Psychopati (všetky poruchy osobnosti)
ahojte mate skusenosti s psychopatmi ? popripade ste sami s poruchami osobnosti ?
je to divny pocit je to taky dost silny strach, ktoremu som sa vzdy vyhybala , lebo ma robil velmi zranitelnou a este tiez mam aj pocit hamby mozno sa vo mne nieco pohlo …tento pocit hamby si pamatam velmi dobre tiez som ho neznasala no casto som ho pocitovala pred rodinou v mladosti zrejme som sa hanbila za “zlyhanie”
Strach je dobry v tom ze sa mu da velmi dobre vzopriet. Urcite smer psychilog a pravidelna terapia.
@akvilee nie som sice psychologicka, ale to ze detstvo vie velmi ovplyvnit neskorsi zivot, zazivam na vlastnej kozi. Hoci ja som mala stastie a presla do pozitivneho sveta mojho manzela a jeho rodiny, ktora je psychologicky zdravsia a otvarali sa mi oci na "iny svet". No musim spracuvavat veci z detstva, ktore boli predtym nepristupne.
Tiez odporucam psychologa.
@bosorka2302 ale strach je aj dobry, lebo chrani...aby sa clovek z tych veci "nezblaznil"
@bosorka2302 akoze urcite suhlasim ze za psychologom lebo vobec nechapem co sa ako so mnou stalo v poslednych hodinach som mimo ….🤔absolutne nerozumiem akoze svojim emociam , su zbytocne silne uplne ma valcuju… a pritom ked si to tak uvedomujem tak vobec nechapem ako preco ich mam 🙄ked su taketo reakcie uplne neopodstatene, akoze mam ist do roboty na cestu autom 10 hodinovu a miesto toho aby som sa zbalila a nasadla do auta tu som v byte a absolutne zbytocne stresujem a vobec neviem nad cim 🙄poviem si idem beriem tasku do ruky bum zbytocna emocionalna reakcia uz sama na seba sa pozeram ako na blazna zrejme som uz na cisto sa zblaznila … neviem to kontrolovat mozem sa len nechapavo pozorovat
@akvilee Pozri si od Jána Dvoraka -Poznejte svého psychopata, pomôže ti to trocha sa zorientovať v sebe
@akvilee Viem o com vravíš ale bohužiaľ je veľká pravdepodobnosť, že aj ty nejakou poruchou trpis, keďže si tie osoby do života tahas... Ale na reálne zhodnotenie by som šla za psychológom a riešila to komplexne. My z MK tu môžme hádzať tipy, ale na to sú odborníci aby vedeli ti pomôcť s príčinou či pomôcť nájsť riešenie a odpoveď
@akvilee ...kusok z tych poruch osobnosti ma asi kazdy clovek, nieco by na neho pasovalo, nejake odchylky od "normalu"...ale su v takej malej miere, ze su bezne. Pokial to nie je vazne, vyrazne, tak by som taku nalepku nedavala. To su trvale zmeny. Co mas ty moze byt kludne len nejaka uzkost, depresia, nieco docasne co vyskocilo. Prave v uzkosti si clovek povie ze sa zblaznil, nie je normalny...a pritom to je vystupnovana uzkost...ja som take mala.
A mne psychiatri sami nevedia dat roky diagnozu...furt ine....raz schizoidna porucha, raz zmiesana porucha, depresia, uzkost, teraz mam napisane dystimia a depresivna epizoda....moja psychologicka co ma roky pozna tak mi vie realne povedat, ze tak k hranicnej poruche mam blizko. Plus posttraumaticka porucha, ale to nikto nenapise, kedze trauma bola davno v detsve a niektori tomu ani neverili.
@euka210 prave som ti chcela pisat, ze moze to byt aj hranicna, tam trva roky pokial clovek sa diagnostikuje
Ahojte 🙂 takze musim povedat ze to bola cista panika , poplach tak som bezala psycholigice a ta mi povedala ze sa nemam cudovat ze socialna izolacia a vselijake tazke situacie a ze vela ale poslal na k psychiatrovi :( ze ma podozrenie na hlboku depresiu 😳😳
@zuzanka.zuzu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
A pýtaš sa ako ta vnímam. Ja ta vnímam ako veľmi roztržitú. Ja som si na toto nasla prácu, kde musím čeliť ľuďom zoči voči a treba im poradiť a vďaka tomu pomaly odstraňujem túto vlastnosť lebo musím vystupovať sebaisto a rozvážne. Co sa týka tých mužov v živote na to ti poviem jedine - človek sa celý život učí rozoznávať dobre od zleho 🙂. A ešte ako čítam - chyba ti určite v živote podpora od niekoho. To ma mrzí, že očividne nemáš v živote pri sebe človeka, ktorý stojí za to. Ale čo neni môže byť. Snaz sa začať aj okolie vnímať a nie sa len cyklit v tom ze "niečo mi určite je". A ten psychológ asi nakoniec bude celkom dobrý nápad. Aspoň si pokecas a naspäť dostaneš možno aj nejakú radu a povzbudenie. Držím palce

@bosorka2302 s tymi hranicami mam obrovsky problem, to ze som uzkostliva je mozno aj preto ze uz dva tyzdne som doma zavreta s nikym sa nestretavam jak uz nemam s kym zijem tu hrozne mam na to nervy ze sa neviem k nicomu poriadne dokopat ale pocitujem energiu bola som strasne unavena ale uz niesom taka to sa zlepsilo takze som si oddychla venujem sa citaniu a citim ze ked to tu pisem tieto moje pocity tak som z toho rozklepana 😀ale tak to si uz asi zbytocne aj sama namyslam nejake strachy v hlave