sme sa o kréme Sorion, vyskúšal jedno balenie a psoriáza zmyzla na miestach, ktoré si natieral. Chcel by si kúpiť 3 balenia, ale keď objedná 5 kusov víde nás to lacnejšie, preto hľadáme niekoho, kto by si to objednal s nami. Okolie Malaciek a Bratislavy.
V Košiciach sa primár v nemocnici lieči Aloe Vera gelom a vraj mu to pomáha. Takým čo sa pije. Idem skúsiť, ak by niekto mal záujem tiež, píšte do správy. Lacnejšie vyjde, keď objednáme naraz viac kusov. Najlepšie okolie KE, PO. Jedna fľaša 31,99EUR, pri kúpe 6ks vyjde 1 na 29,30EUR. 1 fľaša ma 1 liter, vyjde to podľa dávkovania na cca 2 týždne.
@nuska Keď ho pije aj pán primár z dermatovenerológie, tak už viem, že sa jedná o gel od LR. Veľká drahá reklama + 40 percentná provízia pre dealerov produkty tejto firmy veľmi predražuje. Aloe Vera od LR dnes ponúka a propaguje každý, v tejto firme zaineresovaný lekár, aj každá druhá mamička na MK, a práve preto sa o tejto značke na MK už veľa písalo. Nie menej kvalitné výrobky Aloe Vera sa dajú kúpiť podstatne lacnejšie od iných firiem. Ale ak preferuješ práve LR, na internete sa gel od tejto firmy dá kúpiť už za 25, 75 € +1,50€ poštovné a nemusíš objednávať 6 kusov. Aloe Vera organizmu neuškodí, ale psoriázu nevylieči.

@ketere maš IP