Psychiatrická nemocnica v Kremnici
prosim ak mate niekto skusenost budem vdacna
Dobry den,vcera som zaviezla svoju 14 rocnu dceru na liecenie.Ma problemy s dogami.Velmi zle to znasam.Chcem vediet ci detom pomoze ked su niekolko dni odluceni od rodiny od vsetkych.Ja mozem volat az v utorok aj to len doktorke.Velmi sa o nu bojim.Ak mate niekto skusenosti prosim napiste mi.Dakujem
@snovo dobry den,citam vas clanok na modry konik.Ja som tam vcera viezla svoju 14 rocnu dceru prosim napiste mi vsetko co viete
Tak začnem tým ze som v Kremnici bola s tým ze som bola závislá na tráve a pervitíne hlavne tráva.. Od 12 fajčím, hulim trávu a pijem.. Od 13 fetujem piko.. Mam 14 a mam za sebou liečenie.. Musím povedať že som doma týždeň a zatiaľ sa mi celkom darí.. Co sa týka liečenia.. Nijako vás tam neliečia okrem tabletiek.. Aj tie postihnuté deti co su tam nijako ich neliečia do každého len tabletky.. Cez deň sú len klasické aktivity pozeranie telky škola jedlo a hlavne písanie papierov!!! Je to tam nastavene tak ze prídete a ste v A režime.. To znamená ze nemôžte mat telefóny, návštevy, chodenie von a musíte byť v ich pyžame.. Keď nazbierate 30 dobrých bodov dostanete sa do B režimu co znamená ze mate dovolené 2x do týždňa telefóny a návštevy.. S tým ze nemôžte počas zbierania bodov dostať ani jeden zlý čierny ktorý môžte dostať za hocičo že máte krátky denník alebo klamete alebo hovoríte pravdu o personale hneď 2 čierne.. Musíte tam byt ako med nemôžte robiť absolútne nič zlé lebo chytíte jeden čierny bod a zbierate od znova.. Mne trvalo do B režimu sa dostať 3 týždne.. Po 3 týždňoch som počula mamu a videla ju.. A po ďalších 20-30 bodoch sa dostanete do C režimu co znamená ze idete do veci a môžte chodit so sestrickou sa prechádzať von raz za deň a len v pracovnom týždni.. Co sa týka personálu nula bodov mala som tam rada len sestričku Janku ona je veľmi milá pokiaľ ste aj vy dobrí potom Martuška je fajn Ujo Ferko a pani Eliška ktorá žiaľ odišla.. Inak sú tam sestričky také no.. Žiadny prístup není k deťom.. Treba ich chápať majú na starosti 30 deti ale aj tak.. Fajčenie a telefóny sú zakázané.. No a ci mi to pomohlo? Mne hej lebo som si tam strašne vytrpela prvé 2 týždne katastrofa stále som len plakala strašne mi bolo smutno no všetko zlé je na niečo dobré.. Pomohlo mi to v tom ze som si uvedomila ze mama je to najdôležitejšie v mojom živote a nie nejaká tráva.. Vážim si viac mamu a vravím si všetko to trápenie nezahodim za trávu.. Dúfam že vám moja recenzia pomohla ak by ste mali otázky stačí sa spýtať 🙂
Zabudla som napísať ze za čierne body mate injekčnu terapiu a izoláciu to znamená ze ste celý deň na izbe jedlo vám tam donesú a nemôžte ísť nikam len na WC
@erikahargasova dobrý deň, chcela by som sa vás spýtať ako to dopadlo s vašou dcérkou,,, ja mam ten istý problém a už nevládzem, veľmi sa trápim... Ďakujem
Môžem sa opýtať po koľkých dňoch vás pustia stade dá sa aj po 5 dňoch keď mama vás stade zoberie ?
Dobrý den,chcela by som sa opýtat,ako sa vybavuje detské liečenie,za kým mám prv íst či svojou pediatričkou,ona ma Odporučí ,alebo hned na oddelenie psychiatrie,alebo mat poradnu sedenie u nejakého psychologa,vopred Vám Dakujem.😉
@motylik222 dobrý deň.... Detský lekár odporučí psychológa, ak je potrebné, tak potom psychiatra a ten posiela deti na liecenie
@saska88898 až po 5 týždňoch a možno na zodpovednosť rodiča, teda na revers skor
Dobrý deň , rozhodla som sa že tiež napíšem recenziu a niekomu snáď pomôžem kto o tejto hospitalizácii uvažuje , prišla som od ťiaľ pred 2 dňami , po 12tich dňoch , bola som zobrata rodičmi na revers lebo som to tam nedokázala zvládnuť , znie to v celku detinsky , na to že mám 16rokov , a mohla by som tam ten mesiac vydržať ,ale začnime od začiatku , ešte kým som tam išla som si začala čítať recenzie , trištvrte z nich boli negatívne ,čo už som v tedy začala mať strach ,ale upokojovala som sa tým že možno to boli matky ktoré reagovali v afekte , ale keď som tam prišla tak som zistila že to tak nebolo ,prišla som tam s ťažkými depresiami úzkosťami a sebapoškodzovaním , hneď ako som tam prišla ma ironicky vysmiali že určite je všetko len v mojej hlave a že mi nieje tak zle ako vyzerám , takže sestričky veľmi nepríjemné , musela som sa vyzliecť a dali mi nejaké ich pyžamo ,asi 7× zašité na všetkých miestach , a bolo v celku špinavé a nevyzeralo príliš čisto ,čo som nebrala až tak zle ,proste som si povedala že nemocnica asi nemá dostatok financií . Prišla som na izbu čo som bola najprv na izolácií cca 2 dni ,celkom ma zaskočilo že som bola jediná s takou diagnózou , boli tam len deti na detoxe (protidrogovom ) hneď mi oznámili že najprv aby som mala umožnené telefonáty a návštevy , tak musím nazbierať 30 bodov , písaním a kreslenim, tak som to brala tak že aspoň si niektoré deti uvedomia že nie všetko dostanú len tak ,ale potom to začalo , za úprimný názor čierny bod...čo znamená že body musíte zbierať od začiatku , keď som nejedla jedlo sestričky sa mi vyhrážali izoláciou klietkou a injekciou ,čo som napokon aj dostala , je tam nehorázne nehygienické prostredie , sprchy sú tam obmedzené , a voda znečistená , takže som bola dva dni dehydrovaná , od 7 nás zamkli na izbe až do rána , čiže aj keď som im tam zvonila že potrebujem ísť súrne na wc , hlavne keď som mala menštruáciu , tak začali v zmysle že mi dajú čierny bod keď budem otravovať že oni nebudú chodiť tam a tam . Prvý hovor som mala po týždni čo som hneď hovorila otcovi čo sa tam deje ,a že to tam nevydržím ,lebo kolektív nič moc , keď ma dali na izbu s dievčaťom čo má ADHD a s holkou čo fetuje , tak to boli neustále hádky , kradnutie veci ,jedla a všetkého možného . Otcovi som sa potom sťažovala o všetkom že mi tam vážne nieje dobre , ale sestričky boli hneď pri mne čo mi zobrali mobil z ruky že sa nemám chovať ako dieťa ... Dávali mi lieky neadekvátne k môjmu veku a váhe ,čo som bola celý čas Malátna a úplne mimo ,keď ma v takom stave videl otec tak sa úplne zhrozil , na druhý deň mi volala mamka že pre mňa otec príde ,čo sestričky ma tam vysmiali že presvedčia otca aby ma tu nechal , (česť výnimkám sestričiek ) že proste domov určite nepôjdem , v tedy som bola veľmi vystresovaná , ale tak už som doma , cítim sa lepšie ale niečo to vo mne určite nechalo ,aj keď asi len negatívne skúsenosti ,ale tak každý to vníma inak ,tak ak o Tom uvažujete ,alebo máte termín , tak snáď sa vám alebo vašim deťom bude páčiť viac.
Dobrý večer prosím vás má tú niekto skúsenosť s resocializacnym zariadením Filius Paul v Krupine? Ďakujeme
zdravím,,volám sa katarína a tiež som matkou,ktorá si zo svojím 14ročným synom čo-to preskákala.Teraz má syn 20,chodí do tretieho ročníka,v auguste si urobil vodičák,celé leto brigáduje,z čoho si dokázal auto kúpiť. Čítam tu recenzie hore dole ,a ak nie každá jedna,ale určite každá druhá je negatívna,pýtam sa Vás prečo? Prečo AŽ kremnica je tá zlá,,ved človek vlastne to dieťa,keď sa tam dostane,tak tomu muselo niečo predchádzať. Z mojim synom som bola cca v 15rokoch u najlepšieho psychiatra,vypočul si ma,ako som sa sťažovala,že moj syn to a to,bere to,robí to a ono,,vypočul si ma a povedal,,Váš problém nie je v závislosti Vášho syna,,a ja naivne sa opýtam tak v čom teda?,,a on odpovedal jedno jediné slovko. ,,,Vo výchove,,(to vám ani nejdem písať,ako sa ma to vtedy dotklo) ale poviem Vám,že pred tým slovkom som si tiež zbierala rôzne info o rôznych resocializačných zariadeniach,nedostali sme sa k tomu,,ale poviem Vám,boli to náročné tri roky,,tri roky kriku-čo sa týkalo výchovy,(museli ste dohnať výchovu dieťaťa) a tri roky plaču-lebo ako rodič ste zlyhali. Takže ak by som to chcela zhrnúť,rodičia ruku na srdce,čo všetko sme urobili a čo neurobili,aby naše deti takto nedopadli?a čo sa týka recenzií na Kremnicu?......je to na ďalšiu diskusiu
@listicka75 boli ste snim na vysetreniach? Podla mna by bolo lepsie najprv mu stanoviť diagnozy a zistit co chlapčekovi je.
nie nestihli sme,lebo najprv mi to trvalo ,kým mi došlo,že aj môj synček má problém,a trvalo mi to kým som sa zmierila s tým,že tak mladý v tom lieta. Ale prístup našej praktickej doktorky bol úžasný,a ako som už aj písala,prvé vyšetrenie u psychiatra,a z ambulancie som vyšla ponížená,tak som sa rozplakala,že hodinu mi tiekli slzy.Odstupom času si myslím,že mne to pomohlo,ako keby ma bol ten pszychiater tým slovkom naštartoval.,,,,napr.syn mi teraz nedávno povedal,že len preto hrával futbal,lebo to bolo jediné miesto,kde som za nim chodila,a tam sme boli spolu,a pritom futbal zo srdca nenávidel,,,bolelo ma to,a doteraz bolí
@katalin74 konecne si trafila klinec po hlavicke. Vela rodicov tu pise o nezvladnutelnom dietati, zlej partii. To predsa nie je psychiatricka diagnoza ale zle nastavene (resp. nenastavene) hranice. Ja sa cudujem ze ich lekar do nemocnice zobral. A predpisal lieky 🙄 Diagnoza/choroba je nieco uplne ine.
Ahoj dcérka mi 5.12 nastupuje do Kremnice na liečbu. Veľmi ťažko sa o tom píše ale dúfam že jej tam pomôžu. Chcem sa opýtať rodičov detičiek ktoré tam už boli že aké veci si tam treba zobrať? Aj školské potreby,učebnice? Vopred ďakujem všetkým za odpoveď.
ahoj zuzka,,koľko rôčkov má dcérka?
@katalin74 má 11rokov
@stouz ahoj moja dcérka nastúpila dnes na liečenie. Povedali mi že by tam mala byť 6-8 týždňov. Ty si tam bola prosím ťa napíš mi o tom viac lebo sa o ňu veľmi bojím. Veľmi pekne ti vopred ďakujem
@katalin74 viete mi napísať viac ohľadom Kremnice dnes som tam viezla dcérku
@sestricka89 Dobrý večer dnes som zaviezla dcérku do Kremnice na liečenie. Naša psychologička mi povedala že tam bude len do vianoc len na tzv postrašenie ale dcérka mi pri odchode s plačom povedala že tam má byť 6 týždňov. Prosím vás ako to teda je. Ďakujem za odpoveď
@zuzkaaniko zuzka zaniesť 11ročné dieťa len na tzv,postrašenie,,,akože nechápem,,,ale pravdu povediac nepoznám tvoj,váš a jej príbeh,,taktiež nepoznám tvoju psychologičku,jej spôsob liečby,,nepíšeš,akú poruchu má,či je lahko retardovaná,či je len ťažko ovládateľná,či prešla nejakou traumou,,nepíšeš či má súrodencov,,jedine cítiť veľké obavy z tvojho písania,,a vermi,že sú opodstatnené. Každá detská dušička je krehká,a ku každej detskej duše treba pristupovať osobitne s láskou ,s nehou a hlavne snažiť sa ju pochopiť. Ak by som chcela analyzovať z toho mála čo si poskytla,tak by som skôr povedala ,že nie si na 100% presvedčená ,že si urobila správne,a tu od nás žiadaš ,aby sme ti potvrdili,a zároveň ukludnili dušu,že rozhodnutie,ktoré si priniesla a aj uskutočnila je správne. Ak chceš pozitívnu odpoveď,musíš dať viac informácií. Ale pre mňa ako pre laika,ktorí keď počuje že psychologička poslala dieťa na psych.odd.len na postrašenie,znie ako z hororového filmu,a pritom netvrdím môže to mať vlastné opodstatnenie,
@katalin74 moja dcérka je dosť ťažko ovládnutelna, keď bola malá žili sme veľmi zle odišli sme od jej otca lebo začal piť. On sa o ňu nezaujíma a dcérka to dlho nedokázala prekonať. Ona často klame,nedáva pozor na hodine ale inak nič zlé nerobí.psychologička mi povedala že na postrašenie tam pôjde aby vedela kam sa dostane keď sa neukludni. Trápi ma že je tam veľa Rómov a bojím sa aby jej neublížili.
@zuzkaaniko Popravde, toto sa ťažko číta. Ak je pravda, čo píšeš, dať tam dieťa na postrašenie je riadne cez. Dieťa potrebuje doma cítiť lásku a istotu. K tomu pevné vedenie a správne vzory, aby vedela, čo je správne, čo neakceptovateľné. Terapie s dobrou psychologičkou ty i dcéra? Chodila si ty na nejaké sedenia? Lebo keď chceme riešiť dieťa, musíme v prvom rade rodinu. Väčšinou je problém tam a na dieťa sa len prenáša. To potom reaguje nesprávne v bežných činnostiach. Učitelia v škole, čo hovoria na tento pobyt? S kým a ako dlho si to riešila?
Pobyt nikdy nemá slúžiť ako výstraha. Úplne pomýlené vnímanie. :(
Baby som úprimne zvedavá,či tá psychologička bola niekedy zatvorená na takomto pobyte,,už len dúfajme,že to tvojej dcérke pomôže ,a nebude to horšie,,a ked budeš mať problémy,tak sa aj tu opýtaj,možno rôzne názory ti pomôžu do budúcna spraviť lepšie rozhodnutia,,,držím palce a hlavne pevné nervy,,ty ich budeš potrebovať viac
Ja neviem, ci si pletiem pojmy, ale podla mna je na deti co sa nevedia zmestit do koze a spravat a ovladat napravno-vychovne zariadenie (polepsovna). Tam zvyknu pobudnut nezvladnutelne deti ak si rodicia nevedi rady a uz je to cez ciaru. Kdezto psychiatricka nemocnica je pre ludi s diagnozami, psychicky chorych, ktorych treba liecit (nie vychovavat!!!). Su to diagnozy z oficialneho zoznamu diagnoz alebo ich kombinacie. Mne sa vsak zda, ze na psychiatriu posielaju nezvladnutelne deti, nie chore a potom sa cuduju ze im tam nepomozu. Vysvetli mi to niekto kto sa vyzna?
Dcérku som 23.12 z Kremnice doniesla domov lebo po rozhovoroch s psychologičkou z Kremnice som prišla k záveru že sa nikde nedopracovali s dcérkou lebo vraj bola náladova raz poslúchala inokedy nie. V správe ktorú mi pri odchode dali sa píše že trpí opozičným vzdorom a že jej má psychiatrička nasadiť lieky a ak to vraj nepomôže tak že oni odporúčanú dať ju zavrieť do reedukačneho centra. Toto ale nedopustim. Z Kremnice som si ju zobrala na reverz a žiadny doktor so mnou neprehovoril zdalo sa mi že sú akoby urazený že som ju zobrala domov. Dva týždne mi nedovolili s ňou hovoriť mala zakázaného návštevy vraj nenazbierala dosť červených bodov. Pokúsim sa byť lepšou pozornejšou a chápavejšou matkou a možno sa časom dcérka zmení k lepšiemu.
@zuzkaaniko zuzka,ja osobne som veľmi rada,že si dala o sebe aj o dcérke vedieť,myslela som na Vás. Takže opozičný vzdor. pre mňa ako laika,keby som to chcela analyzovať.....ti radšej porozprávam príbeh o mojom dievčatku,ktorá má teraz 17,,ale prednedávnom mala aj 12rôčkov. Začal sa školský rok,mohol byť október. Zdržovala som sa vela v robote(teraz už viem ,že zbytočne) ale jedine čo som poctivo podpisovala,boli známky v žiackej knižke. Až jedného dňa mi jedna vnímavá učiteľka napísala medzi známky poznámku,,,poprosím podpísať VŠETKY poznámky v žiackej knižke. Stuhla som.Moja dcéra má zápisy?a kde vlastne? Nalistovala som ich. Začiatok októbra a 23 zápisov. Ostala som v šoku a vtedy ja nekričím nerozprávam,len som povedala dcérke,zajtra nad tebou vynesiem rozsudok. Hned ráno som išla do školy,že čo sa deje. Moje slniečko ostalo neovládateľné. Vtedy ma to nenapadlo riešiť problém psychológom ani psychiatrom,úprimne povedané neviem kedy je tá hranica,ked ich treba požiadať o pomoc. Dcérke som povedala,že týždenne dva dni ju berem na plávanie,jeden deň poobede budeme chodiť na túru,a další krúžok si vybrala basketbal,Prvý týždeň to brala ako srandu,druhý pochopila ,že to myslím smrtelne vážne,a tretí sa ma spýtala,že dokedy musí chodiť na plávanie,povedala som jej,že ak mesiac nedonesie poznámku,plávanie môžme vynechať,,plávanie sme skončili koncom decembra ,a basketbal v máji,,,odvtedy nedoniesla žiadnú poznámku,ani v dalších ročníkoch. Ak máš dcérku vzdorovitú,,skôr by som ti poradila,aby si bola vnímavejšia,a určite zásadová. a ešte niečo,,svoju dcérku som vychovávala od 5rokov sama,aby som mala pokoj od jej otca,ani výživné nemusel platiť.

@drahuska1990 väčšinou nie, bývajú čakacie doby.podla toho čo Ťa trápi....