icon

Psychické depresie, bojácnosť a úzkosť

patik114
10. dec 2015

ahojte mali ste niektora alebo mate co ja ?, chodim k psychiatricke lebo mala som strasne uzkosti, jest mi nechutilo ,, namyslala som si , bala som sa ........ ale este vzdy je to vomne ze napr, dakde pojdem sama alebo budem sama a sa mi daco stane to si namyslam take :(((

jalito
10. dec 2015

Ahoj, ja to tiež mám, no naučila som sa s tým pracovať. Bez AD, myslím, že AD len potierajú problém, skús kognitivno-behaviorálnu terapiu, ktorá by ťa mala naučiť pracovať so strachom. Ja som sa bála jazdiť výťahom a teraz sa už bez problémov zveziem, síce len do druhého max tretieho poschodia, ale verím, že to skoro prekonám.
Obmedzila som kofeín na minimum - lebo ten tiež vyvoláva úzkosti a neopodstatnené stavy úzkosti a teraz to skúšam či náhodou nemám na niečo alergiu, čo mi takéto stavy vyvoláva. Niekedy mám pohodu, záchvat ma neprepadne aj pol roka (najma cez leto) ale teraz v zime je to trošku horšie, no dá sa to zvládnuť. Prajem ti veľa šťastia.

limetka69
10. dec 2015

@patik114 škoda, že si nenapísala viac, či to máš od mala, ci to prišlo len tak zo dňa na deň, z čoho je ten strach, ako sa prejavuje.

sardinka335
10. dec 2015

@jalito ty si mala fobiu, strach a to je uplne niečo ine ako depresia, tak netaraj ze AD len potiera problém - depresia moze byť aj bez dovodu - sezonna, endogenna ...proste pride len tak lebo je to choroba mozgu a jeho neurotransmiterov a človek nemusi mat nijaky vnutorny problém proste ochorie. Potom ludia zbytočne dlho čakaju s liečbou a trápia sa zbytočnelebo stale je tu mytus ze AD ,,nič neriešia,. Riešia vela, ale je to dlhá cesta. Inak suhlasim ze terapie su vhodne...
@patik1 chod do temy depresia tam sa diskutuje o týchto veciach, to čo prezivaš je ,,,normálne,, pri depresiách a uzkostiach musis sa naučiť s tým pracovať a lieky ti pomozu na ,,stavy,, .Teraz je aj zima tma takze tieto potvory skor ,,vyliezaju,,.

jalito
10. dec 2015

@sardinka335 Prepáč, ale z toho čo napísala, som dedukovala, že má skor stavy úzkosti a panickú poruchu. Nenapísala som priamo, že by nemala užívať AD, len som napísala, že tie príčinu neriešia. Mne teda doporučili najprv vyskúšať rozne terapie a až potom sa uchýliť k AD, že je to to najkrajnejšie riešenie. Ale ty sa aasi moc nudíš, že? No mamky na materskej. ... 😀 😀 😀 😀 😀

patik114
autor
10. dec 2015

@limetka69 ono to zacalo od kedy som bola na pohotovosti ked som mala vyssi tlak od gtedy sa bojim ze sa mi nieco stane niekde .....

limetka69
10. dec 2015

@patik114 písala som ti IP

bonaqa2013
10. dec 2015

Neviem prečo niektorí ľudia majú takéto názory na antidepresíva.
V sept. mi náhle, nečakane zomrela matka a môj otec z toho ochorel. je to vzdelaný, inteligentný človek, ale aj napriek tomu som ho prehovorila aby navštívil lekára. Ten odporučil psych. Na psychiatrii mu dali lieky - antidepresíva, po ktorých sa mu uľavilo, už nemá záchvaty plaču, už nehovorí o smrti, o utopení a pod. aké bolo moje prekvapenie, keď mi brat povedal, že tie lieky treba vyhodiť, lebo sú zlé, návykové..... Možno má pravdu, ale lekár mu ich predpísal - asi vie prečo....a potom otcovi sa polepšilo.
A ešte kde sa robia tie terapie, to nás musí niekto naučiť, alebo stačí keď si aj sama niečo o tom prečítam. aby som vedela ako ďálej s otcom....

mima4
11. dec 2015

@jalito aj pri uzkostiach a panickej poruche musi byt medikamentozna liecba. Neviem co si mala ty, ale uzkost je stav, ktory dokaze prist aj ked si OK, spokojna, pozeras svoj oblubeny film, ci kecas s kamoskou na kave o nejakej veselej teme...a zrazu bum..je ti na odpadnutie...

@bonaqa2013 preto, lebo ti ludia nieco poculi...a poznas to..tisickrat opakovana loz sa stava pravdou.

Terapie obvykle vykonavaju psychologovia, odporucam najst cloveka so zameranim sa na problem tvojho ocka.... a verim, ze mu bude lepsie 🙂 ale ak ma tie stavy, tak lieky potrebuje, a hlavne, potrebuje nechat odist tvoju mamku... aj ked teraz je to este z casti pochopitelne...je prilis skoro na nejake prijatie tejto smutnej udalosti. Inak, uprimnu sustrast ☹

jalito
14. dec 2015

@mima4. Doteraz trpim panickou poruchou, no snazim sa to davat bez liekov.. Chapem ze v niektorych pripadoch je liecba AD nevyhnutelna, i ja som mala stavy na ktore dnes ked spominam tak sa divim ako som to mohla dat bez AD- permamentna uzkost, strach vyjst von...ale prekonala som samu seba.. Ha viem ze nie kazdy je taky..