icon

Psoriáza

natal12
30. apr 2014

Ahojte , máte skúsenosti so psoriázou? ..Moj bývaly ju má a ja neviem či som to nechytila od neho .. alebo mám len alergiu ☹ fakt neviem ,, musim ist k lekárovi . Ale čitala som že psoriáza sa nedá prenášat na druhých ludí , tak neviem ☹ NA tele mám nejaké vyrážky dúfam že to psoriáza nebude ☹

natal12
autor
24. máj 2014

@jujlucka a je to na lekársky predpis? mna to nesvrbí

jujlucka
24. máj 2014

@natal12 nie, je to volnopredajna mast....ak nesvrbi tak aspon 3 krat denne vmasirovat krem, lebo on sa nevstrebe hned....

angelinka13
6. jún 2014

Ahojte, vyskusajte nimbovu kozmetiku, vraj je velmi ucinna na psoriazu, mne velmi pomohla na ekzemy, konkretne tento nimbovy olejcek: http://www.nutrimas.sk/Nimbovy-olej-60ml-d46.htm
Ma sice taku svojsku aromu, no ak ma pomoct, tak si na to clovek zvykne...Olejcek ja pridavam par kvapiek do roznej kozmetiky, samponu, mlieka, kremov, tak aspon nemusim kupovat ine pripravky... Verim, ze pomoze.

koby
24. jún 2014

velmi dobry je od JUSTu - LAMELLODERM krem + sprchovy gel /kludne sa s nim mozu umyvat aj vlasky je bez akychkolvek drazdivych parfumov...

martapir
14. okt 2014

ahojte ja môžem odporúčiť jednu novinku na trhu masť Golden ointment z Golden Yaccy, http://lieciveprodukty.sk/sk/
osobne som na synovi vyskúšala na ekzémy ale aj sebe na psoriázu. a som čítala na FB maju stránku že ponukaju zdarma vyskúšanie ak im napíšete pisomne vyjadrenie po používani ako a či vam pomohlo

zlatkale
2. nov 2014

ziadnym druhom psoriazy sa neda nakazit, je to geneticke alebo autoimunitne ochorenie. ak ho mal niekto v rodine, je pravdepodobne ze sa to zdedi. vie to preskocit aj 2-3 generacie. mozete ju dostat v kazdom veku. Lekari vobec nevedia priciny vzniku, liecia iba nasledky.
Zdrava koza sa vam obnovuje kazdych 28 dni, odumrete bunky stracate ani o tom neviete. pri psoriaze vam koza " ZBLBNE" a proces obnovy sa skrati aj na 4-6 dni, preto sa tvoria tie supiny neprijemne na pohlad. pod suchou vrstvou,kt. opadne zostava prva nova kozicka, kt. je velmi tenka a prekrvena , preto tie cervene flaky. je to zacarovany kruh. Tak ako pri atopickom ekzeme existuju aj u psoriazy horsie alebo lepsie prejavy. u niekoho sa strieda obdobie vysevu, hojenia a kludu,kedy na kozi nie je nic.
Ked poznate takeho cloveka vo svojom okoli, prosim nestrante sa ho akoby mal lepru, ti ludia to stasne zle znasaju. nie fyzicky ale psychicky.
Mojmu 6-rocnemu synovy diagnostikovali tuto chorobu pred mesiacom. zaclo to podobnymi vyrazkami ako su na foto od Natal12. ja som si myslela ze su to zacinajuce kiahne. po vysetreni koznou lekarkou padlo prve podozrenie na psoriazu, sla som na chirurgiu odobrat vzorku koze ( co mal chudatko na 4 stehy) na histologiu. Vyjadrenie patologa: Najskor ide o vcasne stadium psoriasis vulgaris.
Ucime sa s tym zit

miska268
2. nov 2014

Ja mam 28 rokov a psiriazu mam uz asi 6rokov...je to neprijemne ale da sa s tym zit...u mna je to najlepsie v lete a najhorsie v zime...ale mam kremy a ak mam silne zacervenane alebo suche behom dvoch dni sa mi to upokoji..najviac mi to vadi vo vlasoch ale mam na to dechtovy sampon a sirovy...ale treba ich striedat lebo pri dlhodobehsom uzivani jedneho druhu nieje uz taky dobry efekt....a na tvar mam najradsej excipial na suchu pokozku super....vraj to casom napada klby tak uvidim co mi to este prinesie....vela trpezlivosti🙂 🙂 🙂

martapir
8. apr 2015

ahojte, skúšali ste masť GOLDEN OINTMENT? skúsenosti?

brujes
16. apr 2015
Používateľ brujes je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od brujes.

@martapir ano, skusala ju moja sestra aj moja znama, obe maju velmi dobre skusenosti...jedna ma psoriazu druha ekzem...obe vravia, ze sa im zlepsil stav

martapir
16. apr 2015

@brujes a boli výrazne výsledky? niečo viac mi viete napísať ? vdaka

brujes
17. apr 2015
Používateľ brujes je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od brujes.

ano boli...u ekzemu uz po tyzdni viditelny ustup po 2 tyzdnoch vymizol, ale este natiera, aby sa to nevratilo... u psoriazy tiez viditelne zlepsenie...samozrejme ze nie uplne vymiznutie, ale pdstatne lepsie

emilia25
17. apr 2015

Aj moj muzik ju má tiež sa za to hanbí má to na lsktoch tak dlho nosil aj cez leto dlhý rukáv ale uz sa nehanbí chodime na kupko pekne si to ponstiers a hotovo ináč máte nárok aj na liečenie treba ale chodit kožnej tak mu to povedala kozns.

blue99
17. apr 2015
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

nestačia maste-treba začať čistiť črevá ,masťami to prejde, ale príde znova, vyrieši to povrch na nejakú dobu a nanovo sa vráti, zmena stravy a očista...

snezka13
29. máj 2016

Dobre skusenosti su s konopnou kozmetikou, viac info v sprave😉

naturonline
14. jún 2016

@natal12 Dobrý deň. Ja osobne si myslím, že to nie je psoriáza - možno len alergia. Ak ste mali v poslednom čase aj stresovejšie náročné obdobie na tele sa to vždy nejakou formou prejaví. Ja by som Vám odporúčala Aloe vera šťavu po dobu 3 mesiacov posilní imunitu, pôsobí priaznivo na zdravie človeka, tiež detoxikuje organizmus od škodlivých látok. https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyz...
a samozrejme starostlivosť o celé telo doplniť špeciálne vyvinutou radou ESKIMO. ESKIMO je bez parfumov konzervantov a je určené pre malé deti, babatka, ale aj pre dospleých, ktorý, majú citlivú až problematickú pokožku - atopický ekzém, psoriázu. https://www.naturonline.sk/sk/?keyword=eskimo&s...

maria123
20. nov 2016

ma niekto skusenost s kremom kartalin?je to nejaky rusky preparat,dostupny aj tu,ale dost vysoka cena ma odradza a tak googlim,ze ci ma nejake pozitivne ucinky,alebo len vyhodim peniaze

martina1305
20. nov 2016

dievcence, psoriazu treba riesit v prvorad vnutornou ocistou organizmu....ked bude vnutro v poriadku, tak bude aj pokozka ok

maria123
20. nov 2016

nechcem to pre seba a ani tvoje rady,mam to zaroky uz nastudovane,kadeco...chcela som konkretnu skusenost

martina1305
20. nov 2016

@maria123 neviem, preco si myslis, ze oslovenie "dievcence" patrilo tebe, ale ked chces konkretnu skusenost, nech sa paci: psoriaza u 17-rocnej mladej damy, liecena klasickou medicinou 2 roky rôznymi mastami. potom nastalo vnutorne ocistenie organizmu prirodnou liecbou, ziadna chemia so svojimi neziaducimi ucinkami. a vysledok si posudi kazdy sam

martina1305
20. nov 2016

a vysledny stav

martina1305
20. nov 2016

kremy potlacia priznaky mozno na nejaky cas, nevyriesia pricinu...tu treba riesit vnutorne...kto sa tomu roky venuje, toto musi predsa vediet 😉

tancik
20. nov 2016

velmi dobre skusenosti na temu psoriaza ma lekar resp. primar dermatologie robi na tuto temu prednasky viac info v sprave

mdb
26. nov 2016

Martinka, súhlasím s Tebou. Bojujem so psoriázou viac rokov. Teším sa, že tomu 17 ročnému dievčaťu sa darí,že nastalo zlepšenie. Píšeš o vnútornej očiste organizmu prírodnou cestou. Chcem sa dať na to aj ja. Prosím poraď čím začať a ako postupovať. Viem, že je to beh na dlhé trate. Mám psoriázu vo vlasoch. Potláčam to len chémiou od kožnej.Nenastáva zlepšenie skôr opak. Ďakujem úprimne za konkrétnu radu.

matus528
4. feb 2017

Ahojte máte nejaké skúsenosti s foto liečbou? konkrétne s UVB žiarením a ako na Vás vplývala zmiernila Vám príznaky psoriázy??

Ďakujem 🙂

tansulinka
16. nov 2017

Je to psoriaza?

maria123
16. nov 2017
maria123
16. nov 2017

@martina1305
no tak schvalne kolko to asi takto vydrzalo?....

sticker
tansulinka
16. nov 2017

@maria123 bola som u lekárky a ona že slabá psoriáza. Mám obrovský strach. Mám to po rukách a dekolt a malinkej 1.r dcérke sa jeden "lisaj" rovnaký objavil pri kolene. Dojčím. Ale psor. nie je prenosnné ochorenie.

fannyr82
19. jan 2019

Zdravím Vás. Mam 8 ročného syna a prave mu diagnostikovali psoriazu. Potrebujem vediet ako mu pomôcť. Mame rozne krémy a sampony. To pouzivame. Je potrebne aj prisposobit jedálniček? Existuje aj nejaká liečba? Nič o tom neviem a tak by som potrebovala poradit. Nasa kožna nam nic bližšie k tomu nepovedala. Len nam to oznámila ako by sa nic nedialo. Dakujem.

dakota50
6. mar 2020

@astonka dobrý deň, máte aj príspevok od štátu?