icon

Čo je porucha osobnosti?

mirka_8
25. sep 2021

Ahojte čo to vlastne je porucha osobnosti mne to diagnostikovali pociťujem na sebe že som každý deň iba plná hlava myšlienok..

gina17
•
25. sep 2021

Čo konkrétne Ti diagnostikovali? Je viacero foriem porúch osobnosti.

mirka_8
autor
•
25. sep 2021

@gina17 paranoidný schizoidna paranoidný črtá..remorbidna osobnosť

kacena4
•
25. sep 2021

mas ken crtu nie diagnozu to je dobre je to to ze mas plnu hlavu myslienok a nevies si s nimi poradit treba vyhladat dovreho psychologa a rozpravat sa o myslienkach nauci ta spracovat a potlacat tie nepodstatne drzim palceky0

mirka_8
autor
•
25. sep 2021

@kacena4 máte s tým skúsenosti presne tak plnú hlavu myšlienok čo má otravujú ide mi to už na nervy

ejmylia
•
25. sep 2021

@mirka_8 to sa nedá len tak toho zbaviť. To proste chceš čas a najmä komunikáciu s doktormi, ale keď budeš mať snahu tak pôjde to a dostaneš sa z toho. Posielam ti veľa síl 🙂

mirka_8
autor
•
26. sep 2021

@ejmylia máte s tým skúsenosti..a dakujem

luccija
•
26. sep 2021

@mirka_8 máš okrem toho iné problémy?porucha osobnosti je veľmi široká.
Tu máš definíciu premorbidnej osobnosti

mirka_8
autor
•
26. sep 2021

@luccija ja mám len črty to čo tam je nič nemam

mirka_8
autor
•
26. sep 2021

@luccija ja mám toto

mpg
•
26. sep 2021

Podľa tohto sa tam uvádza depresívna porucha stredný až tažký stupeň a tá premorbídna osobnosť, to by mohlo byť, že sú problémy vo vzťahoch, taká nedôverčivosť, asi dal nato nejaké antidepresíva.

mpg
•
26. sep 2021

@mirka_8 Paranoidné črty - to môže byť, že v tých myšlienkach reagujete na okolie, vo vzťahoch , hlavne na kritiku, odmietanie nadmerne nedôverčivo, odmietavo, agresívne
(dávnejšie keď sa v politike hneval Mečiar na kritiku zo strany českých politikov, tak Klaus hovoril, že je to paranoja). Dobrý psychológ, psychoterapeut by mohol vedieť vysvetliť, ako to v skutočnosti je.

mirka_8
autor
•
26. sep 2021

@mpg to je pravda vzťahy katastrofa neverím nikomu

mpg
•
26. sep 2021

Nájdite si dobrú psychologičku alebo psychoterapeutku, ktorá si to vypočuje a vysvetlí, lebo niektorí ľudia sú aj priateľskí a nápomocní a s takým pocitom, že sa nedá veriť nikomu sa žije ťažko. Ak začnete skoro, môžete sa vyhnúť nejakej dg.
Niekedy pomôže aj byť veriaci, chodiť do kostola.

mirka_8
autor
•
23. okt 2021

@mirka_8 presne vzťahy sú katastrofa a city ani nehovorim

0silvia0
•
23. okt 2021

@mirka_8 v com su vztahy katastrofa?

mirka_8
autor
•
23. okt 2021

@mpg to mám ad už sa liečim rok a ja mám pocit že čím to ďalej užívam tým mám viac diagnoz

janusik45
•
29. aug 2022

Ahoj ako sa ti to prejavuje okrem hlavy plnej myšlienok ? A to ti diagnostikoval psychológ či psychiater?