icon

Pulzujúca guľa v bruchu

mamina123321
15. nov 2020

Ahojte, chcela by som sa spýtať či niektorá z vás mala to čo ja a síce, už pár mesiacov cítim v bruchu niečo ako pulzujucu guľu. Pripomína mi to tlkot srdca. Najskôr som to mala v miestach ako je žalúdok, potom nižšie a teraz to mám zase o čosi nižšie. Vôbec to nebolí, len som nervózna čo to môže byť. Cítim to, keď ležím a keď si na to zatlačím, cítim silnejšie "pulzovanie". Jednoducho sa mi to v bruchu sťahuje z miesta na miesto 😃 a podotýkam, že tehotná nie som. Môže to byť niečo vážne alebo je to niečo čo skrátka netreba riešiť? Budem vďačná za každú odpoveď.

suge
15. nov 2020

Stolica posúvajúca sa pomocou peristaltiky v hrubom čreve?

gabsisi
15. nov 2020

@mamina123321 neužívaš nejaké vitamíny? Niečo podobne som cítila po užívaní zinku a ešte nejakých vitamínov. Keď som ich prestala brat asi po týždni bol pokoj. Celé to trvalo možno dva týždne.

panelacikova
15. nov 2020

@mamina123321 kontaktuj prípadne lekára, nech ti to vysvetlí. ja osobne mávam pulzovanie, ale viac-menej na jednom mieste plus mínus pár cm vedľa. ide o brušnú tepnu. tepna je totiž aj v bruchu a občas z nejakých dôvodov takto zapulzuje. u mňa je to záležitosť už niekoľkých rokov, že to cítim. nie v kuse, ale keď to príde, je to veľmi nepríjemné..ale pozor, cítim pulz. žeby som cítila priam nejakú guľu, to nie 🙂 ešte mi napadlo, ak cítiš doslova guľu, ktorá pulzuje, či nejde o poriadny zhluk stolice? a nezávisle od toho (alebo žeby to aj súviselo? žeby šlo o nejaký tlak?) cítiš možno aj tú tepnu

macekovam
15. nov 2020

@mamina123321 možno aj trepnem.. Ale.. Nemôžes tam cítiť pulzovat aortu??

mmoonna
15. nov 2020

@mamina123321 to bude brušná aorta 🙂

mamina123321
autor
16. nov 2020

@gabsisi nie práveže neuzivam nič 🙂

morigan555
15. jan 2024

@mamina123321 ahoj, ako si nakoniec dopadla?
Prešlo to?

mamina123321
autor
18. jan 2024

@morigan555 nie, stále to cítiť keď ležím na chrbte

domi2662
10. máj 2024

@mamina123321 Dobrý deň, mám podobný problém, ako ste to nakoniec vyriešili? Stále vám to pretrváva?

beataxxx
10. máj 2024

Treba vysetrit, s tym by som necakala, moze to byt vydut v aorte, takzvana aneuryzma, ta sa prejavuje pulzovanim