icon

Psychologické poradenstvo pre klientov VšZP

mandzula
25. aug 2025

Ahojte, neraz sa tu stretávam s tým, že ľuďom je odporúčaný psychológ, no mnohí si ho nemôžu dovoliť - či už z finančných, alebo časových dôvodov. Nie som žiadny náborár pre VšZP, som len bežný klient a občas sa povŕtam v aplikácii, aby som zistila, čo všetko môžem v rámci poistenia využiť. Po novom som objavila (a už aj využila) benefit vernosť+, ktorý okrem iného ponúka služby psychológa. Za cca 30 € si môžete 3/4 hod. z pohodlia domova pokecať na rôzne témy (výchovné, rodinné, vzťahové či pracovné problémy, vyhorenie a stres, poruchy príjmu potravy...). Za mňa celkom fajn a cenovo dostupné, tak budem rada, ak to niekomu pomôže.🙂

knmmch
25. aug 2025

@mandzula ja chodím k zmluvnému klinickému psychológovi zadarmo, 26 sedení ročne pričom pri odôvodnených sedeniach je možné ešte mať ďalších 26 sedení zadarmo.. ..ale ak nie je iná možnosť tak tento benefit od VšZP fajn..🙂

mandzula
autor
25. aug 2025
@knmmch

@mandzula ja chodím k zmluvnému klinickému psychológovi zadarmo, 26 sedení ročne pričom pri odôvodnených sedeniach je možné ešte mať ďalších 26 sedení zadarmo.. ..ale ak nie je iná možnosť tak tento benefit od VšZP fajn..🙂

@knmmch ano, chapem, no velakrat je to o tom, ze nie su u takychto psychologov dostupne terminy resp. sa niektori ludia hanbia vobec otvorit dvere do budovy, kde psycholog sedi, aby si nahodou niekto nemyslel, ze su "blazni".

anonym_6d5a1c
25. aug 2025
@knmmch

@knmmch ahoj, tiež sa chystám to využiť, ale neviem ešte nič bližšie,.prosím, tých 26 sedení je ročne, čiže v ďalšom roku to môže byť využité opäť, alebo je to len jednorazová záležitosť? A ako si našla zazmluvneného psychológa? Ďakujem 🙂

knmmch
25. aug 2025
@mandzula

@knmmch ano, chapem, no velakrat je to o tom, ze nie su u takychto psychologov dostupne terminy resp. sa niektori ludia hanbia vobec otvorit dvere do budovy, kde psycholog sedi, aby si nahodou niekto nemyslel, ze su "blazni".

@mandzula na termín si bohužiaľ treba skutočne niekedy dlhšie počkať.. ..a kto sa hanbí nech sa trápi.. ..ale myslím si, že považovať ľudí navštevujúcich psychológa za bláznov, to je už trošku prehistorické..

mandzula
autor
25. aug 2025
@knmmch

@mandzula na termín si bohužiaľ treba skutočne niekedy dlhšie počkať.. ..a kto sa hanbí nech sa trápi.. ..ale myslím si, že považovať ľudí navštevujúcich psychológa za bláznov, to je už trošku prehistorické..

@knmmch kto sa hanbi, nech sa trapi... nie, ten nech vyuzije napriklad takuto sluzbu, lebo hlupakov, co maju zmyslanie spred 100 rokov, je vela.

knmmch
25. aug 2025
@anonym_6d5a1c

@knmmch ahoj, tiež sa chystám to využiť, ale neviem ešte nič bližšie,.prosím, tých 26 sedení je ročne, čiže v ďalšom roku to môže byť využité opäť, alebo je to len jednorazová záležitosť? A ako si našla zazmluvneného psychológa? Ďakujem 🙂

@anonym_6d5a1c zoznam zazmluvnených psychológov v rámci VšZP nájdeš tu: https://www.vszp.sk/zoznam-zmluvnych-lekarov

Poisťovne vo všeobecnosti prelácajú hlavne 25 prvých sedení, avšak tento limit tak trochu mýtus. „Ak pacientovi terapia prospieva a terapeut vie zdravotnej poisťovni zdôvodniť prekročenie tohto limitu s vyhliadkou na zlepšenie stavu, tak sa tento počet môže aj navýšiť.“

V tom prípade je potrebné schválenie revíznym lekárom.

belasy_motylik
Autor odpoveď zmazal
knmmch
25. aug 2025
@belasy_motylik
Odpoveď bola zmazaná

@belasy_motylik stačí nájsť lekára a objednať sa.. ..ja som cez poisťovňu nemusel nič riešiť..