Pukanie bedrového kĺbu pri cvičení
Prosim vas cvicim na chrbet ako mi poradili ak cvicim tento cvik ze pustam uvolnujem bedro tak jedna strana je ticha a druha puká velmi ak si to bedro pustím. Ta noha ma bolí aj pod zadkom take jemme bolesti. Nemozem to mat bedrovy klb zle? Zda sa mi ze to puka na slabine spredu alebo v strede bedra neviem presne. Mali ste niekto problem takyto? Posielam foto kedy mi to robí kontrolu mam az o 10dní :(

Mne tiež pri cvičení pukajú všetky kosti aj bedrové a nejak to neriešim. Mám 44 rokov a asi je to už aj vekom. Beriem kolagén.
@skodovam uf dakujem aj mi hovoria ze pukaju clenky a kadeco ale ja mam vraj chrbet platnicku nejakú tak mi dali toto robit zatial ale dali mi len toto o tyzden mi daju iné..a elektroliecbu.:/
@aurelia2000 klbe ma nebolia a pri chodzi ma neboli nic. Mna boli aj zadok a bok.
Ahoj,
pukanie v bedrovom kĺbe pri niektorých pohyboch býva bežné – hlavne u mladých ľudí s voľnejšími väzmi.
Ak je to bez ostrej bolesti a nebolí ťa to pri chôdzi, zvyčajne to nie je vážny problém.
Ale keďže máš aj jemnú bolesť v zadku a bokoch a riešiš platničku, je dobré byť opatrná.
Ak cvik spôsobuje nepríjemný pocit alebo zvláštny zvuk len na jednej strane, radšej ho zatiaľ nerob, alebo ho uprav tak, aby to nepukalo.
Poraď sa o tom na kontrole, kde ti môžu upraviť aj plán cvičenia.

Akú kontrolu budeš mať o 10 dní? Ty sa teraz na tie kĺby liečis?l Alebo sa liečis na niečo iné? Máš počas liečby aj cvičiť? Pri bežnej chôdzi ťa ten kĺb nebolí? Podľa tvojho opisu môžeš mať zápal v kĺbe, to je bežné pri týchto virozach. Iné kĺby ťa nebolia?