Chystáte sa na dovolenku? Tak tieto štýlové kozmetické taštičky Vám nesmú chýbať! Do nej si dáte všetky výrobky, ktoré potrebujete mať vždy po ruke. Ideálne je ich nosiť aj v kabelke a tak sa skončí nekonečné hľadanie krému make-upu, balzamov na pery, vonaviek a ostatných prípravkov v hlbinách kabeliek.
    www.naturonline.sk
    https://www.naturonline.sk/sk/doplnky-nu/kozmet...

    (10 fotiek)

    Potrebujete poradiť pri starostlivosti o pleť a pokožku celého tela? Poradíme Vám vybrať si tie najlepšie výrobky BIO prírodnej kozmetiky a poradíme aj pri správnom výbere výživových doplnkov - chudnutie, šport, kĺby, zažívacie problémy, srdce, imunita, doplnenie si chýbajúcich minerálov a výživných látok. www.naturonline.sk

    (10 fotiek)
    naturonline
    7. jún 2016    Čítané 34x

    Ako získať krásne opálenú pokožku?

    Výbornou voľbou pre zíkanie krásneho opálenia sú Betakaroténové kapsule. Vďaka ním získate zdravú opálenú farbu pokožky.  Pre zvýšený efekt je ideálne začať užívať betakaroténové kapsule  dva až štyri týždne pred dovolenkou alebo pred začiatkom slnečného obdobia. Získate dôležitý základ a ostatné už spravia za Vás slnečné lúče. https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyzivove-doplnky-pre-zdravie/vyzivove-doplnky-doplnky-stravy/betakarotenove-kapsule-pre-krasnu-pokozku/ Počas letného obdobia je dôležité zvýšiť starostlivosť o pokožku celého tela. Pred samotným opalovaním je potrebné aplikovať na pokožku opaľovací krém s ochranným faktorom, aby ste predišli spáleniu pokožky. Samozrejme nazabúdajte na pitný režim.

    Ošetrenie pokožky po opaľovaní AFTER-SUN je veľmi dôležité. Nakoľko Zabraňuje vysúšaniu pokožky, zmierňuje prípadne spálenie pokožky, zmierňuje alergiu na slnko, zintenzívňuje opálenie, upokojuje podráždenú pokožku, zabraňuje tvorbe predčasných vrások a slúži na regeneráciu vyčerpanej a slnkom poškodenej pokožky.

    Čo sa týka starostlivosti o pleť zaobstarajte si krém s karoténovým olejom pre krásnu pleť. Ošetruje suchú a narušenú pokožku, bohato vyživuje a podporuje obnovu pleti. Výsledok je viditeľne krajšia a opálenejšia pleť. Doporučuje sa i pri problematickejšej pleti. Je vhodný aj ako nočná, upokojujúca starostlivosť. Intenzívne urychľuje prirodzený proces obnovovania zložiek epidermy a posilňuje imunitu pleti. Pleti vracia pružnosť.

    Typ na záver: Denný tonovací krém zjednocuje tón pleti. Pleť jemne zmatní, tá však zostáva po nanesení tónovacieho krémužiarivo krásna a rozjasnená. Je vhodný pre každú pleť, krém sa prispôsobí farbe pokožky a dodá jej len jemný efekt opálenia, ktorý pôsobí prirodzene.

    Želám krásny deň.     www.naturonline.sk

    naturonline
    2. jún 2016    Čítané 29x

    STRIE! Ako ich zmierniť?

    Strie patria spolu s celulitídou k najčastejším kozmetickým problémom žien, ale tiež sa im nevyhnú ani muži. Strie sú jazvičky, ktoré sa objavujú na povrchu pokožky a majú červené, modročervené alebo ružové sfarbenie.

    Mužom sa strie môžu vysknúť následkom rýchleho priberania - pri cvičení ked rýchlo narastá svalová hmota. Ženám sa tiež vyskytujú pri rýchlom pri priberaní. A tu je dôležité spomenúť obdobie tehotenstva - ktoré je jedna s fáz života, kedy rýchlo priberiáme a môžu vzniknúť strie. Ideálne je ošetrovať pokožku tela jojobovým olejom, aby sme tvorbe týchto malých jazvičiek predišli.  Vstrebáva sa veľmi rýchlo a nezanecháva mastný film.  Okrem toho má veľa ďalších pozitívnych účinkov pri starostlivosti o pokožku:

    • rýchlo sa vstrebáva do kože a tam rozvíja svoj prirodzený účinok
    • reguluje prirodzenú vlhkosť a ochranný filter pokožky
    • pomáha pri vysušenej pokožke
    • vyživuje pokožku prirodzeným spôsobom a tá zostáva následne napnutá a pevná
    • udržiava pokožku mladistvú a elastickú
    • pôsobí proti tvorbe vrások
    • je vhodný najmä pre ošetrenie strií, ale aj ako prevencia pred ich vznikom
    • dodáva nechtom pevnosť a elasticitu
    • pomáha pri drsnej a suchej pokožke
    • má prirodzený faktor SPF 6
    • má upokojujúci efekt na pokožku pri spálení slnkom a nadmernom sa opaľovaní

    Partie pokožky náchylné na tvorbu strií sú - boky, zadok, stehná, brucho a prsia.

    Ak sa však strie na spomínaných partiách tela už vytorili dajú sa správnou starostlivosťou eliminovať. Jojobový olej je výborný pre ošetrenie pokožky aj pri už vzniknutých striách. Používaním tohto fantastického oleja sa strie časom krásne vstrebú a vyblednú i keď už nikdy úplne nezmiznú.

    Želám Vám krásny a úspešný deň🙂

    naturonline
    1. jún 2016    Čítané 33x

    Manuka med MGO 100+ aktiv 5

    Jeho vynikajúcimi účinkami dokáže značne liečiť helikobaktera pilori a tiež zlatého stafylokoka. 100% čistý, novozélandský Manuka med. MGO faktor (metylglyoxal) obsiahnutý v Manuka mede nemôže plne nahradiť syntetické antibiotiká, ale môže slúžiť ako prírodný liek pri optimálnom spôsobe použitia. Má antibakteriálne účinky a pozitívne pôsobí pri infekciách a aftoch.Tento med môžu používať aj ľudia, ktorý majú problémy s paradentózou. Môžu sa ním potierať otvorené rany nakľko ich aj dezinfikuje a má účinky podporujúce urýchlovanie hojenia rán. Jeho ďalšia úžasná vlastnosť je, že posilňuje organizmus i celý imunitný systém.

    Manuka med pochádza z novozélandského kra Manuka, nazývaná aj juhomorská myrta. Znalci ho oceňujú kvôli jeho výraznej aromatickej chuti, ako aj jeho antibakteriálnej aktivite, ktorá sa meria tzv. MGO-faktorom. (podľa obsahu metylglyoxalu). Med je vhodný ako prísada do jedál, nápojov aj vlažného čaju.

    Tento med je vhodný pre ľudí, ktorí bývajú často chorí. Dokáže im posilniť imunitný systém a má dosah aj na viecero konkrétnych zdravotných problémov. Manuka med 100+ a ďalšie skvelé zdravé výrobky - výživové doplnky nájdete stránke www.naturonline.sk

    Želám krásny deň🙂

    Doplnky výživy - Zdravá výživa
    predstavuje zdravý životný štýl. Spôsob života a stravovania, rozhoduje o našom zdraví či chorobe. Zdravé stravovanie ovplyvňuje náš pohybový aparát, zdravie nášho srdcovo-cievneho systému, nervového systému, jeho funkčnosť a pri nesprávnom stravovaní aj jeho degeneráciu či ochorenia. V neposlednom rade sa odzrkadľuje na stave našej pokožky, vlasov a nechtov. Ku zdravému stravovaniu dnes bezpochyby patria aj výživové doplnky - doplnky stravy, vitamíny a minerály, nakoľko ich výskyt v prirodzenej strave neustále klesá. Preto, je idálne siahnuť po výživovm doplnku a tak si doplniť vitamíny. Samozrejme zdravo žiť, zdravo sa stravovať a športovať

    Želám krásny deň.

    https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyz...

    (11 fotiek)
    naturonline
    10. máj 2016    Čítané 149x

    Čierna rasca - zázrak prírody!

    Čierna rasca (Nigella sativa) má skutočne pozoruhodné hojivé a liečivé vlastnosti,

    ktoré z nej robia jednu z najsilnejších liečivých rastlín sveta. Semená čiernej rasce sa konzumujú po stáročia na Blízkom východe, v Stredomorí a Indii.

    Ak sa rozhodnete užívať čiernu rascu, mali by ste pozorne prečítať informácie o výrobku! Iba Nigella sativa je skutočnou čiernou rascou!

    Dnes sa čierna rasca používa v kuchyniach po celom svete. Jej chuť je typicky orechová. Slúži ako chutné korenie na šaláty, zeleninu, mäso a hydinu.

    Okrem toho má čierna rasca významné účinky na zdravie a je jednou z najviac cenených liečivých rastlín v histórii ľudstva.

    Čierna rasca má obzvlášť dlhú históriu. Viaže sa k Egyptu. Dokonca archeológovia pri skúmaní hrobu egyptského kráľa Tutanchamóna našli fľaštičku oleja z čiernej rasce, pretože podľa starých Egypťanov ju bolo potrebné mať pri sebe aj pri posmrtnom živote. Kráľovná Nefertiti, známa svojou ohromujúcou krásou, používala čierny olej na posilnenie nechtov a lesk vlasov.

    Stovky štúdií vykonaných na čiernej rasci preukázali, že tieto semená pomáhajú v boji proti širokému spektru chorôb. Štúdie preukázali i to, že extrakt z čiernej rasce môže pomôcť jednotlivcom s autoimunitnými poruchami, čo by mohlo pomôcť pri boji s rakovinou.

    Jedným z najčastejších a efektívnych použití je liečba chorôb súvisiach s dýchacou sústavou vrátane astmy, bronchitídy, reumatizmu a prechladnutí. Čierna rasca pomáha zvýšiť telesný výkon, stimuluje menštruáciu a zvýšiť tok materského mlieka u dojčiacich matiek.

    Čierna rasca pomáha upokojiť nervový systém, bolesť, stimuluje tvorbu moču, zlepšuje trávenie a pomáha predchádzať a znižovať vysoký krvný tlak.

    Semená čiernej rasce sú veľmi účinné pri liečbe abscesov a nádorov oka, brucha a pečene. Pravdepodobne v dôsledku veľkej koncentrácie proti nádorovej zlúčeniny beta-sitosterol, ktorá bola nájdená v semenách čiernej rasce.

    Čierna rasca tiež stimuluje energiu a pomáha pri zotavení z únavy a vyčerpania.

    Semená: 250g/5,90EUR https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyzivove-doplnky-pre-zdravie/zdrave-maskrty-pre-deti/egyptska-cierna-rasca-nigella-sativa/

    Olej: 100ml/11,60EUR https://www.naturonline.sk/sk/prirodne-oleje-bio-oleje/prirodny-olej-z-ciernej-rasce-za-studena-lisovany/

    naturonline
    9. máj 2016    Čítané 16x

    Prečo na jar svoje telo neprečistiť a nedodať mu výživné látky?

    Jarná očista detox – zelený jačmeň

    Zelený jačmeň je bohatý na zdroj vitamínov, minerálov,  bielkovýn a ďalších vzácnych látok. Ponúka detoxikáciu organizmu a odkysličenie. Pomocou zeleného jačmeňa doplníte telu vitálne látky, ktoré potrebuje a získate bohatý obsah minerálnych látok, ktoré pomáhajú udržať prirodzenú ph hodnotu v tele. Prášok zo zeleného jačmeňa sa môže jednoducho rozmiešať vo vode, šťave alebo v jedle a takto užiť. Zelený jačmeň (mladý jačmeň) nie je len pre chorých, ktorých lieči, ale aj pre zdravých, ktorí si chcú pevné zdravie udržať po celé roky. 

    Účinky zeleného jačmeňa:

    Zelený jačmeň nie je liek, a predsa lieči. pomáha na širokú škálu chorôb ukazuje, že rastlinná miazga podporuje optimálne fungovanie tela.  Zelený jačmeň vykoná skutočný zázrak – pomôže telu, aby sa liečilo samo. Výťažok zo zeleného jačmeňa (mladého jačmeňa) je účinný pri takých ochoreniach a stavoch ako sú napríklad:

    • spomalenie bunkového starnutia
    • nadváha
    • posilneniu funkciu stítnej žlazy
    • lieči zápchu
    • zlepešuje krvný obraz
    • znižuje vyský cholesterol
    • preventívne chráni pred onkologickymi ochoreniami
    • prevntívne pôsobí na srdcovocievne chorby, poruchy pečene
    • lieči zápal
    • zmierňuje artrózy

    Najnovšie vedecké výskumy potvrdzujú, že zelenévýhonky mladého jačmeňa  sú výborným dodávateľom rastlinných vitálnych látok, ako sú chlorofyl, antioxidanty, flavonoidy, proteíny, vitamíny a minerálne látky. Náš bio-prášok zo zeleného jačmeňa sa získava mimoriadne šetrným spôsobom zo sušených, zelených výhonkov mladého jačmeňa, vypestovaných podľa kontrolovaných bio-smerníc.

    Doporučené užívanie: 2-3 krát denne rozpustiť vo 200 ml vody 1 čajovú lyžičku bio-prášku zeleného jačmeňa, alebo rozmiešať v jedle.

    https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyzivove-doplnky/zdrava-strava/bio-zeleny-jacmen

    naturonline
    4. máj 2016    Čítané 32x

    Prečo dnes len bežné potraviny nepostačujú

    O tom ako posilniť imunitu a či výživové doplnky užívať alebo nie sa už napísalo veľmi veľa. To, že našim rodičom a starým rodičom postačovala zelenina a ovocie je neodškiepiteľné. V dnešnej dobe však aj mladí dôchodci sú práve tí, ktorí tak ako my a naše deti prepľňajú čakárne u lekárov. Je to tým čo prijímame. O tom či budeme zdraví a vykonní, schopní čeliť dnešnej dobe, ktorá je unaháňaná a plná stresu, rozhoduje to, čo prijímame. 

    Ovocie a zelenina - striekané, hnojené, skladované neprirodzene, neobsahuje už toľko vitamínov ako pred 40 rokmi. Veď najnovšie štúdie poukazujú práve na tieto fakty. Ich príjem zostáva podstatný a surová strava by mala tvoriť v sezónnom období 50% nášho jedálnička.

    Naopak v zime by sme mali konzumovať zeleninu tepelne upravenú, ovocie u nás skladovateľné a ak je znášanlivosť dobrá, tak aj tropické ovocie (aj keď tu sa už názory líšia). 

    Jablko, ktoré však obsahuje už len 15%, zemiaky 10%, mrkva 23% atď. našu potrebu už nepokryjú. Množstvá, ktoré je potrebné prijať, sú tak vysoké, že nie je reálne potrebu výživných látok prijať. 

    Ako funguje náš organizmus? Aj keď je to veľmi individuálne, základné potreby každého z nás sú rovnaké. 

    Ráno potrebujeme naše telo zásobit vitamínami, minerálmi, enzýmami, aminokyselinami. Moje odporučenie: zelená strava. Môže byť vo forme čerstvo odšťavených štiav či smoothie, musí sa však doplniť aj koncentrátom ako je

    mladá pšenica https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyzivove-doplnky-pre-zdravie/zdrava-strava-zelene-potraviny/bio-mlada-psenica/

    či zelený jačmeň  https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyzivove-doplnky-pre-zdravie/zdrava-strava-zelene-potraviny/bio-zeleny-jacmen/

    Neskoršie raňajky či desiata by mala obsahovať kvalitné obilniny. Tu sú chute a potreby rôzne, od celozrnného pečiva až po obilné kaše, ktoré uprednostňujem. Tu platí pravidlo - pestrosť, kvalita a výdatnosť. Pridanie chia semienok BIO - omega 3 a 6, orechov či študentskej BIO zmesi orechov a sušených hrozienok, semien napr. tekvicové jadierka zo Štajerska, Goji bobule BIO, elixír mladosti, kvetový peľ v extrakvalite na posilnenie imunity - všetko nájdete na https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyzivove-doplnky-pre-zdravie/zdrava-strava-zelene-potraviny/. Pridanie mliečnych kysaných potravín je na každo z nás a závisí od našej schopnosti štiepenia. Ak má niekto problém so štiepením laktózy a chce ju prijímať, odporúčam laktáza enzým https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyzivove-doplnky-pre-zdravie/laktaza-enzym-kapsule-12000fcc/

    Pri obede, hlavnom vchode dňa, je už vhodné potraviny deliť podľa princípu delenej stravy. Prináša to niekoľko výhod - dobré trávenie bez pocitov únavy, ľahké udržanie si váhy. Je to účinné nie len pri chudnutí a udržiavaní si postavy ale aj pri problémoch s podváhou. Je dobré vitamínové preparáty prijímať práve s obedom, nakoľko sa lepšie vstrebajú aj živiny rozpustné v oleji. Prísun kvalitných BIO olejov za studena lisovaných je vhodný préve počas obeda. https://www.naturonline.sk/sk/prirodne-oleje-bio-oleje/

    Potreba doplnkov výživy je veľmi individuáalna, treba si vybrať tie správne. Pri výbere je dôležité aby boli dobre vstrebateľné a tým využiteľné, podiel účinných látok (pozor na ízke koncentrácie a tým lacné ale neúčinné preparáty). https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyzivove-doplnky-pre-zdravie/vyzivove-doplnky-doplnky-stravy/

    Často diskutovaná večera by mala byť ľahko stráviteľná, taktiež podľa zásad delenej stravy a vo väčšine prípadoch bielkovinová. Nemala by už obsahovať ovocie aby v žalúdku nekyslo, zeleninu len ľahko stráviteľnú a vhodný je napr. balkánsky syr ci ryba alebo ľahké mäso v malom množstve.

    Po takomto dni by sa mal človek zobudiť do nového dňa oddýchnutý a plný energie pre ďalší deň. Želám veľa zdravia1

    naturonline
    15. máj 2014    Čítané 0x

    Aktuality / Tipy na jar

    Popri radosti z jari a vychutnávania si prvých slnečných dní, si plne uvedomujeme prehrešky a chybičky krásy, ktoré na nás zanechala zima. Či to pár kilov naviac, unavená a zvädnutá pokožka, alebo stav našich vlasov. Každý z nás nájde na sebe niečo, čo treba v každom prípade do začiatku leta vylepšiť. Nazvala by som jar obdobím príprav. Nezabudnite na pár dôležitých bodov.

    1. Očistná kúra Vášho organizmu. Nie je to výmysel moderných lekárov a tkzv. odborníkov. Je to princíp očisty, zaužívaný už stáročia. Obdobie pôstu bolo určené na zbavenia sa nánosov z ťažkých zimných jedál a prípravy tela na následný prísun vitamínov, ktoré nám neskorá jar a začiatok leta ponúka. Vhodným doplnkom sú bylinky, či už v prírodnej forme ako je mlada žihľava alebo o forme kvalitných čajov. Odporúčame sypaný bylinkový čaj pre vyrovnanie pH, ktorý má aj vynikajúce dotoxikačné účinky. Očistná kúra má vždy aj krásny vedľajší efekt - väčšina z nás pri nej aj schudne. 
    2. Príprava pleti tváre a pokožky na slnko. Nezabdunite sa už aj počas prvých slnečných dní natrieť ochranným krémom. Práve toto je obdobie kedy je naša pleť veľmi náchylná na poškodenie. Veľa odborníkov odporúča aj solárium v primeraných dávkach.  
    3. Pre Vašu pleť na tvári je vynikajúcim pomocníkom krém na problematickú pleť s karoténovým olejom, ktorý Vašu pleť pripraví a posilní pred mesiacmi plnými opaľovania.  
    4. No a vlasy? Tým dá leto skutočne zabrať. Nakoľko chceme byť v lete "dokonalé a krásne" si aj naše vlasy zaslúžia maximálnu strarostlivosť. Dodajte im lesk, zdravý vzhľad a sviežosť. 

    Želáme Vám veľa radosti a úspechu pri príprave sa na leto a veríme, že aj naše produkty Vám môžu byť pri nej nápomocné! Navštívte náš web shop www.naturonline.sk a využite aj možnosť výhry balíčku kozmetiky.

    Team NATURonline 

    naturonline
    4. apr 2014    Čítané 0x
    Image title

    Celulitída - večný boj

    A viete o tom, že malým zázrakom pri celulitíde je sezamový olej?

    Prírodný olej sezamový za studena lisovaný - sezamový olej sa získava čisto mechanickým lisovaním zo semien sezamu (Sesamum indicum L.). Až jeden a pol metra vysoká rastlina sa už celé tisícročia kultivuje v Indii a Číne. Dnes sa pestuje už aj v Sudáne a Venezuele .

    Kapsule  semena dozrievajú počas celého roka, takže zber úrody je z veľkej časti ručná práca. Sezamový olej má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín. Je vysoko zohrevný a má jemnú orechovú príchuť. Je vhodný okrem iného do šalátov ako aj pre ázijskú a orientálnu kuchyňu.

    Na vonkajšie použitie je sézamový olej malým zázrakom pri celulitíde, ako aj prospešným pomocníkom pri suchej pokožke ku sklonom k šupinateniu.

    TIP: pre lepšie vstrebanie sa do pokožky naneste na vlhkú pokožku (prípadne len jemne vysušenú)pri použití na pleť tváre, krku a dekoldu po niekoľkých minútach naneste následne hydratačný krém pre hlbšie vstrebanie sa

    Radi Vám ponúkame tento malý zázrak. Už po niekoľkých použitiach je pokožka vláčnejšia a hladšia. Radi Vám ponúkame aj dalšie prírodné oleje, za studena lisované a v BIO kvalite. Navštívte http://www.naturonline.sk/sk/starostlivost-o-plet/oleje/

    Želám pekný deň! 

    naturonline
    31. mar 2016    Čítané 25x

    Prirodna kozmetika - ucinna a kvalitna

    Radi Vás presvedčíme, že naša prírodná kozmetika je veľmi účinná a súčasne šetrná ku Vašej pleti. Ponúkame Vám širokú paletu produktov, či už máte záujem o čistiacu kozmetiku, kvalitný krém alebo intenzívne sérum, krém na očné vrásky. Ak Vás zaujíma telová kozmetika a vlasová kozmetika, pevne veríme, že aj tu vieme splniť Vaše potreby a predstavy. Vyskúšajte naše tradičné mydlá, či kvalitné za studena lisované oleje v BIO kvalite.

    Pre milovníkov kvality sypaných čajov máme v ponuke bylinkové čaje a ovocné čaje. Svojím zložením a kvalitou spľňajú požiadavky aj toho najnáročnejšieho zákazníka. Ponúkame tinktúry a doplnky stravy, ktorých ponuku neustále rozširujeme. Ved prírodné produkty sú čoraz viac obľúbené a hodnotené aj slovenským spotrebiteľom. Sila prírody nie je trendom, je to návrat ku našemu prapôvodu a akceptácia nás samých.

    Naša stránka www.naturonline.sk Vám ponúka nielen naše výrobky, ale aj tipy k aktuálnemu ročnému obdobiu s ponukou mesiaca, zloženou z výrobkov, ktoré sme pre Vás pripravili v zvýhodnenej cene. Dúfame, že Vás oslovia a Vašim podnetom sa potešíme.